09 Temmuz, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

CHP YÖNETİCİLERİ HAYVAN PAZARIÂ'NDA SORUN DİNLEDİ


CHP YÖNETİCİLERİ HAYVAN PAZARIÂ'NDA SORUN DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Yeşiltepe Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek, kurbanlık hayvan alan ve satanlarla görüşme yaptı.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Belediye Meclis Üyesi Doğan Ağdaş ve parti yöneticileri, Yeşiltepe Hayvan Pazarı'nda kurbanlık hayvan alan ve satanlarla görüşüp, sorunlarını dinledi.
CHP İl Başkanı Kiraz, hayvancılık konusunda daha ciddi adımlar atılmasını beklediklerini ifade ederek, “1980'lerde 50 milyon koyun vardı. 1980'de 45 milyon nüfusumuz vardı. Bugün 75 milyona çıktı. Şu anda bütün hayvanların toplamı 50 milyon etmiyor. Koyun sayısı 50 milyon'dan 45 milyona düştü. Keçi sayısı 18 milyon'dan 6 milyona düşmüş. Büyükbaş hayvan sayısı 16 milyondan 12-13 milyona düşmüştür. Hayvan varlığımız yetersizdir. Nüfusumuz artmasına rağmen hayvancılık yeterince desteklenmediği için besicilerimiz sıkıntılıdır. Bir zamanlar ithal hayvan ve et getirildi. Besiciler isyan etti” dedi.
Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma ise ithal hayvan ve et ile kurbanlıklar getirilmesi nedeniyle besicilerin sıkıntı çektiklerini ifade ederek, bu yıl yeterli kurbanlık bulunmasından dolayı ithal hayvan getirilmemesinin önemini dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!