dore okulları
Malatya
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çakır: Tedbir kalıcı çözüm getirmiyor


Çakır: Tedbir kalıcı çözüm getirmiyor
Milletvekili Çakır ve Başkan Gürkan Minibüsçü esnafı ile bir araya geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’da toplantıda yaptığı konuşmada, 'Alınan bir tedbir tamamen kalıcı olarak bir çözüm getirmiyor. Dolayısıyla yaşayan bir trafiğin yoğunlaştığı bir süreç. Haliyle sürekli bir çalışma gerekiyor' dedi.
Narin

 

HABER MERKEZÄ°-MALATYA

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısında AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ilgili daire başkanları minibüsçü esnafının sorunları için bir araya geldi.
Özel bir restoranda düzenlenen toplantıda Minibüsçü esnafının sorunları ve Belediyeden talepleri dile getirilerek sorunların çözümü yolunda yetkililerle görüşüldü.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA MÜCADELE VERİYORUZ
Programda ilk olarak söz alan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası BaÅŸkanı Mesut Ä°nce, minibüsçü esnafının sorunlarının çözümü noktasında her zaman mücadele ettiklerini dile getirerek “Özellikle minibüsçü esnaflarımıza ilgili Ahmet Çakır baÅŸkanımızın döneminde minibüs güzergahları ilgili çalışmalar yapılmıştır. Minibüs güzergâhları ile ilgili uzatmalar yapılmıştır. M plaka minibüs yönetmeliÄŸi de çalışmalar yapılmış ve bu çalışmaların birçoÄŸu sonlandırılmıştır. Bu noktada Ahmet Çakır baÅŸkanıma bir kez daha teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Minibüsçü esnaflarının en rahat döneminin Ahmet Çakır döneminde olduÄŸunu da ifade eden Ä°nce, “Ä°nÅŸallah bundan sonra da Selahattin BaÅŸkanım ile ÅŸoför esnaflarını taçlandırılacağımıza inanıyorum. Åžehir içi minibüslerinde de artık bir dönemi kapatacağız. Minibüs özellikle denetime açık olacağız, denetlemeden kaçmayacağız. Kendimize çekidüzen vereceÄŸiz. Disiplin altında olacağız ve ÅŸoförlerimize kurallar, kaideler getireceÄŸiz” ifadelerine yer verdi.

1_178

ARAMIZDAKİ ÇÜRÜK ELMALARI AYIRACAĞIZ
Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da minibüsün bir ihtiyaç olduğunun altını çizen İnce, şöyle devam etti:
“Minibüsler Malatya'da belediye otobüsleri yokken benim cefakar fedakar minibüsçü esnafım vatandaÅŸlara hizmet vermiÅŸtir ve vermeye de devam edecektir. Minibüslerde bundan sonra 3 yıl önce taktırmış olduÄŸumuz kamera ve araç takip sisteminin firmanın probleminden dolayı 1 yıllık kapalı bulunmaktaydı. Ä°nÅŸallah firma tekrar bu sorumluluÄŸu yerine getirerek araç takip sistemi ve kamerayı Ä°nÅŸallah 15 gün sonra açtırıyoruz. Bundan sonra minibüse esnafımızda telefonda ÅŸoförünü izleyecek, belediyemizde 24 Saat minibüsü izleyerek bundan sonra minibüsü kontrol altına alacağız. Aramızdaki çürük elmaları ayıracağız. 3-5 kiÅŸinin yapmış olduÄŸu hatayı bu camiaya mal etmeyeceÄŸiz bundan sonra. Gerek yolcularımızın yoÄŸun ÅŸikayeti, gerekse minibüsçü esnafımıza gelen talepler üzerine artık simsarları kaldırıyoruz. Bu noktada sizler de bizlere destek vereceksiniz. Sadece simsarları ana arterlerde BüyükÅŸehir belediyemizin izin verdiÄŸi görevliler çalışabilir, oda belediyemizin bilgisi dahilinde olacaktır.”

"HER EHLİYETİ OLAN MİNİBÜS ŞOFÖRÜ OLAMAYACAK"
Yeni dönemde özellikle ÅŸoförlere tanıtım kartı çıkartılacağını da ifade eden BaÅŸkan Ä°nce, her ehliyeti olan kiÅŸinin artık minibüs ÅŸoförü de olamayacağını söyledi. Bu iÅŸin de artık denetime tabi olacağını belirten ince, “Tanıtım kartı için uzman doktorlardan öfke kontrolü, güvenli sürüş eÄŸitimi, stres yönetimi ve temel ilkyardım eÄŸitimleri almak zorun olması gerekecekler. Beraberinde tam teÅŸekküllü hastanede uyuÅŸturucu ve keyif verici madde testi yaptırılacak. Bunu da saç telinden yaptıracağız geriye dönük bir hap esrar, eroin gibi keyif verici madde kullanmış mı? Bunu belirleyeceÄŸiz. EÄŸer ÅŸoför adayı bunlardan birini kullanmış ise minibüs ÅŸoför olamayacak. Buna BüyükÅŸehir Belediyemiz de izin vermeyecek. Bununla beraber yüz kızartıcı suç iÅŸlemiÅŸ, sabıka kaydı olmuÅŸ ÅŸoförlere de izin vermeyeceÄŸiz. Özellikle sabıka kaydı isterken arÅŸiv detaylı sabıka kaydı isteyeceÄŸiz ki ÅŸoförün yapmış olduÄŸu hataları belediyemizde odamıza görsün" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

GÃœRKAN ESNAFIN YANINDA
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gürkan'ın da her zaman minibüsçü esnafının yanında olduÄŸunu aktaran Ä°nce, “Battalgazi belediye baÅŸkanlığı döneminde bize verdiÄŸiniz destek ve önemi ortaya koydunuz. BaÅŸkanım minibüsçülerin dostu olduÄŸu için teÅŸekkür ediyorum. 233 tane minibüs esnafı adına diyoruz ki 233 tane minibüsün esnafının kıyafeti sizden giymek bizden olsun. Biz kendimizi kontrol edeceÄŸiz. Biz her zaman doÄŸruları yapacağız en iyi hizmet vereceÄŸiz” dedi.
Ä°nce ayrıca, 1 ay içerisinde minibüsçüler olarak tek renk sistemine geçeceklerini ve bu kapsamda tüm araçların ‘Mavi-Beyaz' olacağını söyledi.

2_150

"BİRBİRİMİZİN RAKİBİ DEĞİL, PAYDAŞIYIZ"
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Selahattin Gürkan ise yolcu taşımacılığı sektörünün önemli bir meslek dalı olduÄŸunu dile getirerek, “Esasında biz birbirimize aynı Kulvar üzerinde gidiyoruz. Birbirimizin rakibi deÄŸiliz, birbirimizin paydaşıyız. Aynı ÅŸeyin paylaşıyoruz, aynı hedefler doÄŸrultusunda da hizmet ediyoruz ve mücadele ediyoruz. Minibüsçü kardeÅŸlerim gerek bizim MOTAÅž olsun, gerek minibüsler olsun, gerek halk otobüsleri olsun ve diÄŸer taşıt plakalarımız olsun taksi plakalarımız olsun herkes taşımacılık sektörü içerisinde vatandaşımızın bir yerden bir yere giderken rahat huzurlu ve mutlu bir ÅŸekilde gitmesi için gayret gösteren arkadaÅŸlarımızdır. Bu anlamda hepinize teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Malatya'da minibüsçü esnafları ile ilgili genel anlamda olumsuz bir durumla karşılaÅŸmadıklarını da dile getiren Gürkan, “Bu da minibüslerin ve odamızın bu konudaki hassasiyeti ve disiplin anlayışının genel anlamda minibüsçü kardeÅŸlerimle teÅŸmil edilmesinin gereÄŸidir. Biraz önce baÅŸkanımız minibüslerin kılığa ile kıyafetiyle davranışıyla hal ve hareketi ile örnek olmasını istedi. EÄŸer biz bunu Malatya'da gerçekleÅŸtirebildiÄŸimiz takdirde Türkiye'ye örnek olacak bir Malatya olacağız. Türkiye'ye örnek olacak minibüslerde Malatya minibüsçüleri olacak. Burada şöyle bir kompleks içerisine girmeyelim. Bir kravat takmak ayıpları kapatıyor. Böyle olunca düzgün bir görüntü ortaya çıkıyor. Kravatı kendimize olan saygımız ve karşıdakine olan saygımızdan dolayı takıyoruz elbisemiz temiz olmalı tertipli olmalıyız düzenli olmalıyız. Minibüs esnafı ile ilgili hafızalarda oluÅŸan olumsuz imajında kaldırılmasına neden olacak durumda olmamızı minibüsü kardeÅŸlerimize canı gönülden arzu ediyorum" ifadelerine yer verdi.

3_109

"ÇOCUKLARINI ORAYA GÜVENLE EMANET EDECEKLER"
Amaçlarının Malatya farklılığını fark ettirmek olduğunu da dile getiren Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu meseleyle ayakkabıyı da gömleÄŸine kravatı da hallederiz. Burada belki bize tek tiplilik diye bir suçlama yapacaklar. Minibüs sürücülerimizin temiz, tertipli, düzenli olması, insanların güven duymasını saÄŸlayacaktır. Çocuklarını oraya güvenle emanet edeceklerdir. Hanımı oraya güvenli bırakacaktır. Kendisi bindiÄŸinde güvenle bilecektir. Dolayısıyla minibüsü kardeÅŸlerimizden böyle bir çalışmayı hep birlikte yapalım diyorum. Ä°nÅŸallah bir ay içerisinde de bu elbiselerle ilgili gerekli sipariÅŸi de veririz. Ä°lk giyecekleriniz bizden daha sonrası da sizden olsun. Göreceksin farklılığınız fark edilecek. Hem kendinize hem milletimize hem çevrenize saygınız artacak. VatandaÅŸ aracınıza bindiÄŸi zaman size olan güvenini onun yüzünde göreceksiniz hissedeceksiniz. Malatya'daki ilk Türkiye'ye örnek olacak. Malatya ilklerin ve öncüleri ÅŸehridir. Ä°nÅŸallah bir ilki gerçekleÅŸtirecek ve bu iÅŸin sürdürücüsü olacaksınız. Malatya minibüsçüler olsun S plakalı olsun taşımacılık yapanlar aynı yolun yolcusu dur amaç insanlığımıza hizmettir. Sizler için müşteri memnuniyeti esas alan bir hizmet anlayışı içinde olmanızdır. Kontrol muayenesi ile ilgili hakikaten Bürokratik anlamda gereksizlik varsa onun kaldırılması gerektiÄŸini ben tekrar ediyorum. Araç yaÅŸları ile ilgili onun kuralları olacak ilgili yerlerden muayeneden geçecek ama görüntü açısından da yer bazı araçlar çok iyi bakılır. 15-20 yıllık olsa dahi güzel görünür bazıları hiç bakılmaz. 5 yıllık da olsa harap bir ÅŸekilde görünür. Biz aracın hem ÅŸehir estetiÄŸi açısından hem de görüntüsü açısından hem de insanların bindiÄŸin zaman huzurlu bir binmeleri açısından önemlidir. Bir taksi durağına giriyorsunuz veya bir dolmuÅŸa binmek istiyorsunuz daha iyi bir araç gelirse onu bekliyorsunuz. Dolayısıyla insanların tercihlerine hitap edecek zevklerine sıkıntıya sokmayacak bir albenisi olmalıdır. Bununla ilgili ilgili arkadaÅŸlarımız çalışırlar. Ona göre bir deÄŸerlendirme yapanlar. 10 yıllık 12 yıllık yıl mı çalışır ona göre biz de sizin yanınızda oluruz. Bunu da biz bizim buradaki varoluÅŸumuzun temel esprisi size hizmet etmektir. Hizmet ederken Adil ve adaletli olmaktır ve nefsimizi tatmin ederek insanlara tahakküm anlayışı içerisinde bir yönetim anlayışı tasvip etmedik etmiyoruz ve etmeyiz.”

"ULAŞIMI EN İYİ ŞEKİLDE SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞTIK"
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'da toplantıda yaptığı konuÅŸmada, belediye baÅŸkanlığı görevi süresince Malatya'ya hizmet etmeye gayret ettiklerini dile getirerek “Sizlerle birlikte belediyemizde ulaşımı en iyi ÅŸekilde saÄŸlamak için çalıştık. Bunun için de sürekli bir yarış halinde olmak gerekiyor. Alınan bir tedbir tamamen kalıcı olarak bir çözüm getirmiyor. Dolayısıyla yaÅŸayan bir trafiÄŸin yoÄŸunlaÅŸtığı bir süreç. Haliyle sürekli bir çalışma gerekiyor. Bu vesileyle de belediyemize gerçekten çok yetiÅŸmiÅŸ deÄŸerli bir kadroları var. Tek amacımız Malatya ve hemÅŸerilerimize en güzel ortamda en huzurlu bir ÅŸekilde en güvenli bir ÅŸekilde ulaÅŸabilecekleri yerlere götürmektir” dedi.

"ULAŞIMDA GÜZEL BİR SÜREÇ YAŞADIK"
Hizmet sektörünün zor bir sektör ve meslek olduÄŸunu da ifade eden Çakır, “Dolayısıyla Sizlerin de iÅŸiniz ne kadar zor olduÄŸunu biliyoruz. Bu vesileyle de belediyemizin odamızın düzenlemiÅŸ olduÄŸu ve eÄŸitimler de katkılar saÄŸlıyor. Kurallı çalışmak müşteri memnuniyetini getiriyor. Kurallı çalışıldığı zaman hem çalışanlar rahat edecek diÄŸer yandan da kazanç elde edilecek. Dolayısıyla bütün bunların bir denge içerisinde götürülmesi gerekiyor. BüyükÅŸehir'e geçiÅŸ sürecinde de minibüsçü arkadaÅŸlarımızın gayreti ve desteÄŸiyle ulaşımda güzel bir süreç yaÅŸadık. Plakalar yeniden düzenlenmesi olsun hep plakalar olsun J plakalar olsun Hem hepsine bir düzenleme getirildi. Bu sürekli bu geliÅŸmeler sürekli devam edecek. Ulaşımda ana planları vardır Bana planlar çerçevesinde bir çalışma yapılıyor. Odamızın da birlikte çalışması ya gayretleriyle bu anlamda geldiÄŸimiz nokta daha ileriye gidecektir” diye konuÅŸtu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-