dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64028.75$

Çınar: “Sokaklarımızın prestij seviyesini yükselttik”


Çınar: “Sokaklarımızın prestij seviyesini yükselttik”
Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’nde evler renk renk boyanıyor. Yeşilyurt’ta 126 bina kent estetiğine uygun hale getirildi. Öte yandan Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Gündüzbey’e özgü tava ve fırın yemeklerimizin nezih bir ortamda tanıtımı ve satışını yapmak amacıyla yapımına hız verdiğimiz sosyal tesislerimiz ile Gündüzbey’in tüm zenginliklerini dünyaya tanıtacağız ” diye konuştu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin dört bir tarafındaki cadde ve sokaklarımızın prestijini artırmak amacıyla başlattığımız sokak sağlıklaştırma projelerimizle bugüne kadar 126 binanın dış cephelerini restore ederek, kent estetiğine uygun hale getirdik” diye konuştu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatleri arasında yer alan ‘Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında, Yeşilyurt'un farklı bölgelerinde tespit edilen sokak ve caddelerdeki binaların dış cepheleri sosyal dokuya uygun boyalarla restore edilip, kaldırımlar düzenlenirken, aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte mahallelilik kültürü yeniden canlanıyor.

A_365

126 BİNA KENT ESTETĞİNE UYGUN HALE GETİRİLDİ
Yeşilyurt'un eski yerleşim yerlerinden olan Çırmıhtı'nın muhtelif caddelerinde ki binalarda ve işyerlerinde gerçekleşen dönüşüm projelerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk etapta Gündüzbey, Çırmıhtı, Kiltepe, Çarmuzu ve Kaynarca mahallerinde başlayan çalışmalar kapsamında toplamda 126 binanın dış cephesini restore ederek, sokakların prestij seviyesini yükselttiklerini söyledi.
Yeşilyurt'un tüm yaşam alanlarının temiz, düzenli ve konforlu hale gelmesi adına yoğun bir tempoyla çalıştıklarına dikkat çeken Çınar, “ Baharın gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte Yeşilyurt'umuzun her noktasında farklı bir güzellik, farklı bir ahenk ortaya çıkmaya başladı. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu yaşanan güzelliklere sokak sağlıklaştırma projelerimizle destek oluyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan sokak sağlıklaştırma projelerimiz kapsamında; ilçemizin farklı bölgelerindeki cadde ve sokaklarda dış cepheleri eskimiş ve deforme olmuş binaları ve işyerlerinin dış yüzeylerinin tadilatını yapıp, sosyal dokuya uygun renk tonlarıyla baştan aşağıya dönüşümünü sağlıyoruz. Bugüne kadar ki çalışmalar neticesinde; Gündüzbey'de 26, Çırmıhtı bölgesinde 23, Kiltepe'de 44, Çarmuzu'da 13 ve Kaynarca mahallemizde 20 binayı restore ederek, toplamda 126 binanın dış cephesini kent estetiğine yakışır seviyeye ulaştırdık. İlçemizin daha fazla güzelleşmesi adına yürüttüğümüz bu tür dönüşüm projelerimizle cadde ve sokaklarımız neşeli ve güzel bir görüntüye kavuştu. İlçemizin tarihi bölgelerinden olan Çırmıhtı ve Gündüzbey gibi bölgelerimizde ki tarihi tescil konaklarımızı bir yandan restore edip buralara farklı temalı müzeler kurarken, diğer taraftan evlerimizin dış cephelerini sosyal dokuya uygun renk tonlarıyla dönüşümünü sağlayarak restorasyon projelerimizi bir anlamda taçlandırıyoruz. Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerimizle Yeşilyurt'umuzun çehresinin baştan aşağıya değiştiriyoruz, turizm potansiyelinin hareketlenmesine destek oluyoruz. Vatandaşlarımız ve esnaflarımızda bu tür hizmetlerden memnunlar, dışarıdan kentimize gelip Yeşilyurt'u ziyaret edenler misafirlerimizde cadde ve sokaklarda ki bu dönüşümden dolayı memnuniyetlerini bizimle paylaşıyorlar. Amacımız, Yeşilyurt'un tüm güzelliklerini farklı ve dikkat çekici projelerle ön plana çıkarmak, güzelliklerine yeni güzellikler katmaktır” ifadelerini kullandı.

B_273

YALÇINKAYA'DAN ÖVGÜ
Sokak sağlıklaştırma projelerinin Yeşilyurt'a farklı bir hava kattığını söyleyen AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da, “ Belediyemiz tarafından yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projeleri, havasıyla suyuyla, misafirperver ve hoşgörülü insanlarıyla çok güzel bir atmosfere sahip Çırmıhtı bölgemizin daha fazla güzelleşmesini sağlamıştır.Lezzet Caddesindeki konakların dönüşümünden Gündüzbey'de gerçekleşen yatırımlara kadar tüm bölgeyi kapsayan projeler, Çırmıhtı'mızın tarihsel ve kültürel hüviyetinin ön plana çıkmasına öncülük etmiştir.Bu tür projeler kentimiz ve ilçemiz için büyük önem taşımaktadır.Belediye Başkanımızı ve mesai arkadaşlarına bölgemize değer katan hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Çırmıhtı bölgesinde gerçekleşen inceleme ziyaretine, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Hamit Ilıcak ve AK Parti İlçe Teşkilat Üyelerinin yanı sıra Hıroğlu Mahallesi Muhtarı Uğur Topaloğlu da eşlik etti.

C_146

GÜNDÜZBEY'İN GÜZELLİKLERİ DÜNYAYA TANITILACAK
Sosyal donatılar, 270 kişilik restaurant, 72 kişilik kafeterya, kasap reyonu, ekmek fırını, soğuk hava deposu, kuru gıda deposu, mescit, wc, lavabo ve otoparkın yer alacağı Gündüzbey Sosyal Tesislerindeki yapım işlerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 3 bin 60 metrekare alan üzerinde, bin 256 metrekaresi kapalı alan olarak hizmete sunulacak olan bu dev yatırımla Gündüzbey'in iç ve dış turizmde hak ettiği payı almasına öncülük edeceklerini söyledi. Gündüzbey Sosyal Tesislerinde tava ve fırın yemeklerinin yanı sıra kahvaltılıkları modern, nezih ve hijyenik bir ortamda gelen misafirlere sunacaklarını vurgulayan Çınar, “Gündüzbey'e sözünü verdiğimiz tüm yatırımları planlı bir şekilde çalışarak yerine getirmekteyiz. Doğal zenginlikleri, yeşil alanları, yöresel yemekleri ve muhteşem atmosferiyle dört mevsim ziyaretçi çeken Gündüzbey'in sosyal yaşam seviyesini geliştirecek projelerimize bir yenisini daha eklemek adına sabırsızlanıyoruz. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu bir yatırımı daha hizmete sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gündüzbey mahallemizin giriş kısmındaki caminin yan tarafında ki 3 bin 60 metrekare alan üzerinde hizmete sunacağımız Gündüzbey Sosyal Tesislerimizin yapım işinde sona doğru yaklaşıyoruz. Tesislerimizin dış cephesinin yanı sıra mekanik işleri ve çevre düzenleme işlemlerini tamamladıktan sonra iç tefrişatı da bitirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Gündüzbey'in en güzel ve en işler noktasında hizmete sunacağımız bu sosyal tesislerimiz, restaurantından kafeteryasına, soğuk hava deposundan ekmek fırınına, kasap reyonundan kuru gıda deposuna, otoparkından bay ve bayan mescitleri ve lavabolarına kadar bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak teknik alt yapıya ve hizmet mekanlarına sahip olacaktır" dedi.

D_78

GÜZELLİKLER DÜNYAYLA BULUŞACAK
Gündüzbey'in tüm güzelliklerini dünyayla buluşturmak adına yatırımlara devam ettiklerine dikkat çeken Çınar, "Gurmelerin, gezginlerin ve yotuberlerin mutlaka görmesi gereken Gündüzbey bölgemizin var olan tüm zenginliklerini, güçlü ve modern yatırımlarla dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Gündüzbey Sosyal Tesislerimizde misafirlerimizi ağırlamaya başladığımız zaman, buranın tüm güzelliklerinin daha yakından görülmesine imkan tanımış olacağız. Bölgemizin güzelliklerini bire bir yaşamak amacıyla gerek kent içerisinden gerekse de kent dışından gelecek olan misafirlerimizi tesislerimizde en güzel şekilde ağırlayıp, tadına doyulmaz yemeklerimizle güzel ve keyifli anlar yaşamalarını sağlayacağız. Özellikle havaların ısındığı dönemlerde yoğun bir şekilde tercih edilen Gündüzbey'in farklı bölgelerindeki oluşan yoğunluğu da buradaki hem tesislerimiz hem de otopark ve oturma alanımızla gidermeye çalışacağız. Yurt içi ve yurt dışından bölgemizi ziyaret edecek olan tüm misafirlerimizi temiz, düzenli ve hijyenik ortamlarda ağırlayarak en güzel hizmetleri almalarını sağlayacağız.Her noktası bizim için ayrı bir değer taşıyan Gündüzbey'in turizm sektöründe hak ettiği değeri görmesi için bu tür nezih ve modern yatırım alanlarının sayısını artıracağız. Tesislerimizin yapım işleri planladığımız ölçülerde ilerlemektedir.Bu yılın sonlarına doğru bütün inşaat ve imalat işlerini tamamlayarak açılışını yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Gündüzbey Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk ise bölgede gerçekleşen yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkürlerini sundu.

ZİYARETE KATILANLAR
Gündüzbey Sosyal Tesislerinde ki gezi ve inceleme ziyaretine, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinden Hamit Ilıcak, AK Parti İlçe Teşkilat Üyelerinin yanı sıra Gündüzbey Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk de eşlik etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!