dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2440.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63771.52$

Çınar: Gereken tedbirleri alacağız


Çınar: Gereken tedbirleri alacağız
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından arife günü ve bayram süresince ilçemizin tüm bölgelerinde ekiplerimiz görev başında olup, temizlik ve denetim çalışmalarına devam edecekler” diye konuştu.
Narin

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT 

Yeşilyurt Belediyesi, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ederken, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı Ramazan Bayramı'nda da tedbiri elden bırakmayacak.
Arife gününden, bayramın son gününe kadar uygulanacak olan sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, bayram bitiminde vatandaşları daha temiz, daha ferah ve daha güzel bir Yeşilyurt'ta karşılamak adına yolları, kaldırımları ve park alanlarınızı baştan aşağıya temizleyip, açık kalacak olan işyerlerinde denetimlerine devam edecek.

A_793

"HUZURLU VE GÜVENLİ BİR BAYRAM İÇİN GEREKEN TEDBİRLERİ ALACAĞIZ"

Ramazan Bayramının İslam Âlemi için eşsiz bir manevi değere sahip olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bayramın Yeşilyurt'ta huzur, güven ve refah içerisinde geçmesi için tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Tüm insanların yeni tip korona virüs nedeniyle büyük bir sınavdan geçtiğine dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Korona virüs salgınını bertaraf etmek adına Cumhurbaşkanlığımız tarafından alınan karar gereği Ramazan Bayramı boyunca tüm vatandaşlarımız evlerinde olacaklar. Sokaklarımız ve caddelerimiz boş kalacak ancak bugünlerin el birliği ve sabırla geride kalacağına, daha güzel günlerde bir arada olacağımıza yürekten inanıyorum. Bugün göstereceğimiz sabır ve metanet bizleri daha güzel günlere kavuşturacaktır. Devlet ve millet el ele vererek bu imtihanı inşallah kazanacağız. Bu nedenle bayramı her ne kadar buruk bir şekilde kutlayacak olsak ta alınan tüm kararların insan sağlığı için olduğunu unutmayalım. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta sokağa çıkma kısıtlamasının olacağı dört günlük süreçte sürekli sahada olacağız ve bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi adına gereken tedbirleri alacağız. Tüm ekiplerimiz 24 saat esasına göre görevinin başında olup, değerli hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz arife günü ve bayram süresince sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı virüs mücadelesi kapsamında zaten devam eden dezenfekte çalışmalarımızı aynen sürdürecek. Yollarımızı ve kaldırımlarımızı baştan aşağıya ilaçlı sularla yıkayarak vatandaşlarımızı bayram sonunda daha güzel, daha temiz, daha ferah bir Yeşilyurt ile karşılayacağız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz açık olan işyerlerindeki hijyen ve evrak kontrollerine denetimlerine devam edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmetlerimizi ulaştırmada hiçbir sorun yaşamayacağız. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekiplerimiz belirlenen yardımları adreslerine ulaştırmayı sürdürecek. Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapmaları için mezarlıklarımızda temizlik ve bakım çalışmaları yaptık. Hemşerilerimiz her hangi bir talep veya isteklerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimizden bize 24 saat boyunca iletebilirler” diye konuştu.

B_485

ÖTE YANDAN BAŞKAN ÇINAR YOL ÇALIŞMALRINI İNCELEDİ 

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Büyük bir titizlikle gerçekleşen değişim hizmetleri geleceğe yapılan ciddi yatırımdır” dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Karakavak ve Yaka mahallerinde sürdürdüğü fınısherle sıcak asfalt serimi, sathi kaplama ön hazırlık, yol açma, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde takip ederek, yetkililerden bilgiler aldı. Hızla gelişip büyüyen Yeşilyurt'ta ulaşım aksını daha nezih, konforlu ve refah bir seviyeye ulaştırmak adına ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Çınar, “Yeşilyurt'umuz da yatırım hamleleri hız kesmeden devam etmektedir. Hemşerilerimizin rahatı için canla başla çalışıyoruz. Hizmet alanlarımız genişledikçe ulaşım ağımızı da bu paralelde akıcı ve konforlu hale getirmek adına ilçemizin dört bir tarafında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz belirli bir program çerçevesinde planlamaya alınan bölgelerdeki yatırımları büyük bir özenle gerçeğe dönüştürüp, başarılı işlerin altına imza atıyorlar. Kaliteli ve akıcı ulaşım ağına sahip kentlerin ticaret, turizm, sosyal ve kültürel alanda yakaladıkları başarılar ortada, bizlerde hizmetlerimizdeki kalite standartını sürekli yukarıda tutarak ulaşım ağımızı yapılan her ciddi çalışmayla daha akıcı ve konforlu hale getiriyoruz. Yol medeniyettir anlayışından yola çıkarak sanayisiyle, ticaret alanlarıyla, sosyal ve sportif alanlarıyla, tarım arazileriyle geniş bir alana yayılan Yeşilyurt'un ulaşım ağını genişletip, daha akıcı hale getiriyoruz. Bir yandan Karakavak, Tecde, Bostanbaşı ve Çilesiz bölgelerimizde çalışırken diğer taraftan kırsal bölgelerimizde ki kadastro yollarını teker teker açarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bugün Karakavak ve Yaka mahallelerimizdeki sıcak asfalt ve sathi kaplama ön hazırlık çalışmalarını inceledik” ifadelerini kullandı.

C_203

"EKİPLER FEDAKARCA ÇALIŞIYOR"
Ekiplerin fedakarca çalıştığını söyleyen Başkan Çınar, “İlçemizin en hareketli bölgelerinden Karakavak mahallemizde ki yollarımızın standardını yükselterek araç ve yaya trafiğini rahatlatacağız. Yaka mahallemizde ise sathi kaplama çalışması yapılacak 800 metre uzunluğunda yolumuzda alt yapı çalışmaları devam ediyor, kısmet olursa bayramdan sonra yeni sezonun ilk sathi kaplamasını burada hayata geçireceğiz. Burada doğalgazla ilgili bir takım çalışmalar yapıldı, bozulan yolların tamiratını ve bakımını ekiplerimiz yapıyorlar. Doğalgaz veya diğer alt yapı hizmetlerine göre de yol hizmetlerimize devam edeceğiz. Yaka mahallemizin yollarını sathi kaplama metoduyla daha güzel ve modern hale getireceğiz. Hemşerilerimizin bağ, bahçe ve evlerine ulaşımda yaşadıkları sorunlara kökten çözüm getirmiş olacağız.800 metre uzunluğundaki yolumuzun standartını yükselttiğimiz zaman buradaki bağlantı yoluyla ilgili sorunda ortadan kalkmış olacak. Yaka mahallemiz bu çalışmalarımızla konforlu bir ulaşım ağına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

D_84

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!