dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9766.98
  • BTC
    64290.42$

Buzdolabında ki sessiz tehlike! O 8 besin çiğ tüketildiğinde zehir saçıyor! Sadece tek ısırışta…

Buzdolabında ki sessiz tehlike! O 8 besin çiğ tüketildiğinde zehir saçıyor! Sadece tek ısırışta…
Tıp literatüründeki bilgiler gelişen çağa ayak uydurularak güncellenebiliyor. Pek çok kişinin belki de ilk kez duyacağı çiğ tüketildiğinde vücudu zehirleyen farkında olmadan huzursuzluğa sebep olan o gıdalar kişiye en büyük zararı veriyor. İşlenmemiş besinler, sebzeler pişirilmeden tüketildiğinde adeta zehir saçıyor. Pişirilmeden tüketildiğinde riskli olan besinler tek tek listeledik.
Narin

Pişirilmeden tüketildiğinde parazit oluşumundan bakteri yayılımına, şişkinlikten hazımsızlığa kadar farklı hastalıkları beraberinde getiren o besinler zamanla zehirleyecek kadar beklenmeyen bir etki verebiliyor.

1.SOSİS

Çiğ tüketildiğinde vücudu zehirleme potansiyeline sahip ilk gıda maddesi sosisttir. Sağlık açısından tehlikeli ve uzmanların önermediği bir gıda olsa bile pişirilmeden tüketildiğinde zararlı etkisi ileri boyutta zehirlemeye sebep olabiliyor.

2.BARBUNYA

Barbunya karbonhidrat yönüyle yüksek lif oranına sahip olan bu gıda içinde bol miktarda toksin barındırıyor. Çiğ tüketildiğinde zehirleme riski artıyor. Kaynatıp pişirildikten sonra yenmesi tavsiye ediliyor.

3.MANTAR

Pişirilmeden tüketildiğinde zararlı radyoaktif etkisini açığa çıkaran bir diğer besin öğesi mantardır. Üzerinde ağır metal emme gücü bulunur. Bu durum zehirlenmeye sebep olabilir.

4.BADEM

Badem her ne kadar vücuda faydalı yağlı tohumlar kategorisinde yer alsa da Acı badem özü tüketildiği anda çocuklarda ölüme kadar götürebilecek zarara sebep olabiliyor.

5.RAVENT

1.Dünya savaşı döneminde yaprakları tüketilen ve geniş bir kitlenin zehirlenmesine sebep olan bir başka sebze Ravent. Sadece sap kısımları yenebiliyor. Yaprakları suda yıkandığı anda asit ve soda reaksiyonu ile zehrini ortaya çıkarıyor.

6.KARİDES

Karides, çiftlik ortamında yetişiyor. Yemine konan antibiyotik ilaçları nedeniyle zehirleme riski taşıyor. Uzmanlar özellikle çiğ tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade ediyor.

7.BAMBU FİLİZİ

Asya mutfağının vazgeçilmez besini Bambu filizleri içerisinde ağır siyanojenik toksin maddeleri içeriyor. Bu da zehirlenmeye kadar götürüyor. Pişirilerek bu zararlı etkinin yok edilmesi gerekiyor. Kullanmadan önce kaynatılması da öneriliyor.

8.BROKOLİ

Brokoli, brüksel lahanası ve karnabahar cinsinden gelen sağlığa şifası bulunan bu sebze çiğ tüketildiğinde şişkinlik hissine sebep oluyor. Uzmanlar özellikle sağlıklı pişirme yöntemi olarak buharda pişirmeyi öneriyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!