BUZ SARKITLARI ARTIK TEHLİKE OLUŞTURMAYACAK

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Malatya bölgesinde açılan sergide birbirinden ilginç 85 proje yer alıyor.
Malatya, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergide; 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılan projeler sergileniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim' adlı proje çalışması kapsamında, sergide yer alan "Tehlikeye Son" projesi, vatandaşların en çok ilgi gösterdiği projeler arasında yer alıyor. Vatandaşları kışın çatı kenarlarında oluşan buz sarkıtlarından korumaya ve elektrik enerjisi üretmeyi amaçlayan projesi Tunceli Özel Munzur Koleji'nden 7. sınıf öğrencisi Ayça Küçük geliştirdi.
Projeyle ilgili bilgi veren Küçük, "Kar yağışı ve buzlanma sonucu oluşan sarkıtlar, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Güneş Enerjisi ile bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyoruz. Çatı kenarlarını ısıtıcı rezistans sistemi ile yağan kar ve çatıda oluşan buz sarkıtları, eritilerek, borularla yer altına indirilecek. Bunun yanında yaz aylarında ve yağışsız günlerde elde ettiğimiz enerjiyle de elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız" dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da FETÖ Operasyonu: 29 İlde Eş Zamanlı Baskın, 39 Tutuklama
- Fıkıh Serisi | Miras Kavgasının Gözden Kaçan Konusu: Gönderilen Para
- Malatya Altın Fiyatları Bugün: Gram 4.474,90 TL, Çeyrek 7.346 TL — Kuyumcular Odası Açıkladı
- Malatya Hava Durumu – Cumartesi Saat Saat: Öğlen 36°, Akşam 29°
- Malatya Namaz Vakitleri | 16 Ağustos Cumartesi: İmsak 04.04, Akşam 19.27
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.