Caminin Temeli Halen Atılamadı

Malatya merkezde yapılacak olan ve kentin en büyük camisi olacak Mehmet Kavuk Camii'nin temeli bir türlü atılamadı.
Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı ve Malatya Park AVM'nin ortaklarından Mehmet Kavuk, kendi adına yaptırılacak cami hakkında bilgi verirken, bürokrasi nedeniyle uzadığını kaydetti. Malatya Belediye Binası ile Malatya Park AVM arasına Mehmet Kavuk tarafından yaptırılacak olan Mehmet Kavuk Camii'nin temeli, Kayısı Festivali'nde atılacaktı. Ancak bugüne kadar temeli atılamayan caminin durumu hakkında görüşlerini aldığımız Kavuk, Malatya Belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü ve bürokrasi nedeniyle hala temelinin atılamadığını söyledi. Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan caminin kapalı alanında aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini belirten Mehmet Kavuk, Temmuz ayında düzenlenen Kayısı Festivali'nde de temelini atmayı planladıklarını, ancak nasip olmadığını bildirdi. Kavuk, caminin temelinin atılmasından sonra biran önce tamamlanması için de hazırlıkları tamamladıklarını vurguladı.
Malatya merkezde ili temsil edecek büyük cami bulunmaması nedeniyle Kavuk ailesi devreye girip, büyük cami yapma sözünü vermişti. Caminin Malatya Belediyesi ile Malatya Park AVM arasındaki boşluğa yapılacak olması nedeniyle özellikle çevre yolundan il dışından gelip geçenlerin de bu camiden yararlanacakları bildirildi. Otobüslerle tur düzenleyenlerin de bu camide vakit namazlarını kılıp yolculuklarına devam edecekleri ifade edildi.
Bu arada, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise belediye açısından cami yapılmasına bir engel olmadığını kaydederek, "Ben sadece caminin mimari açısından, camiyi andırmadığı şeklinde görüşümü bildirdim. Caminin kubbeli olması gerektiğini belirttim. Çünkü büyük masraflarla Kavuk ailesinin yapacağı cami, camiyi andırmalı" ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 12 Dev Adam’ın Final Maçı Malatya’da Dev Ekranda İzlenecek!
- Olay Anı Sosyal Medyada Yayılınca Emniyetten Açıklama Geldi
- Serdar Aygün Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecek!
- Rus Pazarı Yakınlarında Şok Eden Olay: Zabıta İle Vatandaş Arasında Gerilim Tırmandı
- Boncuk Sokakta Yangın Alarmı: Mahalleli Sokağa Döküldü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.