dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

Çınar: “Sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum”


Çınar: “Sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum”
Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bugünden itibaren ilçemizdeki 85 okulda başlayan yüz yüze eğitim dönemine katılan bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu bir dönem temenni ediyorum” diye konuştu.
Narin


HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
Yeşilyurt'ta köy okullarında yüz yüze eğitim başladı.

TÖRENE KATILANLAR
Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Samanköy Buhara Ortaokulunda yüz yüze eğitim döneminin başlaması nedeniyle gerçekleşen törene katıldılar.

K_107

ÇOCUKLARIN MUTLU ANLARINA ORTAK OLDULAR
Pandemi tedbirleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan önlemler nedeniyle uzun süredir okuldan ayrı öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde voleybol, masa tenisi, langırt ve basketbol etkinliği düzenlendi.
Keyifli ve neşe dolu anların yaşandığı etkinliklere katılan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sportif aktivitelere katılıp çocukların mutlu anlarına ortak oldular.

L_81

85 OKULDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI
Yüz yüze eğitimin ilk gününde öğrencilerle bir araya gelip başarı dileklerini paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçe Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Meclis Üyelerimizle birlikte Samanköy Buhara Ortaokulumuzda düzenlenen törende öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız. İlçemizde toplam 85 okulda bugün itibariyle yüz yüze eğitimler başladı. Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören çocuklarımız, bugünden itibaren sosyal mesafe kuralları altında yeniden yüz yüze eğitime başladılar. Bizlerde hem öğretmenlerimizi hem de çocuklarımızı ilk gün yalnız bırakmak istemedik. Yeşilyurt Belediyesi olarak okullarımızın yüz yüze eğitim dönemine hazır girmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz haftalarda dezenfektan çalışmalarını yapmıştık. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin temiz ve sağlıklı ortamlarda derslerini yapmaları için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Okullarda gerekli önlemlerin alınması adına ekiplerimize yardımcı olan okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederken, çocuklarımızın da belirlenen kurallara uyma noktasında gösterdikleri duyarlılık bizleri memnun etmektedir. Okul girişlerine el dezenfektan kutuları yerleştirdik. İnşallah toplum olarak el ele verip kurallara üst seviyede uyduğumuz takdirde normal hayat koşullarına yeniden döneceğiz. Çocuklarımızın yüz yüze eğitimin ilk gününde moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutmak adına onlarla bir araya geldik, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından okul önüne kurulan sportif alanlarda aktivitelerde bulunduk. Minik yavrularımızın rahat bir ortamda derslerine adapte olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla birlikte sınıflarında ziyarete ettiğimiz çocuklarımıza satranç takımı ile temizlik setlerini hediye ettik. Okula yeniden dönmenin sevincini yaşayan çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, umut dolu bakışları ve gözlerindeki parıltı bizleri mutlu etmektedir. Çocuklarımızdan bu dönemde ricamız, sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve ellerini sık sık yıkamalarıdır. Tabii ki okullarımızda bu yönde önlemler alındı, duvarlara uyarı levhaları asıldı, bu kurallara uymak hepimizin öncelikli görevidir. Bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu bir eğitim dönemi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç de, yüz yüze eğitimin ilk gününde öğrencilerle bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade edip, başarılar diledi.
Konuşmalarından sonra öğrencilere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan satranç takımı ve temizlik setinin olduğu hediye paketleri dağıtıldı.

ÖTE YANDAN; TAPU KADASTRODA YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Tapu Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, ‘Emlak Rayiç Bedelleri' işlemlerini özel bir programla dijital ortama aktarılması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'deki bütün belediyeler tarafından uygulanması noktasında örnek gösterildi. Vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdüren Yeşilyurt Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğünce vatandaşlardan talep edilen ‘Emlak Rayiç Bedelleri' işlemlerini 2020 yılı Ağustos Ayında özel bir programla dijital ortama aktardı.

K_108

BÜTÜN BELEDİYELERDE UYGULANMASINA KARAR VERİLDİ 
Teknik alt yapısı ve kurulumu Yeşilyurt Belediyesi Koordinasyon Müdürlüğü bünyesindeki Kurumsal Gelişim ve Yazılım Birimi ekipleri tarafından oluşturulduktan sonra Yeşilyurt Tapu Müdürlüğü ile yapılan protokolle uygulamaya alınan bu elektronik sistem; vatandaşların daha önceki uygulamada belediyeden fiziken teslim alarak Tapu Müdürlüğü'ne teslim ettiği ıslak imzalı evraklar ile belediyenin Tapu Müdürlüğüne gönderdiği ıslak imzalı yazışma evraklarının elektronik ortamda paylaşılmasını sağlıyor.
Tapu işlemlerindeki bürokrasiyi ortadan kaldırmasının yanı sıra zaman kaybı ve kağıt tasarrufunu da sağlayan elektronik ortamda ‘Emlak Rayiç Bedelleri' işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bütün belediyelerde uygulanmasına karar verildi.

L_82

BAŞKAN ÇINAR, ONUR DUYDUKLARINI SÖYLEDİ 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bütün belediyelere örnek gösterilecek bir hizmeti hayata geçirmekten büyük bir onur duyduklarını söyledi. Yeşilyurt'u teknoloji alanında da geliştirecek örnek projelerin altına imza attıklarını ifade eden Çınar, vatandaşların tapu işlemlerini hızlı ve pratik ortamlarda yapması adına hayata geçirdikleri ‘Emlak Rayiç Bedelleri' işlemlerini özel bir programla dijital ortama aktarılması işleminin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bütün belediyelerde uygulanmasına karar verilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Türkiye'de ki bütün belediyelere örnek gösterilecek bir hizmeti Yeşilyurt'luların hizmetine sunmaktan kıvanç duyduklarına dikkat çeken Çınar, “ Gelişen teknolojiyi yakından takip edip, pratik ve çözüm odaklı sistemlerle vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, zaman kaybının önüne geçmek ve kağıt tasarrufunun önüne geçmek adına teknolojik alt yapımızı farklı hizmetlerle güçlendirmekteyiz. Bu kapsamda: vatandaşlarımızın Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirmelerine katkı sunmak adına 2020 yılı Ağustos Ayında, Tapu Müdürlüğü ile yaptığımız protokol neticesinde ‘Emlak Rayiç Bedelleri' işlemlerini özel bir programla dijital ortama aktarılmasını sağladık. Bu sistemle; Belediye ile Tapu Müdürlüğümüz arasında ki işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği arttırmak ve sürekli kılmak, tapu ve belediye hizmetlerini etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunumu ile personelin iş yükünün azaltılması suretiyle çalışan ve vatandaş memnuniyetini sağlamak temel hedef olarak belirledik. Yapılan çalışma ile belediyemize borcu bulunmayan vatandaşlarımızdan emlak alım ve satım işlemlerinde Emlak Rayiç Değer evrakı artık istenmemektedir. Borcu olan vatandaşlarımız ise belediyemize gelmeden web sitemiz üzerinden e-belediye uygulaması sayesinde emlak borçlarını ödemek suretiyle anında bu hizmetten yararlanabilmektedir. Yılda yaklaşık 20 bin Emlak Rayiç değeri verilen veznelerimizin iş yükü azaltılarak hem vatandaşlarımızın yorulmadan işlemlerinin online olarak gerçekleşmesi sağlanmış hem de yoğunluğun azaltılarak Covid19 ile mücadeleye katkı sağlanmıştır. Yeşilyurt Tapu Müdürlüğümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz bu teknolojik iletişim sistemi, vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. İlk uygulayıcısı olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuz bu sistemin, belediye ve tapu arasındaki iş verimliliğinin artırmasını dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, Türkiye'deki bütün belediyelerin bu uygulamaya geçmesi yönünde gerekli yazışmalarda bulunmuştur. Yeşilyurt Belediyesi olarak yine ilk ve örnek bir hizmetinde altına imza atmaktan gurur duymaktayız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından ülkemiz genelinde yaygınlaştırmasına karar verilen bu sisteme geçmek isteyen tüm yerel yönetimlere gerekli katkı ve yardımları yapmaya hazırız” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!