Cezaevinden Bayrama: Malatya’da Tahliyeler Başladı

10. Yargı Paketi ile yürürlüğe giren infaz düzenlemesi kapsamında Malatya'daki cezaevlerinde tahliyeler başladı. Akçadağ Cezaevi önünde duygu dolu anlar yaşanırken, mahkumlar ailelerine sarılarak özgürlüğe adım attı.

10. Yargı Paketi kapsamında hazırlanan ve 4 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren infaz düzenlemesi ile Türkiye genelinde yaklaşık 19 bin 800 mahkumun tahliyesi öngörüldü. Malatya’da da tahliyeler 5 Haziran Perşembe günü başladı.
AKÇADAĞ CEZAEVİ’NDE DUYGU YÜKLÜ ANLAR
Tahliye işlemleri kapsamında Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde sabah saatlerinden itibaren hazırlıklar yapılırken, öğle saatlerinde mahkumların tahliyesi gerçekleşti. Cezaevi önünde toplanan eşler, çocuklar ve aile bireyleri büyük bir heyecanla yakınlarını bekledi.
GÜVERCİNLERLE KARŞILAMA
Cezaevinden çıkan mahkumlar, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Bir kadın, çocuklarıyla birlikte eşini elinde bir güvercinle karşıladı. Özgürlüğün simgesi olan bu an, çevredekileri gözyaşına boğdu.
BAYRAMI AİLELERİYLE GEÇİRECEKLER
Tahliye edilen mahkumlar, yaklaşan Kurban Bayramı’nı aileleriyle birlikte geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Serbest kalan bazı isimler, “Bayram hediyesi gibi oldu” sözleriyle duygularını ifade etti.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.