dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63745.072$

Çocuk üniversitesi kampı başladı


Çocuk üniversitesi kampı başladı
İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği Çocuk Üniversitesi 2016 Kış Kampı başladı.
Narin

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Amfi Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılış programına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Otlu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Barış Otlu, "Merkezin temel amacı ilimizdeki başarılı öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak, yeteneklerinin kendileri ve aileleri tarafından fark edilmesini sağlamaktır. Bu amaçla yıl içerisinde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biri, Çocuk Üniversitesi Kış Kampı'dır. Etkinliğimizin amacı, ilimizin başarılı öğrencilerini erken yaşlarda üniversite ile tanıştırmaktır. Bu bağlamda, öğrencilerimizin ufuklarının genişlemesine yardımcı olunabilecek ve ileride yapacakları seçimlerde daha kararlı olmaları sağlanabilecektir. Bugün başlayacağımız İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Kampına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 80 başarılı öğrenci katılmaya hak kazanmıştır. Üniversitemizin çeşitli birimlerinden 25 öğretim üyesi ve elemanı etkinliğimize destek vermektedir. Öğrencilerimize, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizden oluşan rehberler, tüm etkinlik boyunca refakat edeceklerdir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç ise yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bu tür etkinlikler ile çocuklara erken yaşlardan itibaren üniversite bilinci ile tanıştırdığını belirtti. Kılınç, “Bu etkinlikler ile çocuklarımızın öz güvenleri artmaktadır. Geleceğin bilim adayı çocuklarımızın geleceklerini şimdiden planlamalarına yardımcı olmanı amaçlandığı Kış Kampının başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuşu.

Yapılan konuşmalardan sonra 2015 TÜBİTAK Teşvik Ödülü sahibi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Parlak Pınar tarafından etkinliğin açılış dersi verildi. Prof. Dr. Parlakpınar, konuşmasında, aldığı TÜBİTAK ödülünden, öğrencilerin başarılı olmaları için neler yapması gerektiğinden ve akılcı ilaç kullanımından bahsetti. 29 Ocak tarihine kadar sürecek olan etkinlikte öğrenciler, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı etkinliklere katılacaklar.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!