dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9806.49
  • BTC
    63602.31$

“Çevreyolunun altı artık ihmal edilmeyecek”


“Çevreyolunun altı artık ihmal edilmeyecek”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adli Tıp Caddesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan, “Çevreyolunun altı artık ihmal edilmeyecek” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adli Tıp Caddesi'nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan, Adli Tıp Caddesi'nde yapılan çalışmalarla trafik seyrinin daha nitelikli, daha konforlu ve daha güvenli hale geldiğini söyledi.

Z_27

"ÇEVREYOLUNUN ALTINDA GÜZEL BİR CADDEMİZİ DAHA TAMAMLAMIŞ OLDUK"
Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Adli Tıp caddesinde yapılan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların yapıldığı yerde incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan'a inceleme gezisinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ve mahalle muhtarları eşlik etti. Adli Tıp Caddesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, çevreyolunun altı diye tabir edilen bölgeye güzel bir caddeyi daha kazandırdıklarını belirtti. Mert, “Adli Tıp Caddesi'nin tamamen yenilenmesini gerçekleştirdik. Kaldırım, bisiklet yolu, bakım ve onarımla beraber yaklaşık 1.5 Km'lik kısmı tamamlanmak üzere. Çevreyolunun altında güzel bir caddemizi daha tamamlamış olduk. Yeşiltepe bölgemize hayırlı olsun” dedi.

PRESTİJLİ BİR CADDE OLDU
Yol çalışmasının yapıldığı alanda açıklamalarda bulunan Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez de, Adli Tıp Caddesi'nin alt yapı ve üst yapısının Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın el atmasıyla prestijli bir caddeye kavuştuğunu söyledi. Muhtar Dönmez yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

TEŞEKKÜRLER... 
Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ise Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın geçmişten gelen kırık olan ve dökülen yerleri toparlayarak ortaya güzel eserler çıkardığını belirtti. Muhtar Ünalır, “Hoca Ahmet Yesevi mahallemiz ve Adli Tıp caddemizde bulunan 144 dairemiz adına başkanımıza ve emeği geçen daire başkanlarımıza teşekkür ederim Allah razı olsun” diye konuştu. Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı ve Atatürk Mahalle Muhtarı Süleyman Şahbaz da yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminden itibaren yapmış olduğu çalışmalara biz muhtarlar olarak şahidiz. Çevre yolunun altında kalan ve yaklaşık yüzde elli yükümüzü hafifleten Ana Yurt caddemiz kısa zaman içerisinde faaliyete geçti. Başkanımız aynı şekilde Adli Tıp caddemizde yenilenen yolumuzu faaliyete geçirdi. Yolumuzun mahallemize, bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Selahattin Başkanımızın çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

"HİZMETLERİN HEPSİNİ GÖRÜYORUZ"
Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı ve Gazi Mahalle Muhtarı Hüseyin Başıbüyük ise konuşmasında, “Malatya'da değil Türkiye'de örnek belediye başkanı olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Yeşiltepe'ye vermiş olduğunuz hizmetlerin hepsini görüyoruz. Şahsım ve derneğim adına teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

X_13

"İHMAL EDİLMİŞLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLECEK"
Çevreyolu altı diye diye tabir edilen bölgede yapılan hizmetlerle ihmal edilmişliğin önüne geçileceğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çevreyolu hadisesi Malatya'mızda söylem noktasında hep öne çıkmıştı. Hem burada yaşayanlar hem de siyasi söylem olarak ihmal edildiği ifade edilmişti. Özellikle bizler gerek Battalgazi Belediye Başkanlığı sürecimizde, gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecimizde çevreyolu ile ilgili bu tür istismarların veya insanların kenara dışlanmışlığın önlenmesi noktasında biz Battalgazi Belediye Başkanıyken Devlet Su İşleri'nin merkez ve gelişme arteri olması noktasında DSİ binasını çevreyolunun altına yaptık. Adliye Sarayı'nın çevreyolu altına yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Lisanslı Depo'nun yine yapılması noktasında çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah Ocak ayından sonraki süreçte faaliyete girecek. Diğer taraftan Buğday Pazarı'nın, Fidancılar Sitesi'nin, Şire Pazarı'nın bölgemize yapılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan Kuzey Kuşak Yolu yıllardan beri söylenip bir türlü aşama kaydedemeyen o yolla ilgili kamulaştırma çalışmaları, enkaz bedelleri ve diğer müştemilatlarının ödenmesi ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2021 yılı veya 2022 yılının ortalarında Kuzey Kuşak Yolu'nun bitirilmesi planlandı. Diğer taraftan da Kuzey Çevreyolu ile ilgili gerek milletvekillerimizle gerek ilgili bakanlıklarla diyalog içerisine girerek kamulaştırma, enkaz bedellerinin ödenmesi ve yolun alt yapısıyla ilgili menfez, sanat yapılarının yapılması noktasındaki yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Malatya ziyaretlerinde ifade ettiği 2022 yılında Kuzey Çevreyolunun bitirilmesi noktasında gerekli talimatları verdiler. Adli Tıp caddemizin ilgili daire başkanlığımız tarafından yapılmış olması ve son aşamaya gelmesi, buraya bir güzellik katmış olması, trafik seyrinin özellikle daha nitelikli, daha konforlu ve daha güvenli hale gelmesi noktasında yapmış olunan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Diğer taraftan kavşak düzenlemesiyle ilgili Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız bir çalışma içerisinde. Bisiklet yolları, kaldırım, ana asfalt ve yol işaretlemeleriyle ilgili Ulaşım Daire Başkanlığımızda bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde. Bu çalışmalarımızın memleketimize, Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Z_28

ÖTE YANDAN; BAŞKAN GÜRKAN, SÜMER PARK ESNAFLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sümer Park esnaflarıyla bir araya geldi. Pandemi sürecinde oluşan sıkıntılardan dolayı esnaflarla istişarelerde bulunan Başkan Gürkan, esnafın yaşadığı olumsuzlukların asgari seviyeye indirilmesi noktasında, yasal çerçeve içerisinde çalışma başlattığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sümer Park ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sümer Park esnaflarını ziyaret eden Belediye Başkanı Gürkan, esnafların pandemi sürecinde yaşadıkları sorunları dinleyerek istişarelerde bulundu. Gürkan, “Sümer Park'la ilgili geçtiğimiz dönem içerisinde yüzde 50 kısmını yenilemiştik. Geriye kalan kısmı da bu dönem içerisinde yenilenecek. Bugün Sümer Park esnaflarıyla birlikte buraya geldik. Buranın sorunlarıyla ilgili kendilerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda, düzenlemeler bu çerçeve içerisinde yapılacak. Ayrıca pandemi süreciyle birlikte oluşan sıkıntılarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Esnafımızın sıkıntılarını asgariye indirme noktasında yasal çerçeve içerinden neler yapabiliriz diye bu konuyla ilgili çalışmaların yapılması üzere gerekli talimatları verdim. Tabi, esnaf bizim esnafımız, esnaf ne kadar güçlü olursa, belediyemiz de o kadar güçlü olur. Şehrimizde o kadar güçlü olur. Esnaf zayıf olursa neticede bünyelerinde çalışan işçiler, istihdam eden insanlarımız var. Onların işsiz, aşsız, evlerine ekmek götüremeyecek durumda olmaları sıkıntı oluşturur. Bizler de belediye olarak esnafımıza, asgari bir şekilde neler yapabiliriz diye buraya geldik. Gereğini yapmak için arkadaşlarımız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

X_14

ESNAFLARDAN GÜRKAN'A TEŞEKKÜR
Sümer Park esnaflarından Ali Eren Çiçek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan'a istişareden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sümer Park esnafları olarak ziyaretinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca parkımızın revize çalışmalarıyla yakından ilgilenmesi ve pandemi sürecinden dolayı bize vermiş olduğu desteğinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sümer Park esnaflarından Fuat İnan ise “Her zaman halkın yanında olan bir başkanımız var. Sağ olsun başkanımız sıkıntılarımızı dinledi. Elinden geldikçe sıkıntıların giderileceğini bize iletti. Sümer Park'la ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Sümer Park esnaflarından Yusuf Acet de, Başkan Selahattin Gürkan'la yaptıkları istişareden bahsederek, “Başkanımız bazı sıkıntılarımızın bir an önce giderilmesi için bizlere destek olacaklarını söyledi. Sıkıntıları el birliğiyle çözüm odaklı bir şekilde çalışacağımızı ifade etti. Kendilerine teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum” dedi.
Fatih Keten ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi ilettik. Bazı ufak tefek sıkıntılarının olduğunu kendilerine ilettik ve bu sıkıntıları halledeceğini söyledi. Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sümer Park esnaflarından Ahmet Yılmaz da başkanın ziyaretini, “Başkanımızın ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Parkın içerisinde ki ufak tefek sıkıntılar vardı ve onların da giderileceğine dair kendilerinden söz aldık. Pandemi sürecinden dolayı kapalı olduğumuz günlerde ki desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!