dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

'CHP cinlik peşinde'


'CHP cinlik peşinde'
Belediye başkanlığı döneminde Malatya’da israf yapıldı iddialarını sert bir biçimde yalanlayan AK Parti Malatya Milletvekili ve belediye eski başkanı Ahmet Çakır, CHP’lileri siyasi cinlik yapmakla suçladı.Çakır, CHP’li tüm belediyeleri incelediğini, aynı giderlerin o belediyelerde farklı birim adı altında yapıldığını aktardı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME
AK Parti Malatya Milletvekili ve belediye eski başkanı Ahmet Çakır, son günlerde gündemden düşmeyen ‘tasarruf' konusuna ilişkin açıklama yaptı. Gazeteci Yazar Murat Çetin ile görüşen Çakır, CHP'lilerin siyasi cinlik yaptığını belirterek, “Bizim özel kalem harcaması olarak belirttiğimiz giderleri bazı belediyeler Kültür Müdürlüğü gibi farklı birimlere dağıtmış. Pek çok belediyeyi inceledim Beykoz'a baktım aynı kalemdeki harcamalar binde 20'yi bulmuş. Bakırköy'e, Avcılar'a baktım. Biri yüzde 10'un üzerinde, diğeri yüzde 13'ün üzerinde. Bu örnekleri de çoğaltabiliriz. İnsanları yanıltan bu tarz yaklaşımları doğru bulmuyorum”şeklinde konuştu.

8009_9

ACİL YAPILAN HARCAMALAR OLDU
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Milletvekili Veli Ağababa'nın harcamaları belirli misafirlere bölmesini kamuoyunu yanıltmak adına siyasi bir cinlik olarak yorumlayan Çakır şöyle konuştu: “Temsil ağırlama giderlerini bütün belediyeler tek bir kalemde göstermek zorunda değil. Temsil ağırlama giderleri ile birlikte sporcu ödülleri, sporcu yardımları, sanatçılara verilen yardımlar, yılda bazen 6-7 kez düzenlediğimiz fuarlara gelen konuklar ile ilgili, yazarlar ile ilgili, yayınevleri ile ilgili harcamalar ve acil olarak yaptığımız harcamalar var. Bütün bunlara bakıldığında bizdeki harcama binde altı”

8007_20

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMELİ 
“Ağırlama ve karşılama gibi işlemlerin özel kalem bütçesinden yapılma zorunluluğu yok” diyen Çakır, “Farklı bir bütçeden de ödeme imkanı olabiliyor. Bu harcamaları özel kalem bütçesinden ödeme gibi bir mecburiyetleri de yok. Belediye şirketlerinden dahi ödemesi yapılabilir. Doğru olan ne kadar program yapılmış, hangi alanlarda yapılmış, onlarca yüzlerce maddeyi bir misafir kalemine indirerek bölmeyi iyi niyet olarak görmüyorum. Siyasi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu anlamda konunun daha iyi anlaşılması için vatandaşların zaman zaman bu şekilde bilgilendirilmesi lazım. Kamuoyunu yanıltmak isteyenlere bu şekilde cevaplar vermeye devam edeceğiz. Sadece İzmir Belediyesi ile kıyaslamış değiliz, kıyaslanacak onlarca belediye var” şeklinde konuştu

8009_8

ALGI OPERASYONU ÇEKİYORLAR
Malatya'da farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Ahmet Çakır, “Bu konuya kafa yoran çok insan var. Zamanla bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunlar tesadüf değil. Bunları iftira, yalan, çamur olarak değerlendiriyorum. Yalan üzerinde kurulmuş bir algı oluşturarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset tarzı da Malatya'ya yakışmıyor. Farklı siyasi hesapları olduğu gibi farklı çıkar hesapları da var. İleriye dönük çalışmaları olduğunu düşünüyorum. Biz de bu tür hareket ve tavırlara müsaade etmeyeceğiz. AK Parti'nin zarar görmemesi, Malatya'nın zarar görmemesi, insanlara gerçeğin anlatılması çok önemli. Bugüne kadar bu konularda hep hassas davrandık. Bundan sonra da bu konularda taviz vermeyeceğiz. Birilerinin bizim üzerimizden siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Yeri geldiğinde de vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

MERAK EDEN BAKABİLİR
Faaliyet raporlarının internette yer aldığını aktaran Çakır, tüm ilçeler de dahil olmak üzere belediye harcamalarına bakılabileceğini ifade etti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!