dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.17
  • EURO
    35.19
  • ALTIN
    2471.4
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    65898.35$

Çınar: “En büyük hizmet gönüllere girip, kalplerde yer almaktır”


Çınar: “En büyük hizmet gönüllere girip, kalplerde yer almaktır”
Yeşilyurt'ta ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlara hız verildi. Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların gönül dünyalarında güzel bir yer almaya gayret ettiklerini söyledi.
Narin



HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gazi, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde ki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanan 1.800 adet kıyafetin yer aldığı yardım kolilerini Mahalle Muhtarlarına teslim etti. Başkan Çınar, vatandaşların gönül dünyalarında güzel bir yer almaya gayret ettiklerini söyledi.

K_252

"HALKA HİZMET, HAKKA HİZMET"
Gazi, Atatürk ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlıkları ortak Hizmet Binası önünde düzenlenen programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'taki kardeşlik ve dayanışma kültürünü güçlü bir temele yerleştirdiklerini bildirdi. ‘Halka Hizmet, Hakka hizmet' anlayışıyla hareket ederek dar gelirli ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere pek çok konuda destek olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Müslümanlığın ve Kadim Medeniyet Kültürümüzün temelinde; paylaşma, dayanışma ve kardeşlik vardır. Yardıma ihtiyacı olanların elinden tutmak, zor zamanlarında yanında yer almak, destek olmak bizi biz yapan değerlerimizin başında gelmektedir. İhtiyacı olan bir kardeşimize devletimizin yardımlarını ulaştırma fırsatı veren Rabbime ne kadar hamt etsek azdır. Ünlü Ozanımız Yunus Emre ne diyor; “ Ben gelmedim da'vi için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim”. Biz herkesi seviyoruz, herkesi kalpten kucaklıyoruz, hoşgörü ve samimiyetle yardıma ihtiyacı olan kim olursa olsun imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi ulaştırıyoruz” dedi.

L_201

"EN BÜYÜK HİZMET GÖNÜLLERE GİRMEK"
En büyük hizmetin gönüllere girmek olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çınar, "Yeşilyurt Belediyesi olarak sosyal yardım faaliyetlerimizle ihtiyaç sahipleriyle aramızdaki gönül köprülerimizi her geçen gün daha sağlam hale getirmekteyiz. Hemşerilerimizle aynı gönül dünyasında olmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Köprüler yapılır, yollar inşa edilir, asfalt dökülür ama gönül kazanmamışsınız bu yatırımların hiç bir kıymeti olmaz. Gönüllerin ihya olması bizim önceliğimizdir. Bu kapsamda; Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ve Muhtarlarımızın koordinesinde gerçekleşen bu çalışmalar neticesinde, bölgemizin en büyük sosyal yardım noktası olan Emanet Çarşımızda gerek kendi imkanlarımız gerekse de hayırseverlerimizin yardımlarıyla oluşturduğumuz gıda, temizlik ve kıyafetlerimizi koliler haline getiriyoruz. Mahallelerimizi en iyi bilen ve tanıyan Mahalle Muhtarlarımızın destekleriyle belirlenen ihtiyaç sahiplerine bu yardımlarımızı ulaştırmaktayız. Bugünde Gazi, Atatürk ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlıklarımıza toplamda 1.800 adet kıyafetin yer aldığı kolilerimizi emanet ettik. Sosyal yardımlaşma hizmetlerinde farkını hissettiren ve örnek uygulamalarını gerçeğe dönüştüren bir hizmet anlayışıyla yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bölgelerimizin ve hemşerilerimizin hangi hizmete ihtiyacı varsa onu yerine getirmeye öncelik tanıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizi asla unutmadan, onlara kol kanat gerip, ihtiyaçlarını gidermeye çok büyük önem veriyoruz. Bizler her zaman vatandaşlarımızla, esnaflarımızla ve muhtarlarımızla el ele gönül gönüle yol yürüyoruz. Kamu, kurum, muhtarlarımız ve hayırseverlerimizin destekleriyle bu hizmetlerimizi başarıyla uygulamaktayız. ‘Birlikten kuvvet doğar' diye bir sözümüz vardır. Bizler biriz, beraberiz, kardeşiz ve güzel hizmetlerimizi hep birlikte yapıyoruz. Yeşilyurt artık büyüyen bir markadır. Örnek projeler, farklı yatırımlar ve dikkat çekici hizmetlerimizle artık takip edilen, rol model alınan bir Yeşilyurt vardır. Bunu hep birlikte başarıyoruz, insana dokunan hizmetlerimiz neticesinde Yakaladığımız başarı çıtamızı daha fazla geliştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Tek gayemiz, Yeşilyurt'umuzun tüm bölgelerini geliştirmek ve bütün hemşerilerimizin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesidir” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜRLER...
Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanlığı yapan Atatürk Mahalle Muhtarı Salman Şahbaz, Yeşiltepe Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Özcan Gözene, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Şahin Demirci ve Gazi Mahalle Muhtarı Hüseyin Başıbüyük ise, sosyal yardım hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkürlerini sundular.

FARKINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HİSSETTİRİYOR
Yeşilyurt Belediyesinin ‘AK Belediyecilik' hizmetlerini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise “ Yerel Yönetimlerde AK Belediyecilik artık markalaşmıştır. AK Partinin en büyük başarılarından bir tanesi de yerel yönetimlerde ortaya koyduğu bakış açısı ve vizyonel yönetim tarzıdır. Rutin belediyecilik hizmetlerini layıkıyla yerine getiren yerel yönetimlerimiz, insana dokunan sosyal belediyecilik hizmetleriyle farkını güçlü bir şekilde hissettirmeye devam etmektedir. Genç, çalışkan ve koşturan bir Belediye Başkanına sahip olan Yeşilyurt Belediyemizin de AK Belediyeciliğin farkını ortaya koyan bir hizmet anlayışına sahip olması hepimizi mutlu etmektedir. Klasik belediyeciliğin tüm gerekliliğini yerine getiren Mehmet Çınar Başkanımız ve ekibi, sosyal, kültürel, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerinde de başarılı hizmetlerine bugün bir yenisini daha eklemiştir. Yeşilyurt Belediyemizin imkanlarının yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturulan yardım kolilerini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün toplam 1.800 adet kıyafetimizle ihtiyaç sahiplerimize bir nebze olsa da destek vermiş oluyoruz” diye konuştu.

M_499

ÖTE YANDAN; KISITLAMADA EVDEKİ COCUKLAR UNUTULMADI
Malatya'da sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla hafta sonunu evlerinde geçiren çocuklara Kızılay tarafından boyama ve okuma kitapları ile çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocukların mutlu olduğu etkinliğe Yeşilyurt Belediyesi de destek verdi.

"KARANTİNAMA KİTAP OL"
Kızılay sokağa çıkma kısıtlamasında evdeki çocukları unutmadı. Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından "Karantinama Kitap Ol" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte hem çocukları sevindirmek hem de kısıtlama günlerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla evler tek tek ziyaret edilerek çocuklara boyama ve okuma kitapları, kalemler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz zorlu bir süreçten geçildiğini ifade ederek "Kızılay olarak bu günlerde sıkıntıları hafifletebilmek ve paylaşım güzelliğini yaşatabilmek amacıyla bir kampanya düzenledik. Projemizin ismi "Karantinama Kitap Ol". Bizler bugün ilerde bir kitap olmasını ümit ettiğimiz çocuklarımıza dünya klasiklerinden oluşan kitaplar, boyama kitapları, kalemler ve kalemlikler dağıtıyoruz. Etkinliğimize katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

N_280

"GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR"
Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın ise "Kızılay karantinada da faaliyetlerine devam ediyor. Bu soğukta insanlar evlerinde dinlenirken onlara umut olabilmek adına küçük kardeşlerimize yönelik güzel bir çalışma yapıyorlar. Duygusal bir çalışma, emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

O_94

"ONLARI HEM SEVİNDİRİYOR HEM DE GÜNLERİNİ VERİMLİ GEÇİRMELERİNİ SAĞLIYORLAR"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, etkinliğin önemine vurgu yaparak, "Malum bugün pandemi dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması var. Kızılayımız evlerinde kalan çocukları mutlu etmek için onlara çeşitli hediyeler veriyor. Onları hem sevindiriyor hem de günlerini verimli geçirmelerini sağlıyorlar. Kızılay böyle anlamlı etkinliklerde hep başı çekiyor. Zaten yapılan bir araştırmada 2020 yılının en etkin ve en çok faaliyette bulunan derneğinin Kızılay olduğu ortaya çıktı. Gerek yurtdışında gerek yurt içinde gerekse de ilimizde neredeyse her gün Kızılayımızın bu tür etkinliklerine şahit oluyoruz. Bu etkinlikte biz de kendilerine destek verdik bugün, biz millet olarak birlikte hareket etmeyi seven bir milletiz. Böyle günler beraberlikle atlatılır. Bu anlamlı etkinlikten dolayı Kızılayımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

K_253

BU ARADA YEŞİLYURT'TA GÖRÜTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN ARAÇLAR TOPLANIYOR
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin muhtelif bölgelerinde atıl vaziyette bulunan, araç trafiğini engelleyen, görüntü kirliliği oluşturan terk edilmiş araçlar kaldırarak, Yeşilyurt'umuzun sağlıklı, huzurlu ve temiz kimliğini güçlendiriyoruz” dedi.

L_202

ÇINAR, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni Sanayi Sitesinde terk edilmiş araçların kaldırılma çalışmalarını yerinde inceledi. Toplum ve insan sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra görsel kirlilik oluşturan hurda araçların kaldırılmasının Yeşilyurt'un temiz ve sağlıklı yapısına güzel katkılar sunduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bugünlerde hemşerilerimiz evlerindeyken bizlerde, Yeşilyurt'umuzun temiz, huzurlu ve güvenli yapısına değer katacak hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Yeni Sanayi Sitemizde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hurda araçlarımızın kaldırılma çalışmalarını ekiplerimizle birlikte takip ettik. Sanayi bölgesi, boş araziler ve sokak araları gibi kamuya açık alanlarda çürümeye terk edilen hurda araçlar, oluşturduğu görsel kirlilik ve çevreye verdiği zararlar ile yangın ve benzeri tehlike durumların oluşmasına neden oluyor. Çevre ve insan sağlığına zarar veren bu tür araçlara karşı gerekli müdahaleleri yapmaktayız. Esnaflarımızın daha güzel ve temiz alanlarda işlerini sürdürmeleri açısından bu tür araçları kaldırıp yedi emin otoparkına teslim ediyoruz. Bir kaç hafta önce başlattığımız çalışmalar kapsamında toplamda 112 hurda aracı yerinden kaldırıp, iş alanlarımızın, cadde ve sokaklarımızın daha temiz ve güvenilir olmasını sağladık. Hemşerilerimizin ve esnaflarımızın daha temiz ve huzurlu alanlarda hayatını sürdürmesi açısından bu tür çalışmalara çok büyük önem veriyoruz. Sanayi sitesindeki esnaflarımız başta olmak üzere hemşerilerimizden bu yönde çok yoğun talep almaktayız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizde hem gelen ihbarlar hem de yapılan saha incelemeleri neticesinde ara sokaklarda terk edilmiş, sahipsiz ve atıl durumdaki bu tür araçları kaldırmaktadır. İlçemizdeki bütün sanayi bölgeleri başta olmak üzere cadde ve sokaklarda bu tür uygulamalara ara vermeden devam edeceğiz. Esnaflarımızın da takdirini toplayan bu tür uygulamalarımızı başarıyla yerine getiren Zabıta İşler Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde saha çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren bütün Belediye ekiplerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!