dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

Çalık'tan aileye yeni bir ev sözü


Çalık'tan aileye yeni bir ev sözü
Malatya'da 6 çocuğu da engelli olan Katı ailesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, aileye yeni bir evi sözü verdi.
Narin

Malatya'da yaşayan Katı ailesinin 6 çocuğu lise yıllarında geçirdikleri rahatsızlık sonucunda fiziksel engelli oldu. 8 çocuklu Katı ailesinin Yeşilyurt İlçesine bağlı Yakınca Mahallesi'ndeki yaşam mücadelesine AK Partili yetkililer duyarsız kalmadı. Aileyi ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın girişimleri sonucunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat aileye yeni bir müstakil ev yapacak. Ailenin günlük ihtiyaçlarının ise AK Parti İl Başkanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticiler Yakınca Mahallesinde oturan Katı Ailesini ziyaret etti.

3 kız ve 3 erkek olmak üzere 6 çocuğu engelli olan ailede rahatsızlıkları nedeniyle yaşları 18'den büyük olan engelli gençler evlerinden dışarı çıkamıyor. Ailenin bir kızı üniversiteyi bitirip öğretmen olurken, diğer çocuğu ise eğitimini halen sürdürüyor. Bir apartmanın ikinci katında kendilerine ait evde yaşamlarını sürdürün ailenin reisi ise seyyar tezgahta sattığı çoraplarla evini geçindiriyor.

Ailenin acil duyduğu ihtiyaçlar Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından üstlenilirken AK Parti il Başkan Hakan Kahtalı ve partililer ise mevcut evin tamirat ve bakımı için çalışma yürütecek.

YENİ BİR MÜSTAKİL EV YAPILACAK

Evdeki 6 yatalak gencin hastaneye götürülüp getirilmesinin sıkıntılı olması nedeniyle Katı ailesine müstakil bahçeli bir evin yaptırılması sözünü veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, evin arsasının Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat tarafından, yapımının ise Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır tarafından üstlenileceğini söyledi. Çalık, engelli gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talepleri içinde, "Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya'ya geldiklerinde hep birlikte sizi ziyaret edeceğiz. İnşallah o zamana kadar evinizde yapılır ve sizi yeni evinizde ziyaret ederiz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü de telefonlar arayarak, evde inceleme yapılmasını ve 6 engelli gencin yaşamlarının kolaylaştırılması için gerekli çalışmanın yapılmasın da istedi. Ramazan Bayramı'nda Katı ailesini tekrar ziyaret edeceklerini söyleyen Çalık, ihtiyaçların ise kısa süre içerisinde giderileceğini belirtti.

Öte yandan, AK Parti İl Gençlik Kolları da Katı ailesi için çeşitli çalışmalarda bulunacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!