dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2411.0
  • BIST
    10272.57
  • BTC
    63178.25$

Çınar: “Burası yeni yatırımlarla daha fazla tercih edilecek'


Çınar: “Burası yeni yatırımlarla daha fazla tercih edilecek'
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, düzenlediği istişare toplantısında Melekbaba Mahallesi'ndeki dönüşüm yatırımları hakkında bilgi vererek, Melekbaba, yeni yatırımlarla daha fazla tercih edilecek' dedi. Öte yandan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kadim Çırmıhtı’nın tarihsel ruhunu gün yüzüne çıkarmak adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon projeleriyle farklı bir görüntüye kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konakları ile bölgedeki dönüşüm projelerini yerinde inceledi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Melekbaba Mahallesine yapılması planlanan yatırımlar hakkında Mahalle Muhtarı Ali Demir ile istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda bölgeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ele alındı. Oldukça verimli geçen görüşmenin ardından Başkan Çınar ile Muhtar Demir, Sadrettin Konevi caddesinde tehlike arz eden iki katlı binanın yıkım işlemlerini takip ettiler.

BİİNA TEHLİKE ARZ EDİYORDU
Tehlike arz eden iki katlı binanın yıkımından dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, “ Yeşilyurt Belediyemize ve TEDAŞ ile yaptığımız görüşmelerin ardından buradaki binanın yıkılmasından memnuniyet duymaktayız, çünkü tehlike arz ediyordu. TEDAŞ elektrik tellerini kestikten sonra Yeşilyurt Belediyesi ekipleri de düzenli bir çalışmayla binanın yıkımını yaptı. Mahallemizin sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden buradaki binanın yıkımının hem talimatını veren hem de bugün bizi ziyaret eden Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar ile ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

K_245

YATIRIMLAR YENİ YILDA DEVAM EDECEK
Melekbaba'nın gerek fiziksel gerekse de sosyal ve kültürel hizmetlerle daha farklı bir hüviyete dönüşmesi adına yatırımlara yeni yılda devam edeceklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Mahalle Muhtarımız Ali Demir ile birlikte yeni yılda yapacağımız hizmetlerle ilgili Muhtarlık Binamızda çok güzel, verimli bir görüşme yaptık. Melekbaba'nın gelişmesi ve değişmesi için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz, yeni yılda da bunlar devam edecektir. Burada yeni konutların yapımından sokak sağlıklaştırmasına, park yapımından çevre düzenleme çalışmalarına kadar farklı alanlarda hizmetlerimizi hemşerilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığıyla işbirliği halinde mahallemize profesyonel bir futbol sahası kazandırmak adına girişimlerimiz devam ediyor. Melekbaba'mız bu ve benzeri diğer hizmetlerimizle daha fazla tercih edilecek yapıya kavuşacaktır. Bölgelerimizin hangi hizmete ihtiyacı varsa onu yerine getirmeye önem veriyoruz. Mahalle Muhtarlarımızla bu anlamda sık sık bir araya gelip, yatırımlarımızı planlıyoruz. Hizmetlerimizin gerçeğe dönüşmesinde desteklerini esirgemeyen Muhtarımız Ali Demir ile oldukça verimli geçen görüşmemizden sonra İmar İşleri Müdürlüğümüz tarafından gerekli resmi işlemleri tamamlanan iki katlı metruk binanın yıkım çalışmalarını yerinde takip ettik. Ekiplerimiz, çevre güvenliğini aldıktan sonra yıkımı başarıyla gerçekleştirdiler. Mahallelerimizin sosyal dokusuna yakışmayan, görüntü kirliliği oluşturan, sağlık açısından da ciddi sorunlar oluşturan bu tür metruk evlerin yıkımına büyük önem veriyoruz. Bu tür yapıların ortadan kalkmasıyla cadde ve sokaklarımızın yaşam seviyesi daha güzel bir görüntüye kavuşuyor. Yeşilyurt'umuzun gelişen ve değişen kimliğine katkı sunacak hizmetlerimizin sayısını artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeşilyurt'umuzu mahalle mahalle, gönül gönüle daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

L_196

ÖTE YANDAN; MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINI ZİYARET ETTİ
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kadim Çırmıhtı'nın tarihsel ruhunu gün yüzüne çıkarmak adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon projeleriyle farklı bir görüntüye kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konakları ile bölgedeki dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

NOSTALJİK ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER
AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberinde AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ve Mahalle Muhtarlarıyla birlikte Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Butik Otel ve Kent Belleği Müzelerini ziyaret edip, sergilenen nostaljik ürünleri yakından inceledi.

M_494

BAŞKAN ÇINAR, MİSAFİRLERİNE BİLGİLER PAYLAŞTI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da, bölgenin kültürel ve tarihi mirasını geleceğe taşımak adına hayata geçirdikleri restorasyon ve dönüşüm projelerinin yanı sıra kurdukları müzelerde sergiledikleri yöresel eşyalar ve materyaller hakkında AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci ve diğer misafirlerine bilgiler paylaştı.

SOKAK VE CADDELERİMİZİ DEĞERLİ HALE GETİRDİK
Kadim Çırmıhtı'nın köklü tarihini günümüzden geleceğe taşımak adına çok güçlü yatırımları bölgeye kazandırdıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt'umuzda hayata geçen yatırımlara gerek destekleri olsun gerekse de bilgi ve birikimleriyle katkılarını esirgemeyen AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkçi'ye, Çırmıhtı'da hayata geçen ve devam eden restorasyon projelerimiz hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda Çırmıhtı'lı olup, çocukluğu ve gençliği bu tarihi bölgelerimizde geçen, bir dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak ta ülkemize çok değerli hizmetlerde bulunan Sayın Milletvekilimizle bizler her zaman gurur duyuyoruz. Tarihine sahip çıkmayan, değer vermeyen ve değerli hale getiremeyen toplumlar, sağlam bir geleceğe sahip olamazlar. Kentlerin tarihsel ruhları vardır, o ruhları güçlü yatırımlarla geleceğe taşımak bizim asli görevlerimiz arasındadır. Yeşilyurt Belediyesi olarak, bölgelerimizin tarihsel kimliklerini bugünden geleceğe taşımak adına gerçekten çok büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kadim Çırmıhtı gibi doğal ve yöresel zenginlikleriyle müstesna ve özel bir bölgemizin geçmişten bugüne kadar gelen kültürel ve tarihsel sürecini doğru ve planlı yatırımlarla geleceğe taşıyoruz. Tekstil Müzemiz, Gastronomi Konağımız, Kahve Konağımız, Butik Otelimiz ve Kent Belleği gibi birbirinden kıymetli yatırımlarımızı gerçeğe dönüştürüp, bölgemizin turizme hak ettiği değeri görmesi adına güzel ve kalıcı adımlar attık. Tarih kokan cadde ve sokaklarımızı sokak sağlıklaştırma projelerimizle çok değerli hale getirdik. Geçmişten bugüne kadar gelen nostaljik ürünlerimizi bölgemizin sosyal dokusuna değer katacak özel alanlarda sergiliyoruz. Korona virüs belasından kurtulup, tedbirler kalktığı zaman inşallah bu bölgemiz çok yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

N_278

ÇINAR, PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar son olarak, Güreş Sahasında incelemelerde bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci'ye, yapılacak yenileme ve dönüşüm projesi hakkında bilgiler paylaştı.

TÜFENKCİ, YATIRIMLARDAN DOLAYI ÇINAR'I TEBRİK ETTİ
AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci'de, restorasyon projeleriyle tarihsel kimliği yeniden gün yüzüne çıkartılan Kadim Çırmıhtı bölgesinde ki yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı tebrik ederken, Yeşilyurt'un doğal ve yöresel zenginliklerinin tüm dünyanın beğenisine sunulması adına yapılacak yatırımlara desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Çınar, ziyaretin sonunda Tüfenkci ile beraberindeki heyete, Kahve Konağında kayısı çekirdeğinden yapılan özel kahve ikram etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!