dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2428.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64353$

CHP'nin ihale yolsuzluğu iddiasına cevap!..


CHP'nin ihale yolsuzluğu iddiasına cevap!..
CHP'nin geçtiğimiz günlerde Doğanşehir Belediyesi’nin ihale usulü ile verdiği bir arsayı parasını tam almadan tapusunu verdiği iddiası üzerine ihaleyi kazanan şirketin sahibi Cihan Ürkmez'den cevap geldi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Doğanşehir İlçe Yönetimi tarafından geçtiğimiz günlerde Doğanşehir Adliyesinde suç duyurusunda bulunarak belediyenin ihale usulü ile verdiği bir arsanın parasını almadan tapusunu verdiği ileri sürülmüştü. Bahse konu ihalenin 1 milyon 750 bin TL'ye yapıldığını ve belediyenin 987 bin TL'yi peşin alıp geri kalan kısmını almadığını iddia eden CHP'nin bu iddiasına karşı ise ihaleyi alan firmadan açıklama geldi.
Bahse konu ihaleyi alan Ürkmez Yapı İnşaat sahibi İşadamı Cihan Ürkmez konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

BU AÇIKLAMAYI YAPMAK ZORUNDA KALDIM
Son zamanlarda şahsı ve Doğanşehir Belediyesi adına CHP Malatya yöneticilerinin asılsız iftiralara karşılık olarak bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını ifade eden Ürkmez, "04.06.2020 tarihinde ihaleye çıkan Karşıyaka Mahallesi 210 ada 1 parsel için katılmış olduğum ihalede Belediye Resmi Kayıtlarında son teklif 1 milyon 460 bin TL teklife karşılık 1 milyon 750 bin TL teklif vererek ihale şahsımda kalmıştır. Ödemenin 987 bin 500 TL'sini ihale sonucunda peşin, diğer 12 bin 500 TL'sini ise teminat olarak yatırdım. Bu kapsamda 1 Milyon TL'yi peşin nakit olarak yatırmış oldum. Kalan 750 bin TL'yi ise peşin ödeme aracı sayılan çek ile yaptım. Buda Doğanşehir Belediyesi Muhasebe kayıtları 101 nolu alınan çekler hesabında kayıt altına alınmıştır. Ödemeyi yaptıktan 1 gün sonra ise tapumu aldım, çeklerin tamamını ise günü gelmeden Doğanşehir Belediyesi tahsil etmiştir.

İFTİRA ATANLAR HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK
415 bin TL satış bedeli ile satışa çıkarılan ve 1 milyon 750 bin liraya aldığım arsa nasıl iddia edildiği gibi peşkeş çekilmiş oluyor. İhale herkese açık şartlarda şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş olup tarafıma ve bu ihalenin hazırlık aşamasında yada sonrasında kardeşine peşkeş çekti diye, ihalenin hazırlık aşamasında ve sonrasında herhangi bir görev almayan ve ihalenin olduğu gün hastanede olan ağabeyime ve o ihale tarihinde görevde olmayan Belediye Başkanımız Durali Zelyurt'a iftira atanlar hakkında maddi manevi tazminat davası başvurumuz en kısa zamanda yapılacaktır. Mahkeme sürecini siz değerli Doğanşehir halkı ile birebir paylaşacağım.” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!