dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2411.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57365.48$

Çınar: Hedefimize doğru sağlam adımlar atıyoruz


Çınar: Hedefimize doğru sağlam adımlar atıyoruz
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşil Gıda Seracılık Alanımızda çilek üretimlerimize bu yılda devam ederek, bölgemizdeki ürün çeşitliliğinin artmasına destek verip tarımsal potansiyelimizin kapasitesini daha güçlü hale getiriyoruz. Tarım belediyeciliğinde markalaşma hedefimize doğru sağlam ve kalıcı adımlar atıyoruz” diye konuştu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT

Yeşil Gıda Seracılık Alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çilek üretim bahçesinde ki son çalışmalar hakkında Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış'tan bilgiler aldı.

"BÜYÜK AYRICALIK GÖSTERİYORUZ"
Tadı ve aromasıyla çok güzel bir lezzet olan çilek üretimine devam ettiklerini bildiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Geçtiğimiz yıl sera alanımızda üretimini yaptığımız çilek üretimlerimize bu yılda devam ediyoruz, çok güzel ve bereketli ürünler topluyoruz. Bölgemizde tarımın geliştirilmesi için her türlü yatırım ve projeye öncülük ediyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurup, faaliyet alanlarımızı artırdıkça bölgemizdeki tarımsal seferberliğimizin boyutunu her yıl daha fazla geliştirmekteyiz. Bölgemizde ürün çeşitliliğinin artması ve farklı ürünlerin yetişeceği alanların sayısının artması noktasında büyük bir ayrıcalık gösteriyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzdeki deneyimli mühendislerimizin çalışmalarının yanı sıra AR-GE Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Burada özel alanlarda yetiştirdiğimiz fideleri çiftçilerimize ücretsiz vererek yeni bir gelir kapısı açmış oluyoruz. Malatya ile özdeşleşmiş kayısımız, dalbastı kirazımız, farklı meyve ve sebzelerimizin dışında alternatif yeni ürünlerin yetişmesi konusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız; Yeşilyurt'u tarımsal hizmetlerde en iyi ve en güzel yatırımlara kavuşturup, kentimiz ve ülkemizin ekonomik hayatına daha fazla destek olmaktır. Bölgelerimizin tarımsal potansiyelini güçlü ve planlı yatırımlarla ön plana çıkarmaya devam edeceğiz. Havası, suyu ve ikliminin yanı sıra verimli arazilere sahip güzel ilçemizin tarımsal potansiyelini bu tür hizmetlerle ayağa kaldırıp, bölgelerimizin topyekün gelişmesine katkı sunmaya gayret ediyoruz. AR-GE çalışmalarımız ve ürün çeşitliliğinin artması noktasındaki gayretlerimizle tarım belediyeciliğinde markalaşma hedefimize doğru sağlam adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

TARIMSAL HİZMETLER BEĞENİLİYOR
Yeşilyurt Belediyesi'nin tarımsal hizmetlerini çok beğendiğini ifade eden Bostanbaşı eski Belediye Başkanı Yahya Akın, “ Sayın Başkanımızı bu çalışmalarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Siyasetin ötesinde bir çiftçi olarak, verilen bu fidelerden alıp kullanacağım ve örnek bir çiftçi olmanın gayreti içerisinde olacağım. Belediye Başkanımızı ve ekiplerini bu güzel hizmetlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

ZİYARETE KATILANLAR
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın Yeşil Gıda Seracılık Alanındaki inceleme ziyaretine, Bostanbaşı eski Belediye Başkanı Yahya Akın, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyelerinden Kadircan Esen ve Baran Yıldız, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Ramazan Kaya ve Hakan Tuncal, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav ile Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit'te eşlik etti.

ÇİLESİZLER DEV SPOR YATIRIMIYLA BULUŞACAKLAR
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çilesiz mahallemizi, iki adet tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, ikili soyunma odaları, bisiklet ve yürüyüş yollarını içerisine alan dev bir spor yatırımıyla buluşturacağız” diye konuştu.

A_354

SPOR YATIRIMLARINA HIZ VERİLDİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinden Oktay Özevren ve İsmail Caner Kaymaz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Erdoğan Zelyurt ve Hasan Oruç, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav ve Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Özaltun ile birlikte ‘Çilesiz Semt Sahası' proje alanında devam eden çalışmaları inceledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, incelemeden sonra yaptığı açıklamada, Yeşilyurt'u spor kenti yapabilmek için ilçenin 30 farklı noktasında spor yatırımlarına hız verdiklerini vurgulayarak, Çilesiz Mahallesi'ne kuracakları dev spor yatırımıyla her yaştan vatandaşın sosyal ve sportif hayatının daha renkli ve hareketli hale gelmesine katkı sunacaklarını söyledi.

B_264

DİKKAT ÇEKİCİ BİR HÜVİVEYE SAHİP OLACAK
Yeşilyurt'un dört bir tarafını güzel, kalıcı ve modern eserlerle donatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt'umuzu spor kenti yapmak hedefiyle seçim döneminde vaat ettiğimiz spor tesisleri projelerimizi teker teker gerçeğe dönüştürüyoruz. İlçemizin en hareketli bölgelerinden olan Çilesiz mahallemizde toplam 7 bin 200 metrekare alan üzerinde imalat işleri devam eden semt sahamız, modern ve nezih alanlarıyla dikkat çekici bir hüviyete sahip olacaktır. Buradaki dev spor yatırımımız içerisinde; iki adet tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, ikili soyunma odaları, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacaktır. Her yaştan vatandaşımıza hitap edecek sportif alanları içerisine alan bu dev yatırımla, ilçemizin dört bir tarafına kazandırdığımız spor tesislerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız. Vatandaşlarımız buraya gelerek hem rahat ortamda sporunu yapacak ve dinlenme alanlarında keyifli anlar yaşayacak diğer taraftan çocuklarımız ve gençlerimiz temiz ortamlarda sporunu yapıp, yeteneklerini geliştirebilecek. Şehrimiz ve ilçemiz hızla gelişip büyüdükçe vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif anlamdaki ihtiyaçlarını bu tür özel yatırımlarla gidermeye çalışıyoruz. Kentimizdeki spor taban birlikleri başta olmak üzere mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin talepleri neticesinde bütün sportif branşlara yönelik çok amaçlı alanlarımıza yenilerini ekliyoruz. Bütün spor yatırımlarımız gibi Çilesiz mahallemizdeki tesislerimizin yapımı belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda ilerliyor. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu, farklı spor branşlarına yönelik sahaları ve yürüyüş yollarıyla çok farklı bir tasarımla hizmete sunacağımız buradaki tesisimizi, yaz ayları içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. Bu tür yatırımlarımızla, Yeşilyurt'umuzun her noktasını daha değerli ve özel hale getirmiş oluyoruz. Böylesine özel eserlerin Yeşilyurt'umuza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere emek veren, katkı sunan herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

A_359

BU ARADA YEŞİLYURT YENİ BİR DİZİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR 

 Tarihi ve doğal güzellikleriyle son dönemlerde yönetmen ve yapımcıların ilgisini çekmeyi başaran Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yeni bir dizi filmin çekimleri için kollar sıvandı. Daha önce Zalo, Gizemli Köy, Hanzap, Bakıcı, Koku ve Son Arzu filmlerinin çekildiği Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi yeni bir diziye ev sahipliği yapıyor. Şahin Irmak, Çiğdem Batur, Bora Cengiz, Alev Oraloğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Ayhan Taş, Çetin Altay ve Bengi İdil Uras gibi ünlü isimlerin rol aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Ahmet Kapucu yer alıyor. Dizi setini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, burada oyuncu ve yapımcılarla bir araya gelerek ilçelerini tercih ettikleri için teşekkür etti.
Yeşilyurt'un son dönemlerde dizi ve sinema çekimlerinde tercih edilmesinin şehrin tanıtımına da büyük katkı sunduğunu ifade eden Çınar, “Dizi ve sinema sektöründen gelip Yeşilyurt ilçemizde dizi ve sinema çekimi yapılması gerçekten bizleri mutlu ediyor. Burada önemli olan şehrimizin ve kültürün tüm Türkiye'ye aktarılması” dedi. Filmin oyuncularından Malatyalı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ise “Malatyamızda kimle konuşuyorsan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan güzel sözlerle bahsediyor. Bir insan için, bir başkan için onur verici bir şey. Ellerine ve emeğine sağlık. Yeşilyurt Belediyesinin başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı.

B_269

MALATYA HAKKINDA GÜZEL ŞEYLER DUYDUM
Sinema oyuncusu Çiğdem Batur da ilk kez Malatya'ya geldiğini dile getirerek, “Malatya hakkında çok güzel şeyler duydum. Ama daha gezme fırsatı bulamadık. Dizi çekimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İzinli olduğumuz zaman Malatya'yı gezmek istiyorum” diye konuştu.
Yönetmen Ahmet Kapucu, "Biz Malatya'ya ilk gelip baktığımızda Yeşilyurt ilçemize hayran kaldık. Tarihi yerleri ile çok güzel burası” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!