Çalık: Otistik okulu açacağız

Çalık, 14 milyon TL tutarındaki proje ile Malatya'ya modern bir Otistik Çocuklar Okulu'nun kazandırılacağını ifade etti.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 14 milyon TL tutarındaki proje ile Malatya'ya modern bir Otistik Çocuklar Okulu'nun kazandırılacağını ifade etti.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partili yöneticilerle birlikte İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ile İbni Sina Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyareti öncesinde burada eğitim gören çocuklarla sohbet eden Çalık, atölyelerde faaliyet yürüten gençlerle de bir araya geldi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çalık, Malatya'ya yeni kazandırılacak olan Otistik Çocuklar Merkezi Projesi hakkında konuştu. Çalık, "Buradaki mevcut merkezimizde 102 öğrencimizin olmasına rağmen hem atölye faaliyetlerinin hem sportif çalışmaların yapılacağı alanlar hem de fiziki şartları uygun değil. Burada daha önceki ziyaretlerimizde mevcut şartlardan dolayı randımanlı bir eğitim yapılamadığını gördük. Bu vesileyle Mili Eğitim Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Malatya'ya yeni bir Otistik Çocuklar Okulu kazandıralım istedik. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bu projemiz yatırım programına alındı. Yatırım programında yaklaşık 4 milyon TL bedelle bir okul yapılacaktı. Fakat bu projenin yeterli olmayacağını düşünerek bunun tekrar büyütülmesini talep ettik. 3 katlı, atölyeler, sportif alanlar ve büyütülen fiziki şartlar ile birlikte Malatya'ya yakışan ve uzun süre ihtiyacı karşılayacak bir Otistik Çocuklar Okulu yapalım istedik. Proje revize edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Bunun için de görüşmelerimizi yaptık. İnşallah nasip olursa revizyondan sonra ihalesi tamamlanacak ve yaklaşık 14 milyon TL'ye mal olacak bir Otistik Çocuklar Okulu'nu Malatya'ya kazandıracağız" diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Vali Seddar Yavuz Başkanlığındaki Toplantıda Konteyner İş Yerlerine Gönderilen Tahliye Tebligatları Tartışıldı
- Dilek Mahallesi Uğrak Caddesi'nde Çıkan Yangında Bir Ev ile Ekmek Damı Tamamen Kül Oldu
- Malatya'da Av Yasağını Delen 86 Kişiye Yarım Milyon Lirayı Aşan Ceza Kesildi
- Sendika Başkanı Mehmet Kahraman Kamu Çalışanlarının Maaşlarına Seyyanen Zam ve Refah Payı İstedi
- Aşağı Girmana Mahallesi'ndeki Kanlı Kavganın Şüphelileri Tutuklandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.