dore okulları
Malatya
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.56
  • ALTIN
    2491.3
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    63737.76$

Cazibeli Malatya'nın projesi tamam


Cazibeli Malatya'nın projesi tamam
Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Malatya ve Elazığ illerimiz için sunmuş olduğumuz projelere ilişkin proje fikirleri kabul edildi. Proje fikirlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu anlatan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 'İlerleyen süreçte projelerin nihai fizibiliteleri hazırlanarak bakanlığın onayına sunacağız. 20 milyon TL desteğe 5 milyon da bakanlık destek sunacak. Böylece 25 milyon TL bütçe ile3 projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor' dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Fırat Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Endüstriyel üretimin güçlenmesi için TRB1 bölgesinde üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi için çalıştıklarını anlatan Sonel, "Katma değerin artırılması ve mevcut işletmelerin modernizasyonu ile tasarım ve ürün geliştirme yetenekleri ile üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması amacıyla ajansımıza 114 proje başvuru yaptı" dedi. Vali Sonel, 2019 Yılı Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı bütçesinin 16 milyon TL olduğunu açıkladı.

BAŞVURULAR DA DİKKATE ALINACAK
Programın Bağımsız Değerlendirme ve Denetim Komisyonu süreçlerinin tamamlandığını anlatan Vali Sonel, "Başarılı projelerin nihai listesinin oluşturulması için Yönetim Kurulu olarak değerlendirmelerde bulunacağız. Mali Destek Programının bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. Toplantıda, 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruda bulunan projelerin değerlendirme sonuçları ile proje önerilerinin görüşüleceğini aktaran Sonel, “2019 Yılı Ajans Çalışma Programında da yer aldığı üzere 4 ilimizde de Güdümlü Proje Desteği kapsamında Ajansımızda turizm, sanayi ve girişimcilik altyapısının geliştirilmesini hedef alan projeler geliştirilmektedir. Ayrıca, bu yıl Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde uygulanacak olan ve hazırlıkları devam eden SODES-Sosyal Destek Programını ele alacağız. Bölgemizin ihtiyaç ve önceliklere en uygun, sosyal etkisi yüksek ve sürdürülebilir projeler Ajansımız tarafından güdülenmektedir.

9000_27

MALATYA'NIN PROJESİ TAMAM
2019 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Malatya ve Elazığ illerimiz için sunmuş olduğumuz projelere ilişkin proje fikirleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun bulunmuş olup, ilerleyen süreçte projelerin nihai fizibiliteleri hazırlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayına sunacağız. 2019 Yılı CMDP kapsamında 20 milyon TL'lik ilave Bakanlık kaynağı ile toplam bütçesi 25 milyon TL olan 3 projenin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. 2018 yılında Ajansımızın ilk defa katılım sağladığı ve 23-27 Ekim tarihleri arasında Antalya'da bu yıl onuncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına katılım sağlanması planlanmaktadır. YÖREX Fuarı, coğrafi işaret tescili alan ve tescil süreci devam eden ürünlerimiz öncelikli olmak üzere yöresel ürünlerimizin ticarileştirilmesine ve ulusal perakende zincirlerinin raflarında yer almasına katkı sağlayacaktır.

VALİLER TOPLANDI
Toplantıda ajansın devam eden faaliyetleri ile ilgili konular ve diğer gündem maddeleri görüşülecek. Bazı idari konularla ilgili kararlar alınacak. Toplantıya Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, FKA genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!