Burası bir zamanların Bakırcılar Çarşısı'ydı!

Yıkıcı depremlerde neredeyse tek sağlam yapının kalmadığı Malatya'nın kültürel mirası Bakırcılar Çarşısı’nda, enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelinirken, bölge esnafı ise geçmiş günlerini arıyor. Tarihi mekanlardan biri olan Bakırcılar Çarşısı'nı şu haliyle tanımak bile zor!..
Malatya’da kentin tarihi mekanlarından Bakırcılar Çarşısı büyük bir yıkım yaşarken, çarşı esnafı ise geçmiş günlerini arıyor.
TARİHİ MEKANDA ARTIK ÇEKİÇ SESLERİ YÜKSELMİYOR
Tarihi çarşıda çaycılık yapan esnaf Kazım Temel tarihi çarşıda alışılmış çekiç seslerinin artık olmadığını belirterek,” Çarşıda çaycı idim. Alt kısımda bakırcılar üst kısımda demircilerimiz vardı şuan tek çekiç sesi yok. Malatya bitti diyebiliriz. Umutsuzluk, çaresiz bakışlar kayıp olan giden hayatlar var her şey yerle bir oldu bu normal bir deprem değil afetti” dedi.
BURASI BİZİM BAKIRCILAR ÇARŞIMIZ
Esnaf Serkan Çoban ise,” Burada doğdum burada büyüdüm, 6 Şubat’tan sonra yıkıldım, çünkü Malatya yıkıldı. Burası bizim Bakırcılar çarşımız, Malatya’ya gelen turist önce buraya gelirdi, biz esnaf arkadaşlarla burada çayımızı içerdik. Şu an Bakırcılar çarşısında toz bulutları kalkıyor. Neden çünkü bakırcılar çarşısı yıkıldı. Ama biz güçlüyüz, Malatya’yı beraber ayağa kaldıracağız, bakırcılar çarşımız yeniden kurulacak. Sıfıra çıktım, işçi gibi hurda topluyor çalışıyorum, üç çocuk babasıyım İnşallah çocuklarım bu ülkeye asker polis doktor olacak” diye konuştu.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 1SEVDİM
- 3ALKIŞ
- 1KOMİK
- 3İNANILMAZ
- 10ÜZGÜN
- 4KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.
Yorumlar
Hakan
31-03-2023 14:48Söyliyeceğim husus çok önemli.Sadece deprem bölgesinde değil,Tüm ülkedeki,esnaf ve insanlar içindir. Öyle tok tok konuşuyordunuzki,öyle yüksek fiyatlarla mal satıyorsunuz ki,insanları önemsemiyordunuz.Sanki hep böyle gidecek saniyordunuz.Bir empati,biraz saygı ya.ümarım bu deprem başta bana ve diğer insanlara biraz sorğu, biraz silkelenme olur.
Anıl Melik Orhan
30-03-2023 19:57Hey gidi hey kim derdi ki buraları böyle göreceğiz ama artık sadece düşler de eskisi gibi olacak
Zeynal
30-03-2023 09:02Haber olarak sadece yıkımın olduğu doğrudur ama kültürel olarak veya turistik hiç bir değeri yok sadece eski binalar ve dış tarafı tarihi doku vermek adına dekoratif bir giydirme yapılmış mekanlar olarak görüyorum gönül isterdi ki iş ve aş olarak daha sağlam iş alanlarının olması insanlar gezerken hem dinleneceği hemde alış veriş yapacağı mir mekan olsun ama malesef malatya da bu vizyonu yönetecek şehircilik anlayışı yok .hepimizin bai sağ olsun rabbim daha beterinden korusun