dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66793.93$

Çınar: Kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık


Çınar: Kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Millet Kıraathanesinden El Sanatları Galerisine, Konferans Salonundan Çoban Müzesine, Cezaevi Müzesinden Sergi Alanlarına kadar farklı fonksiyonel alanlara sahip Gedik Kültür Merkezimiz sayesinde eğitim ve kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gedik Kültür Merkezi'nde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
İç ve dış tasarımı, ortak kullanım alanları, kültürel hizmet mekanlarıyla dikkat çekici bir yapıya kavuşturulan Gedik Kültür Merkezinin açıldığı günden beri çok yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Uzun yıllar cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 2004 yılında kapanan Gedik Cezaevi'ni Kültür Bakanlığımızın destekleriyle eğitim ve kültürel hizmetlerimize katkı sağlaması adına Gedik Kültür Merkezine dönüşümünü sağladık. Bölgemizin tarihsel kimliğine yakışacak şekilde yeniden dizayn ederek baştan aşağıya restore ettiğimiz merkezimiz açıldığı günden beri çok yoğun ilgi görmektedir. Bizi biz yapan, millet yapan, toplum olmamıza neden olan kültürel değerlerimizi ön plana almak içinde eğitime her zaman öncelik tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

M_318

"BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ"
Gedik Kültür Merkezi'nin bölgenin büyük bir eksikliğini gidermede önemli bir misyon üstlendiğine parmak basan Başkan Çınar, “ 7'den 70'e tüm hemşerilerimizin yanı sıra bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimiz, Millet Kıraathanemize, Çoban Müzemize, Şark Odamıza, Sergi Alanlarımıza, Cezaevi Müzemize çok büyük ilgi göstermektedir. Haftanın yedi günü 08 ile 17 saatleri arasında hizmet veren Gedik Kültür Merkezimizde, 15 bin adet farklı türlerden kitapların olduğu Millet Kıraathanemiz, çoban ve köy yaşamına dair 155 parça eşyanın sergilendiği Çoban Müzemiz, Malatya ve çevre illerdeki cezaevlerinde kalan mahkumların yaptığı 278 parça el emeği göz nuru eserin yer aldığı El Sanatları Galerimiz, meclis toplantılarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütleri ile özel ve devlet okullarının ve muhtarların toplantılarına ev sahipliği yapan 130 kişilik Konferans Salonumuz, geleneksel motiflerle tasarımı yapılan Şark Odamız, balmumu heykellerinin yer aldığı Cezaevi Müzemiz, oldukça nezih ve kaliteli alanlarda tüm halkımızın hizmetindedir. Çevre illerden kentimize gelenlerin de yoğun ilgi gösterdiği Gedik Kültür Merkezimiz sayesinde kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açmış olduk. Geleceğimize yönelik kültürel hizmetlerimizi artırdıkça bizler ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Toplum olarak yeniden ayağa kalkmak için önceliğimiz kültürel zenginliklerimizin ışığındaki çalışmalarımız olmalıdır, çünkü bilgili ve eğitimli toplumların geleceği daha parlak olur” diye konuştu.

O_243

ÖTE YANDAN ÇINAR, KADIN GİRİŞİMCİLERİNİ SERA ALANINDA AĞIRLADI 

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt'umuzun doğal ve organik ürünlerinin tanıtımı ve satışına yönelik başlattığımız yatırımlarımızı Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifimizin faaliyetleriyle daha geniş kesimlere ulaştıracağız” dedi.
Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üyelerini Yeşil Gıda Seracılık Alanında ağırlayarak tarımsal alanda yapılan hizmetler hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hayata geçirdikleri yatırımlar ve çiftçilere yönelik destekleriyle ‘Tarım Belediyeciliğinde Yeşilyurt Modeli' oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"DOĞAL ÜRÜNLERİMİZİ GENİŞ KESİMLERE ULAŞTIRACAĞIZ"
Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi bünyesinde başlatılan faaliyetlerin tarım belediyeciliğinde rol model olma hedeflerine büyük katkılar sağlayacağını hatırlatan Başkan Çınar, “Verimli topraklarımızı tarım ekonomisine katkı sunacak düzeye ulaştırmak, çiftçilerimizi desteklemek ve yerelden ülke ekonomisine destekler sunmak amacıyla başlattığımız ‘Yeşil Gıda Seracılık' alanımızda Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üyelerimizi misafir ederek, doğal ve organik ürünlerimizin bakımı, sulaması ve tanıtımına yönelik bilgiler aktardık. Alanında uzman ekiplerin gözetiminde büyük bir titizlikle gerçekleşen çalışmalar neticesinde hasadını yaptığımız doğal ürünlerimizi yemek fabrikamız, marketlerimiz ve sosyal tesislerimizdeki değerlendirip halkımızla buluşturuyoruz. Bereketli ve verimli bir dönemden geçiyoruz, çok güzel ürünler üretiyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün gözetiminde ki hem sera alanımız hem de Tarımsal Üretim-AR-GE sahamızda yaptığımız çalışmalarla tarım belediyeciliğine farklı bir bakış açısı kazandırdık. İlçemizin farklı bölgelerinde atıl vaziyette olan tarım arazilerini çiftçilerimizin hünerli elleriyle değerlendirmek adına 100'de 100 yerli tohumlardan ürettiğimiz fidelerimizi çiftçilerimize verdik, tarlalarımızda büyük bir özveriyle dikilip hasadı yapılan organik ürünlerimizi merkezlerimizde değerlendirerek ciddi bir katma değer oluşturduk. Buradaki amacımız ata tohumumuzu koruyup, ürünleri çoğaltmaktır. Bu vesileyle çiftçilerimizin bin bir emek ve gayretle yetiştirdikleri ürünlerini bizim belirlediğimiz pazar alanlarında satışını yapmalarını sağlayarak hem ülke ekonomisine hem de ev bütçelerine katkı sağlamalarında öncülük ediyoruz. İnsan odaklı hizmetleriyle sürekli farkındalık oluşturan projelerin altına imza atan yerel bir yönetim olarak, hemşehrilerimizin sağlıklı ve temiz gıdalar tüketmesi adına büyük bir çaba sarf ediyoruz. Yeni istihdam alanlarıyla üretken ve çalışkan insanlara sahip ilçemizin güçlü potansiyelini bu tür yatırımlar ve desteklerle ön plana çıkartıyoruz. Lezzet Caddemizde yerini belirlediğimiz Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üretim ve satış merkezimizin yanı sıra Yakınca mahallesinde kuracağımız üretim merkezimiz aracılığıyla bölgemizde yetişen yöresel ürünleri kooperatif aracılığıyla daha geniş kesimlere ulaştırma fırsatına kavuşacağız. Pekmezden marmelatına, yöresel yemeklerden kurutmalıklara kadar her biri ayrı bir lezzet olan yöresel lezzetlerimizin üretimini hijyenik ortamlarda yaparak market ve satış noktalarında halkımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

K_85

"EV BÜTÇELERİNE KATKI SUNACAKLAR"
Kadınların iş gücüne katılımlarını bu tür yatırım alanlarıyla destekleyip, ev bütçelerine katkı sunmalarına yardımcı olacaklarına dikkat çeken Çınar, “Kooperatif Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda Malatya'da gerçekleşen etkinlikler ve geziler sırasında il dışından gelen misafirlerimizde projelerimizi incelediler, çok güzel, verimli görüşmeler yaptık. Geçen yıldan itibaren başlattığımız projelerin yanı sıra kooperatif bünyesindeki çalışmalarla Yeşilyurt'umuzun tarımsal anlamdaki yeterliliğini ve kapasitesini daha fazla ön plana çıkartıp, ilçemizin tanıtımına katkı sunarken, kadınlarımıza da yeni istihdam alanları oluşturmaktayız. Kadın kooperatifimizin emekleri de bu açıdan çok kıymetli ve değerlidir. Yeşilyurt'un bir tarım kenti olması, tarihsel kimliğimizin korunup gelecek nesillere aktarılması ve yöresel lezzetlerimizin tanıtımı noktasında desteklerini esirgemeyerek projelerimize yeni değerler katmak adına yola çıkan kooperatifimizin fahri başkanına, genel koordinatörüne, başkanımıza ve üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşil Gıda Seracılık alanımızda temiz şartlarda bakımı ve sulaması yapıldıktan sonra hazır hale getirilen doğal ürünlerimizin yanı sıra salçalarımızı ve kurutmalıklarımızı kooperatifimizin faaliyetleriyle tanıtımı ve ihracatını yaparak bu alanda da iddialı olduğumuzu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

S_75

İNCELEMEYE KATILANLAR 
Yeşil Gıda Seracılık alanındaki gezi ve incelemeye, Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Fahri Başkanı Semra Çınar, Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Genel Koordinatörü Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Halime Çakar ile Kooperatif üyeleri katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!