dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2430.6
  • BIST
    9795.81
  • BTC
    63897.66$

CERABLUS HAREKATI VE BİLMEDİKLERİMİZ


CERABLUS HAREKATI VE BİLMEDİKLERİMİZ
Türk askerinin Cerablus'a girdiği sabah istanbuldaydım. Tesadüfen bir büfenin önünden geçerken, büfede açık olan tv'ye durup bir an baktım. 'Türk askeri Suriye'de...' diye, şu son dakika olarak verilen yanıp sönen kırmızı renkli büyük punt yazılı haberi görünce; 'tamam' dedim içimden.
Narin

Haberin devamını anlama dinleme gibi algıya düşmedim. Her şey ortadaydı zaten. Bu başlık çoğu şeyi anlatmaya yetiyordu. Nihayet Türk Ordu'su dünya dengelerini alt üst edecek böyle devasa bir hamlesini en sonunda yapmıştı. Suriye gibi küresel güçlerin kozlarını paylaştığı sahaya inmiş, tankı ordusuyla Cerablus'a girmiş, Deaş denilen emperyal batı tetikçilerini oradan kovmuş, pyd'ye Fırat'ın doğusunda kalması ayarını vermiş, ÖSO bayrağını şehrin kalbine dikmişti.

Daha ne yapsın...

Büyük, güçlü, tehlikeli üniter devletler böyledir. Gerekeni, gerektiği zamanda misliyle yapar.

Yalnız benim kafamı en çok karıştıran nokta şurası. ABD tamam dedi, Rus'lardan bir ses çıkmayacağı belli, İran gerekli desteği sağladı, Almanların söz hakkı belliki kalmamış. Şu İngilizlerin sessiz kalması pek hayra alamet değil. Dünya siyasetine sürekli yön vermiş Anglo-Saksonlar kaç gündür izliyorum Cerablus ile ilgili en küçük bir açıklamaları olmadı. Derin siyasetleri ile ünlü İngiliz'leri anlamak çok zor. Ezelden beri bölgede ki gücü ellerinden tutan ve kontrol eden İngilizlerin ne zaman ne yapacağı, nasıl bir siyasi manevra ile karşılık vereceklerini genelde kimse kestiremez. Tabiki bu aşamada İngiliz'lerin ne düşündükleri pek önemli olmasa da yine de İngiliz derin entrikalarına hazırlıklı olmakta fayda var.

Gelelim Türkiyenin Cerablus'a girme nedenlerine.

1- Suriye'de ki varlığımızı kabullenemeyen ülkeler ısrarla Suriye'ye girmemizi istemiyorlardı. Şimdi onlar sıraya girsin.
Tüm terör unsurlarını içine alan temizlik devam ediyor. Bunlar tek tek dağıtılacak.

2-Bölgedeki varlığımızın her ne kadar görsel olarak teyid edildiyse de Pkk, Pyd ve Daeş'le işbirliği yapan batılı ülkelerin telaşı oyunlarının nasılda bozulduğunun birer göstergesi sayılıyor.

3-Suriye meselesi başladığı günden beri Abd'nin "Türkiye Suriye'den uzak dursun" şeklinde ki aldığı tavır böylece delinmiş oldu.

4-Tüm denklemleri yeniden kurgulamaya iten gerçek ortaya çıktı böylece. Batılılar İslam dünyasının sahipsiz olmadığını görmelerine teşkil edecek önemli bir girişimdi Cerablus.

5- Yıllardan beri barış ve demokrasi bahanesiyle bu topraklarda boy gösterenler, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedikleri dünyaya kanıtlanmış oldu. Emperyal güçler tüm stratejik planları Türk askerinin Suriye'ye girmesi ile bozulduğunu gördükleri halde tarihte bir ilk olan çaresizliği yaşamaya mecbur kıldı.

6- Böylece asli kimliğini elde eden mazlumlar, yıllardır üzerine çullanan emperyal güçlere "dur" deme fırsatı elde etti.

7-Pısırık ve pörsümüş politik pragmatizmden uzaklaşarak İslam'a ve Müslümanlara uzanan tüm elleri kırmak için yeni bir fırsat devreye girdiğini gördük. Mazlum müslüman halk yeni bir cesaret, yeni bir güç denklemi yakaladı.

8-Özel kuvvetler komutanı Zekai Aksakallı paşanın bizzatihi operasyonu yönetmesi ülkemizde darbe yapmaya çalışan dış güçlere bir gözdağıydı. Tüm dünya Türk ordusunun gücüne şahit oldu. Darbecilerin Ordu içinden temizlenmesinin -olumlu- sonucunu Türk milleti olarak gururla izledik. Tüm dünya bilsin ki; Maskeli balo bitti. Türk'ler tekrar sahnede.

9-Anadolu'yu Ortadoğu'dan izole edip,
Pkk, Pyd, Hpg ve Daeş ile boğmaya çabalayanlar, akıttıkları mazlumların kanlarında boğulacaklarını anlamalarına bir teminattı. Cerablus basit bir sınır ötesi harekatı değil dünyaya güçlü olduğumuzun kanıtını sunduk.

10- Artık çember daralıyor!
Fırat'ın batısı bütün iplerin koptuğu yer olarak tarihe geçecek! Asıl hesaplaşma ABD desteğini alan Pyd Fırat'ın batısına geçtiği taktirde başlayacak. Türk Ordu'su asıl gücünü dünyaya o gün gösterecektir. Üçüncü dünya savaşı demek olacak ki bu, belki ABD, İngiliz ordusuyla Çanakkale'den sonra tekrar karşı karşıya gelebiliriz.

11- Tüm olup bitenlere rağmen şahsen hala İngilizlerin ne diyeceğini bekliyorum. Çünkü onların sessiz ve derinden stratejiler kurgulaması boşuna değil.

TİMUR İNCE

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!