dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64104.725$

Çırak, Usta'yı yine yenemedi


Çırak, Usta'yı yine yenemedi
-SESLİ MAKALE- MEHMET AYHAN yazdı...
Narin

basaksehir01YORUM / ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de, 28. haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir'in misafiriydi. Doğunun Kaplanları, sezonun ilk yarısında 2-0 kaybettiği rakibinden rövanşı alamadı: 1-0. Bir başka anlatımla çırak Erol Bulut, ustası Abdullah Avcı'ya ikinci kez kaybetti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar bu sonucun ardından 33 puanla 9'uncu basamakta kaldı. Malatya temsilcisi 14 Nisan'da Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak.

basaksehir02

BULUT İLE AVCI BU KEZ RAKİP
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 20.00'de başlayan ve Barış Şimşek'in yönettiği müsabakada ilginç bir detay daha vardı. Medipol Başakşehir'de, Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan Erol Bulut, Ertuğrul Sağlam'ın istifa kararının akabinde Evkur Yeni Malatyaspor'un başına geçmişti. Bulut, İkinci Lig Beyaz Grup'ta iken 2012-13'te, 14 randevuya çıkan Özcan Kızıltan'ın ekibinde EYMS antrenörüydü. Bu kez uzun seneler yanında yer aldığı Avcı'ya, hem de ‘teknik direktör' unvanıyla rakip oldu.

basaksehir03

İLK 11'DE 1 DEĞİŞİKLİK
Teknik Direktör Erol Bulut, 31 Mart'ta Yeni Malatya Stadyumu'ndaki 4-1'lik Gençlerbirliği zaferinin 11'inde sadece 1, o da zorunlu değişikliğe gitti. O gün 90'da Adem Büyük'ün yerine şans yakalayan Rahman Buğra Çağıran bu kez 11'deydi. Sakatlığı nedeniyle son taktik antrenmana da katılmayan Nijeryalı Azubuike Okechukwu yoktu.

basaksehir04

3'LÜ SAVUNMA UNUTULDU!
Erol Bulut, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 kaybedilince, Trabzon'dan da puansız dönülünce 3'lü savunma anlayışından ve 3-1-4-2'yi andıran saha dizilişinden Gençlerbirliği önünde vazgeçmiş ve bunun ödülünü galibiyetle almıştı. 4-1-4-1'i andıran sistemde eldivenler Ertaç Özbir'e emanet edildi. Defansın göbeğinde Sadık Çiftpınar ile Ekvadorlu Arturo Mina vardı. Onların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Senegalli Aly Cissokho izlendi.

basaksehir06

RAHMAN BUĞRA'YA ZORLU GÖREV
Bu 4'lünün ilerisinde Murat Yıldırım, ön liberodaydı. İkinci bölgede Aytaç Kara ile Rahman boy gösterdi. Kanatların sağında Nijeryalı Michael Pereira, solunda Adem Büyük ter döktü. İleride Faslı Khalid Boutaib seyredildi. 21 kişilik esame listesinde Fabien Farnolle, Doria, Berk Yıldız, Sadio Diallo, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Issiar Dia, Emanuel Dening ve Gilberto da vardı.

basaksehir08

SOĞUK HAVADA BUZ KESTİREN GOL!
İstanbul'un Başakşehir ilçesinde hava merkeze oranda daha soğuktu. Rüzgâr da çok şiddetliydi ki tam anlamıyla karasal bir iklim hâkimdi. Tek gol, 18'de Hollandalı Eljero Elia kaydetti. Asistin sahibi ise Bosna Hersek'li Edin Visca oldu.

basaksehir11

SADECE KOŞMAK YETMİYOR!
Mücadelenin genel analizine gelince… Turuncu-Lacivertlilerde ilk yarının en fazla mesafe kat eden futbolcusu 5,77 kilometreyle Arda Turan'dı. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda ise Aytaç 6,28, Rahman 5,98, Murat 5,79'luk performans sergiledi. Bu üçlü ilk 45'te bu alanda zirvedeydi. Arda Turan boşa çıkıp arkadaşlarından pas alabilmek için yoruldu. Ancak Aytaç rakibe pres yapabilmek için uğraştı. Haliyle koşmak değil, koşuların neden yapıldığı önemli! Tabelada 1-0 yazdıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor hamle yapması gerektiği halde önde hiç baskı uygulayamadı.

basaksehir12

İSTEDİKLERİNİ ELDE ETMİŞLER GİBİYDİ!
Süper Lig'in 27'inci haftası itibariyle toplam 427 faule maruz kalan ve bu istatistikte rakiplerini geride bırakan EYMS, aynı zamanda, yüzde 52,6 ile en çok ikili mücadele kazanan takımdı. Kamuoyunda, “İstediklerini elde ettiler” denilmesinin sebeplerinde biri de buydu. Fakat Doğunun Kaplanları, Başakşehir karşısında sadece 5 dakika ikinci topları almayı başardı. Volkan Babacan'a gönderdiği isabetli, etkisiz şutların sayısı da 4'tü.

basaksehir15

OYUN DAR ALANA ÇEKİLEMEDİ
Özellikle ilk devrede istediğini yapan, topla daha fazla oynayan, oyunu kontrol eden taraf, Başakşehir'di. Elia'nın golünün de çalışıldığı net şekilde göze çarptı. Akhisar'dan 2-1'le döndükleri günkü gollerinin bir benzerini kaydettiler. Visca ile Elia çok formda ve birebirde etkiliydiler. Pas trafiğini yönlendirdiler. Başakşehir geriden oyuna başladığında Emre Belözoğlu'nu kullandığı kadar santrfor arkasında Arda Turan'dan da yararlandı. O da Evkur Yeni Malatyaspor'un oyunu dar alana çekme, top kazanma gibi kriterleri bozdu.

basaksehir16

ORTA SAHA NEFES ALAMADI!
Erol Bulut'un ekibi, Stefano Napoleoni ve Mossoro'nun yokluğundan da faydalanamadı. Çünkü Arda pozisyonunu çok yadırgamadı, maç eksikliğini hissettirmedi. Başakşehir'in yüzde 90 isabetle tam 588 pas yaptığı müsabakada topun arkasında koşturmak akılcı değildi! Haliyle topu aldığınızda nabzınız yüksek oluyor… Gençlerbirliği sınavında hamlelerinden çok fazla katkı alan Bulut, Brezilyalı Gilberto'yu, Cissokho'nun yerine oyuna almak için 64'e kadar bekledi! Ortadaki Aytaç-Murat-Buğra iyi pres yapan oyuncular. Lakin Başakşehir onlara fırsat tanımadı.

basaksehir18

DİSİPLİNDEN TAVİZ VERİLMEMESİ ALKIŞLANDI
Doğunun Kaplanları çoğunlukla rakibini sahasında bekledi, top kapıp kontratağa çıkmayı yeğledi. 24. dakikada geliştirilen akın sayısı ise sadeci 1 oldu! Adem geride kaldı, Pereira'yı Gael Clichy durdurdu. Rahman'ın ise Visca karşısında yapabileceği pek bir şey yoktu! Özetle; yüzde 27'ye 73'lük topla oynama rakamlarında da geride olan Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini tehdit edemedi. Skora bakılmaksızın oyun disiplininden asla taviz vermemeleri ise alkışlandı.

basaksehir19

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!