dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2491.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63411.15$

Çınar: Güzel bir proje uyguladık!


Çınar: Güzel bir proje uyguladık!
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Nohut ve kuru fasulye paketlerimizi Emanet Çarşımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladık” diye konuştu.
Narin


HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
850 metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma noktası olan Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısı Marketini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, raflarda yerini alan nohut ve kuru fasulye paketlerini inceledi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BAKLİYAT DESTEĞİ VERİLİYOR
Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısında vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacak ‘insan odaklı' hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, doğal ortamlarda yetiştikten sonra özel paketler halinde Emanet Çarşına getirilip reyonlarda yerini alan nohut ve kuru fasulyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması yönünde örnek bir uygulamayı hayata geçiren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ile ürünlerin paketlenme aşamasında destek sağlayan Arguvan Belediyesi, Arguvan Kalkınma Kooperatifi ve Arguvan Ziraat Odasına teşekkürlerini sundu.

P_12

BAŞKAN ÇINAR, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ 
Farklı bir projeyle toplumsal farkındalık oluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünden emanet kart alan vatandaşların, ücretsiz yaptıkları market alış verişlerinde bu ürünlerden temin edebileceklerini söyledi.
‘Gönül Belediyeciliği' hizmetlerine değer katacak güzel bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Çınar, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz, Gönül Belediyeciliği hizmetlerine farklı bir bakış açısı kazandıracak çok güzel ve örnek bir uygulamayı başarıyla hayata geçirdiler. Bizler bütün yatırımlarımız ve projelerimizin temeline toplumsal dayanışma, paylaşım ve kardeşlik hukukunu yerleştirdik. Yeşilyurt'umuzda hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği hizmetlerimizle harmanlayarak, insan odaklı projelerimizin daha etkili ve kalıcı olmasını sağlıyoruz. Pandemi tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkamayan yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruptaki vatandaşlarımıza Yeşil Gıda Seracılık ve Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında hazırlanan meyve ve sebzelerimizi paketler halinde teslim etmiştik. Bu tür üretim alanlarımızda yetiştirdiğimiz doğal ürünleri bilindiği üzere Yeşil Gıda Marketlerimiz ve Yöresel Ürünler Pazarımız aracılığıyla hemşerilerimize ulaştırmaktayız. Cumhurbaşkanımızın üzerinde özenle durduğu ‘Gönül Belediyeciliği' hizmetlerine bizlerde her türlü alanda farklı projelerle destek olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda; Kayısı Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Cumhuriyet Örnekköy mahallemizde kurduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında doğal ortamlarda yetiştirdiğimiz nohut ve kuru fasulyelerimizi, Arguvan Belediyesine Arguvan Kalkınma Kooperatifine ait Paketleme Tesislerinde hazır hale getirdik. Hijyenik ortamlarda paketlendikten sonra bölgemizin en büyük sosyal yardımlaşma noktası olan Emanet Çarşımıza getirilen nohut ve kuru fasulye paketlerimizi, raflarımıza yerleştirdik. Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüzden emanet kart alan ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ve büyüklerimiz, ücretsiz alış verişleri sırasında bu ürünlerden temin edebilecektir. Toplumsal farkındalık oluşturacak güzel bir projeyle ihtiyaç sahiplerimizin yanında güçlü bir şekilde yer almaya devam ediyoruz. Belediyemizin imkanlarının yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı market raflarımızda, üretim alanlarımızda yetiştirip paketleyeceğimiz farklı ürünleri de ilerleyen zamanlarda yer alacaktır. Bir yandan bin 500'e yakın hemşerimizin yüklediğimiz puanlarla alış verişini yaptığı marketimizin raflarını doğal ve organik ürünlerle daha hareketli bir görüntüye ulaştırırken, diğer taraftan da 100'de 100 yerli tohumlardan üretimini yaptığımız doğal ürünlerimizin daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlamış oluyoruz. Bu çalışmanın boyutunu geliştireceğiz. Böylesine güzel ve örnek alınacak başarılı bir projeyi gerçeğe dönüştüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüzün değerli ekipleri başta olmak üzere bakliyat ürünlerimizin paketlenme aşamasında desteklerini esirgemeyen Arguvan Belediye Başkanımıza, Arguvan Kalkınma Kooperatifi Başkanımıza ve Arguvan Ziraat Odası Başkanımıza şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

R_8

ÖTE YANDAN; YEŞİLYURT'TA ARAMA KURTARMA PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR 

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Kent Konseyi ile AFAD işbirliğinde gerçekleştirilen ve üç aylık eğitim süresini kapsayan Arama Kurtarma Eğitim Programına katılan gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibini kurarak bölgemizde bir ilki gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ VATANDAŞLAR EĞİTİME TABİ TUTULUYOR
Malatya'nın birinci derece deprem kuşağında yer alması nedeniyle olası bir deprem ve doğal afetlerde olaylara müdahale edecek bir kadroyu kurmak için harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, 45 kursiyerin katılımıyla Yeşilyurt Kent Konseyinde gerçekleşen eğitim programlarına katılan gönüllü vatandaşların yer alacağı Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibi kuracak. Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında destek verdiği, Yeşilyurt Kent Konseyi ile AFAD'ın ortaklaşa düzenlediği Arama Kurtarma Eğitim Programına katılan gönüllü vatandaşlar, uygulamalı ve pratik eğitimlere tabi tutuluyorlar. Eğitim programlarının ilk bölümünü başarıyla geçen kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gönüllü yardımseverlerin katılımıyla kuracakları Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibiyle bölgenin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti daha Yeşilyurt'a kazandıracaklarını söyledi. Yeşilyurt Belediyesinin her alanda farklı ve her alanda dikkat çekici projeleriyle ilkleri başaran bir hizmet felsefesine sahip olduğunu hatırlatan Çınar, İçişleri Bakanlığı tarafından Afet Eğitim Yılı ilan edilen 2021 yılında kuracakları Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibi ile bu yılın anlam ve değerine katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

K_112

ÇINAR, BÖLGEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ
Hasta veya yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek kaza sonrası sakatlıkları önlemek için ilkyardım konularında herkesin bilinçli olması gerektiğini belirten Çınar, “Doğada yaşayan her türlü canlının sağlıklı hayat koşullarında hayatını idame ettirmesi için sağlık hizmetlerine büyük bir önem veriyoruz. Küresel ısınmadan kaynaklı doğal afetler ve sel baskınlarının sıkça yaşandığı ülkemizde, yaşanılan depremler başta olmak üzere talihsiz birçok olayda ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Yerinde, doğru ve zamanında yapılan müdahale hayat kurtarır. İçişleri Bakanlığımız 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak ilan etti. Kent Konseyimiz ile AFAD'ın ortaklaşa düzenlediği bu eğitim programı da insana verilen bir değerin göstergesidir. AFAD ile çok güzel projelerde ve eğitim programlarında birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin sayılı, bölgemizde başka bir örneği olmayan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemizde, AFAD ile işbirliği halinde çok faydalı eğitim programları düzenliyoruz. Herşeyin temelinde eğitim vardır, eğitim olmazsa hiçbir şeyin kıymeti olmaz. İlk yardım ve arama kurtarma eğitimleri de bu açıdan çok önemlidir. Bizlerde bu açıdan bu tür eğitim programlarının artması noktasında tüm desteğimizi veriyoruz. Kursiyerlerimiz, alanında deneyimli uzman ekiplerimizin gözetiminde üç ay süreyle genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği gibi konularda çok önemli eğitimlere tabi tutulacaklar. Bu eğitimde alınan bilgilerle belki bir canın kurtarılmasını sağlayacaktır. İlkyardım eğitimi ile hangi olay ve vaka karşısında ne yapacağını bilen, soğukkanlı bir şekilde sağlık ekipleri gelinceye kadar durumu kontrol altına alabilen gönüllü ilkyardımcıların yetişmesine bu vesileyle destek vermiş olacağız. Üç ay sürecek olan eğitim programlarımıza katılan gönüllü yardımseverlerin yer alacağı Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibimizi de bu vesileyle kurarak, bölgemizde ihtiyaç duyulan bir hizmeti daha gerçeğe dönüştürmüş olacağız. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem olayında ülkemizin farklı yerlerinden gelen arama kurtarma ekipleri takdir ettiğimiz başarılı hizmetlerde bulundular. Bölgemizde yaşanabilecek doğal afet, deprem ve su baskınları gibi olaylara anında müdahale edecek bir ekip kurmak için bu eğitim programına ev sahipliği yapıyoruz. AFAD ile işbirliğinde yeterli bilgi, deneyim ve teknik cihaza sahip bir ekibin kurulmasına öncülük edeceğiz. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımız 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak ilan etti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta kuracağımız ekiple, bu yılın anlamına ve değerine yakışan bir hizmette bulunacağız. Bölgemizde ilk kez kurulacak olan arama kurtarma ekibini oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren Kent Konseyimiz ile her daim birlikte hareket ettiğimiz AFAD İl Müdürümüz Mustafa Türker ve değerli personellerine bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

L_87

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!