dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.7
  • BIST
    9138.94
  • BTC
    70086.72$

Çin zulmüne bir tepkide Türk Ocakları Malatya Şubesi'nden


Çin zulmüne bir tepkide Türk Ocakları Malatya Şubesi'nden
Türk Ocakları Malatya Şubesi Uygur Türkleri'ne yapılan insanlık dışı zulmü kınadı.
Narin

Türk Ocakları Malatya Şubesi Çin Devleti'nin Doğu Türkistan Bölgesindeki Uygur Türkleri'ne yaptığı insanlık dışı zulmü kınadı.
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Çin'in Doğu Türkistan Bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri'ne yapılan vahşeti kınayarak, “Zulüm asla payidar olmaz ama İslam kıyamete kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Sözlerine başlamadan önce Müslüman Aleminin yaklaşan Kadir gecesini kutlayan Günata, “Devletlerin görevleri kendi hükümranlıkları altındaki insanların güvenlik, sağlık ve hukuk gibi bir çok haklarını korumak, onların dini vecibelerini de rahatlıkla yapmalarını sağlamaktır. İnsanlığın tamamını yok etme imkanı olmadığına göre insanlık var olduğu sürece dinlerinde var olacağı muhakkaktır. Biz Müslümanlar olarak her dine saygımız elbette sonsuzdur, herkesin dini kendine aittir, herkes kendi dininden sorumludur” dedi.

Dünyada 2 milyara yakın Müslüman'ın olduğunu belirten Günata, “2 milyarlık Müslüman nüfusun aşağı yukarı beşte birini Türkler oluşturmaktadır. Türkler şerefle İslam'ın bayraktarlığını yapmışlar ve yapmaya devam edeceklerdir” dedi.

Müslüman coğrafyada acı ve zulmün eksik olmadığını ifade eden Günata, “Bizi çeşitli kamplara ve kutuplara ayırarak birliğimizi bozan güçlere karşı hiçbir şey yapamıyoruz, bunun nedeni Müslümanlar olarak birbirimize güvenimizin kalmaması. Biz İslam düşmanları ve Türk düşmanlarını hizaya getirmek için önce birbirimizi sevmeliyiz ve birbirimize güvenmeliyiz. Yıllardır Ramazan Aylarımız zehir oluyor, ya Müslümanlar birbirilerini öldürüyor ya da Müslümanları öldürüyorlar.

Müslümanların kanını döküyor, toprağından ediyor, eşini, çocuğunu yok ediyorlar. Bu elem verici hadiselerden biri de Çin'in Doğu Türkistan Bölgesindeki Sincan'da yaşanıyor. Oruç tuttukları, namaz kıldıkları için onlarca Uygur Türk'ü idam edildi, zulme maruz kaldı, zulüm hala devam ediyor. Her devlet kendine yakışanı yapar Çin Devleti de kendine yakışanı yapıyor” diye konuştu.

Türk Milleti'nin İslam Alemi için umut olduğunu sözlerine ekleyen Günata konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkler her zaman bağrını, kapısını mazlumlara sonuna kadar açmıştır. Unutulmamalıdır ki zulüm payidar olmaz ama Uygur Türklüğü de, Kırım Türklüğü de dünya Türklüğü de kıyamete kadar devam edecektir, İslam Alemi yeniden Türk Milleti'ni kendine rehber edecektir”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!