dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

Büyükşehir ve iki merkez ilçede Ak Parti açık ara kazandı


Büyükşehir ve iki merkez ilçede Ak Parti açık ara kazandı
Malatya 31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanıyor
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

31 Mart 2019 Malatya Seçim Sonuçları heyecanı devam ediyor. Yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir ile Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde AKP adayları açık farkla seçimi kazandılar.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR (SELAHATTİN GÜRKAN)

2 bin 089 sandığın 2 bin 036'sının kesin olmayan sonuçlarına göre; AKP Adayı Selahattin Gürkan 297 bin 818, CHP Adayı Soner Gökçe 101 bin 677 oy, Saadet Partisi Adayı Osman Marasalı 23 bin 315 oy, HDP adayı Yusuf Bozkuş 6 bin 393 oy, DP Adayı Mehmet Cahit Karakuş 1957 oy, BTP Adayı Mesut Günışık 1142, DSP Adayı Haydar Levent 1086, Vatan Partisi Adayı Hüseyin Koç 582, TKP Adayı Ferhat Tunçdemir 565, Bağımsız Aday Şerif Demirel 699 oy aldılar.

BATTALGAZİ (OSMAN GÜDER)

643 sandıktan gelen sonuçlara göre; AKP Adayı Osman Güder 108 bin 568 bin, İyi Parti Adayı Ali Ekinci 35 bin 535, Saadet Partisi Adayı 4 bin 310 oy, HDP Adayı Hüseyin Kılıç 3 bin 051 oy, BBP Adayı Sait Yoldaş 2 bin 623 oy aldılar.

YEŞİLYURT (MEHMET ÇINAR)

661 sandığının 657'sinin kesin olmayan sonuçlarına göre; AKP Adayı Mehmet Çınar 102 bin 507 oy, CHP Adayı Erkan Özgür 34 bin 355 oy, İyi Parti Adayı Cem Parlak 10 bin 635, Saadet Partisi Adayı Emine Akkurt 8 bin 585, BBP adayı Ercan Altunkaya 3 bin 490 oyDP Adayı Hasan Meşe 775 ve BTP Adayı Abdullah Solgun ise 408 oy aldılar.

1002_54

PÜTÜRGE ( MİKAİL SÜLÜK)

Kesin olmayan sonuçlara göre; AKP Adayı Mikail Sülük 5 bin 432 oy, Saadet Partisi Adayı Kasım Tilbaç 3 bin 597, BTP Adayı Hüseyin Alyüz 48 oy aldı.

ARAPGİR ( HALUK CÖMERTOĞLU)

Kesin olmayan sonuçlarına göre; CHP Adayı Haluk Cömertoğlu 3 bin 793 oy, AKP Adayı Rıza Murat Türksoy 3 bin 025 oy, BBP Adayı İbrahim Yurtsever 291 oy, Saadet Partisi Adayı Hamza Adak 35 oy, BTP Adayı Fedayi Bulut 21 oy aldılar.

ARGUVAN ( MEHMET KIZILDAŞ)

52 sandıktan alınan sonuçlara göre; CHP Adayı Mehmet Kızıldaş 2 bin 899 oy, DSP Adayı Ergün Kılıç 1853 oy, AKP Adayı Ahmet Eren 917 oy, HDP Adayı İlhan Yıldız 414 oy, Saadet Partisi Adayı Seyfullah Öner 18 oy, TKP Adayı Ali Çağlar Şentürk 4, BTP Adayı Murat Oruç 1 oy aldı.

KALE ( MURAT KOCA)

Kesin olmayan sonuçlarına göre; AKP Adayı Murat Koca 2 bin 196 oy, DP Adayı Mehmet Kiraz 1055 oy, BBP Adayı Nizamettin Fırat 783 oy, İyi Parti Adayı Adil Geyik 67, BTP Adayı Mustafa Beşik 24 oy, Saadet Partisi Adayı Mehmet Sofuoğlu 20 oy

KULUNCAK ( ERHAN CENGİZ)

33 sandığın tamamından alınan sonuçlara göre; MHP Adayı Erhan Cengiz 2 bin 778 oy, CHP Adayı Mustafa Yıldız 2 bin 300 oy, BBP Adayı Ali Arslan 652 oy, Bağımsızlar (Mehmet Kul- Reşit Yılmaz) 356 oy, BTP Adayı Mustafa Değirmen 14 oy, DSP Adayı Etem Körükmez 5 oy aldılar.

DARENDE (İSA ÖZKAN)

Kesin olmayan sonuçlarına göre; AKP Adayı İsa Özkan 6 bin 823 oy, BBP Adayı Hamit Demir 6 bin 595 oy, BTP Adayı Haydar Bozkurtoğlu 125 oy, Saadet Partisi Adayı Davut Kıraç 104 oy, BTP Adayı Memet Süzen 68 oy aldılar.

HEKİMHAN ( TURAN KARADAĞ)

96 sandığın tamamındaki kesin olmayan sonuçlara göre; CHP Adayı Turan Karadağ 8 bin 123 oy, MHP Adayı Hacı Mustafa Arıkan 7 bin 680 oy, Saadet Partisi adayı Lütfi Şahin 132 oy, TKP Adayı Hüseyin Erdem Demirel 48 oy, BTP Adayı Zekeriya Bozkurtoğlu 25 oy aldılar.

DOĞANŞEHİR ( VAHAP KÜÇÜK)

Kesin olmayan sonuçlarına göre; AKP Adayı Vahap Küçük 13 bin 130 oy,CHP Adayı Mehmet Bayram 11 bin 616 oy, Saadet Partisi Adayı Sinan Erarslan 307 oy, BTP Adayı Abuzer Avşar 57 oy aldı.

AKÇADAĞ ( ALİ KAZGAN )

Akçadağ ilçesinde ise AK Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Ali Kazgan'ın kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibi CHP'nin adayı Mustafa Korkmaz'dan 266 oy farkla ipi göğüsleyen taraf olduğu öğrenildi. 

YAZIHAN ( NEVZAT ÖZTÜRK)

30 sandığın tamamından alınan kesin olmayan sonuçlara göre;AKP Adayı Nevzat Öztürk 6 bin 950 oy,CHP Adayı Niyazi Akıncı 3 bin 477 oy, HDP Adayı Aziz Sertkaya 280 oy, Saadet Partisi Adayı Mahmut Karlık 125 oy, BTP Adayı Aynur Süzer 19 oy topladı.

 DOĞANYOL (HAKAN BAY)

Kesin olmayan sonuçlara göre; AKP Adayı Hakan Bay 1468 oy, DP Adayı Behsat Karakaya 1172 oy, CHP Adayı Gündüz Cengiz 123 oy, Saadet Partisi Adayı Osman Solmaz 27 oy, BTP Adayı Memet Karaman 5 oy aldılar.

 MALATYA'DA İLÇE BELEDİYELERDE SAYIMLAR TAMAMLANDI

 31 Mart yerel yönetimler seçimlerinde Malatya'da 13 ilçede kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1 ve Bağımsız aday 1 belediye kazandı. 

CUMHUR İTTİFAKI FARKLI KAZANDI
562 bin 216 kayıtlı seçmenin bulunduğu Malatya'da, resmi olmayan rakamlara göre 455 bine yakın seçmen sandık başına gitti. Büyükşehir Belediyesinde Cumhur İttifakının adayı olanak Parti Adayı Selahattin Gürkan oyların yüzde 69'una yakını alarak seçimleri kazanırken 13 ilçede de sayımların tamamlandığı öğrenildi. 

İLÇELERDE DURUM...
Merkez ilçelerden olan Battalgazi ilçesinde AK Parti'nin Cumhur ittifakı adayı Osman Güder yüzde 70 oy oranı ile ipi göğüslerken bir diğer merkez ilçe olan Yeşilyurt'ta yine Cumhur ittifakının AK Partili adayı Mehmet Çınar yüzde 64'e yakın bir oy ile seçimi kazanan taraf oldu. 
Kentin diğer ilçelerinde de YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre kazanan isimler belli oldu. AK Parti Pütürge, Doğanyol, Kale, Darende, Doğanşehir ve Yazıhan'da kazanırken Kuluncak ilçesinde de yine MHP'nin cumhur ittifakı adayı seçimi kazanan isim oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise Arguvan ve Hekimhan'da başkanlıklarını korumanın yanı sıra bir dönem önce AK Parti'de olan Arapgir ilçesini de kazandı. Akçadağ ilçesinde ise AK Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Ali Kazgan'ın kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibi CHP'nin adayı Mustafa Korkmaz'dan 266 oy farkla ipi göğüsleyen taraf olduğu öğrenildi. 

DARENDE'DE OYLAR YENİDEN SAYILDI

Öte yandan seçimlerin çekişmeli geçtiği ilçelerden biri olan Darende'de seçimi az bir oy farkıyla kaybeden BBP'nin ilçe seçim kuruluna itiraz ettiği ve oyların yeniden sayıldığı gelen bilgiler arasında. 

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Ak Parti Malatya il başkanlığından açıklama yapıldı. Ak PartiMalatya İl Başkanı İhsan Koca konuşmasında; " Kampanyamız Mlatya'da yüksek oranda seçimlerde başarı sağlayacağımız iddiamızı gerçekleştirdik. Adaylarımız beklediğimizden yüksek oranda halkın teveccühünü kazandılar. Yeşilyurt ve Battalgazi'de açık ara farkla ipi göğüslediler. Seçim ipini göğüsleyen adaylarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. "

İHSAN KOCA: DAHA COŞKULU BİR KUTLAMA YAPABİLİRDİK"

"Bugün daha coşkulu bir kutlama yapabilirdik ancak, acı bir olay yaşandı. Saadet Partisi camiasına baş sağlığı dilerim. İnşallah bu tür olayları bir daha yaşamayız. 

GÜRKAN: İLKLERDE YARIŞAN İLLERDEN BİRİYİZ

Kesin olmayan sonuçlara göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında yaşanan acı olayın kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Gürkan: "31 Mart'ta bayram kutlayacağız demiştik. Hüzünlü birkutlama oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre ilklerde yarışan illerden biriyiz. Bu süreçte kapı kapı gezdik. Mahalleler ve ilçeler seslerini birleştirdi. Gönül belediyeciliği destanı yazıldı. Çıktığımız bu yolda nefsin egemenliği ve hırs duygusu olmayacak. Adil ve şeffaf olacağız. Seçimin kaybedeni yok, kazananı ise Malatya'dır. Seçimlerin huzur ve başarı gtirmesini dilerim. 

1002_53

ÇAKIR: REKOR OY ALDIK

Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır konuşmasında; " Kesin olmayan sonuçlara göre, hemşerilerimizin Cumhur İttifakına ve Ak Partiye gösterdikleri teveccüh bizleri onurlandırdı. Rekor oy aldık. Pütürge'de yaşanan olay bizleri derinden üzdü. Saadet Partisi camiasına baş sağlığı dilerim. Gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağız. "açıklamalrında bulundu. 

ÇALIK: HİÇBİR MAKAM HİÇBİR CANIN ÖNÜNE GEÇEMEZ

Daha sonra söz alan Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık; Yerel seçimlerin hayırlar getirmesini dilerim. 2002 yılından beri 15 seçim yaptık. Her seçim sonunda partimizde milletimizle beraber sonuçları takip ederdi ve kutlama yapardık. Ancak bu sene Pütürge'deki olay bizleri çok üzdü. Haberi büyük üzüntüile aldık. Hiçbir makam hibir canın önüne geçemez. 40 günlük seçim kampanyamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. 

TÜFENKÇİ: DEMOKRASİLERDE PARTİLER REKABET EDER, DİDİŞMEZLER

 Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi konuşmasında derin bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, "31 Mart'ı demokrasi bayramı olarak kutlayacağımız bu saatlerde meydana gelen elim olaydan dolayı programımızı iptal ettik. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyorum. Sorumlular hesap verecek. Olayı yetkili kişilere bırakmak gerekiyor. Demokrasilerde partiler rekabet eder asla didişmezler. "

TÜFENKÇİ: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YÜKÜ AĞIRLAŞTI

Tüfenkçi sözlerine şöyle devam etti: "Malatya'da Ak Parti Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt'ta rekor bir oy aldı. Bundan sonra ülkemiz ekonomiye yönelecek. Hükümetimizin alacağı tedbirlerle ekonomik dalgalanmalar kısa sürede atlatılacak. Ak Partini yapacağı iş, akıtacağı ter var. Sorumluluğumuz arttı. Belediye başkanlarımızın yükü ağırlaştı. Hatalarımızın muhasebesini yapacağız. Bunları oturup, konuşcağız. Rekor oya Malatya'yı birinci çıkaranlara teşekkürlerimi sunuyorum. "

KAHTALI: REKOR OY ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Son olarak söz alan Ak Parti Malatya Milletveki Hakan Kahtalı ise konuşmasına Pütürge'de yaşanan acı olay ile başladı. Kahtalı: " Olay ile ilgili gereken yapılacaktır. Önemli bir seçim kazandık. Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin lideri olduğunu tekrar ortaya koyduk. El ele vererek, Malatyamıza hizmet edeceğiz. Rekor oy elimizi güçlendirdi. Daha güzel hizmetler yapılacaktır. "açıklamalarında bulundu. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!