dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2443.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62921.207$

Çınar: “Merhameti hayatımızın merkezine yerleştirelim”


Çınar: “Merhameti hayatımızın merkezine yerleştirelim”
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarafından Kiltepe Yeni Camide kılınan cuma namazı sonrasında vatandaşlara gül lokumu ve gül suyu ikram edildi. Çınar: “Hoşgörü, şefkat ve merhameti hayatımızın merkezine yerleştirelim” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT 

Cuma namazını Kiltepe Yeni Camide kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle vatandaşlarla güzel bir cuma gününde bir araya gelip, sohbet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

M_122

BAŞKAN ÇINAR, KİLTEPE YENİ CAMİ'DE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ 
Tüm vatandaşların Mevlidi Nebi Haftasını kutlayan Çınar, konuşmasında kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu ifade ederek, "Yüce Rabbimiz tarafından Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif edişinin 1449. Yılı dolayısıyla kutladığımız Mevlid-i Nebi Haftası da bu özel günlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı haftayı Diyanet İşler Başkanlığımızın kararıyla ‘Peygamberimiz ve Çocuk' teması ile kutlamaktayız. Her şeyden önce çocukları bir birey ve şahsiyet olarak kabul eden ve onlara değer veren Peygamberimiz (S.A.V) sevgiyi, şefkati, merhameti ve hoşgörüyü çocuk eğitiminin en temel unsuru olarak ortaya koymuştur. Çocuklara yönelik samimiyet, güven ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmiştir. Bu da Hz. Peygamber'imizin (S.A.V) çocuklarla olan münasebetini öğrenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu özel hafta kapsamında; Kiltepe Yeni Camide idrak ettiğimiz Cuma nazmından sonra cami cemaatine ve buradaki hemşerilerimize Peygamberimiz Hz.Muhammed'in hayatını anlatan kitapları hediye edip, gül lokumu ve gül suyu ikramında da bulunduk. Hemşerilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğunu bir kez daha yakından görmek hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesileyle bir kez daha tüm hemşerilerimizin Mevlid-i Nebi Haftasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum ve kutluyorum" diye konuştu.

N_68

ÖTE YANDAN YEŞİLYURT BELEDİYESİ ERDEM OKULLARI FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR 

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Yeşeren Tohumlar' projesi adı altında Kiltepe Meslek Edindirme Merkezi ile Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde faaliyetlerine devam eden Erdem Okullarını ziyaret ederek, Kuran'ı Kerim, Nezaket Kuralları ve Değerler Eğitimi gibi farklı alanlarda eğitim gören çocukları ziyaret etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Peygamberimiz ve Çocuk' teması olarak ilan ettiği 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Erdem Okullarının çocukların zihinsel, ruhsal, kişisel, sosyal ve psikolojik yönden en doğru şekilde yetişmelerine katkı sunduğunu söyledi.

M_123

ÇINAR, ÇOCUKLARLA TEK TEK İLGİLENDİ
Çocuklarla yakından ilgilenip sohbet eden Çınar, verilen eğitimler hakkında kurs idarecilerinden bilgiler alıp, yanında getirdiği maske ve boyama kâğıtlarını çocuklara hediye etti. Neşeli anların yaşandığı ziyaret sırasında çocuklar, el becerilerinin gelişmesi adına yaptıkları güzel çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile paylaştılar.

N_69

"SİZ BU ÜLKENİN AYDINLIK YÜZLERİSİNİZ"
Erdem Okulları eğitim programlarının Kiltepe Meslek Edindirme Merkezi ile Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde pandemi kuralları altında yeniden başladığını belirten Çınar, “Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftasını ‘Peygamberimiz ve Çocuk' teması olarak ilan etti. Yeşilyurt Belediyesi olarak dinini, vatanını ve milletini seven, örf, adet ve geleneklerine sıkı sıkıya bağlı, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgiyle bakan erdemli ve bilgili nesiller yetiştirilmesine ciddi önem veriyoruz. Geleceğe bırakılacak en kıymetli ve değerli yatırım, kendini iyi ifade edebilen, dürüst, çalışkan, özgüveni yüksek, okuyan, ahlaki ve milli değerlere sahip karakterli nesillerdir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı kötü alışkanlardan ve ortamlardan uzak tutup, daha güzel ve doğru bir şekilde geleceğe hazırlamak adına geçen yıl İlçe Müftülüğümüzle işbirliği halinde başlattığımız ‘Yeşeren Tohumlar' projemiz kapsamında ki Erdem Okullarımızdaki faaliyetlerimize pandemi tedbirleri altında devam ediyoruz. 4 ile 6 yaş aralığındaki çocuklarımıza yönelik adabı muaşeret, temel dini bilgiler, değerler ve mahremiyet eğitimlerinin verildiği ‘Erdem Okulları' projemizi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezimizden sonra Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezimizde başlattık. Eğitim merkezlerimizde çocuklarımızın sağlıklı ve güzel alanlarda en güzel şekilde eğitim almaları adına imkanlarımızı seferber ettik. Çocuklarımız ülkemizin aydınlık yüzleri ve umut vaat eden geleceğidir. Onların her türlü alanda kendilerini en güzel şekilde yetişmeleri adına da ne gerekiyorsa yapıyoruz. Alanında deneyimli uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşen eğitimlerde çocuklarımıza temel dini bilgilerin yanı sıra hoşgörü, paylaşmak, kardeşlik ve yardım severlik üzerine çok güzel eğitimler verilmektedir. Çocuklarını projemize dâhil eden velilerimizde eğitimlerden duydukları memnuniyeti bizimle paylaştılar. Çocuklarımızın gözlerindeki parıltı ve mutlulukları bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve dezavantajlı gruplarımızın sosyal, kültürel ve eğitim yönünden en güzel şekilde hizmet alabilmesi adına gayretlerimiz artarak devam edecektir. Ahlaklı ve bilgili nesillerin yetişmesi anlamında güzel bir misyon yüklenen Erdem Okullarımızda görevli bütün öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇINAR, KURSİYERLERLE BİR ARAYA GELDİ 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kiltepe Meslek Edindirme Merkezinde açılan 2.Erdem Okullarının ziyaretinden sonra aynı merkezde faaliyetlerine başlayan Kuran-ı Kerim Kursu ve diğer eğitim programlarına katılan gençler ve yetişkinleri de ziyaret ederek, sohbet etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!