Malatya
02 Eylül, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.14
  • EURO
    48.19
  • ALTIN
    4622.1
  • BIST
    11.28
  • BTC
    110254.43$

Çağdaş estetik için yeni bir kitap


Çağdaş estetik için yeni bir kitap
İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmi Karkın, estetiğe yeni bakış açıları getiren 'Estetiğin Çağdaş Retorikleri' adlı kitabı yayınladı.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmi Karkın, estetiğe yeni bakış açıları getiren 'Estetiğin Çağdaş Retorikleri' adlı kitabı yayınladı.

Kitap hakkında bilgi veren İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmi Karkın, kitabın estetik konusuna ilgi duyan ve araştırma çalışmaları yapan insanlar için bir araştırma kitabı niteliği taşıdığını ifade etti. 2009 yılından bu yana üzerinde çalıştığı kitapta estetiğin çağdaş sanat ve yaşam içerisindeki yansımalarına yer veren Karkın, "Bu kitapta 33 makale ve 40 görsel yer almaktadır. Araştırmacıların ve estetik konusuna ilgi duyanlar için bu kitap çok önemli bir kaynak özelliği taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Karkın, çağdaş yüzyılda mantığın ve içeriğin öngörülen kavramları, nesneleri, metaları ve enformatik durumları nedeniyle estetiğin asal değerlerinden uzaklaşıldığı bir süreç olduğunu aktardı. Karkın, "Bu süreçte, estetik bir anlam üretmekten çok, bilgi ve kavramın öne çıktığını göstermekte ve estetik değer yargıların sanatın dışında arandığı gözlenmektedir. Bu nedenle konumuz, estetiğin asal değerlerinin sanatın çağdaş retoriklerinde ifade bulduğunu göstermek gerektiğidir" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!