Çocuklar enerji dedektifi olacak

Milyonlarca öğrenci yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla ders başı yaparken, bu yıl da öğrencilere enerji verimliliğinin önemi anlatılacak. Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Başkanı Ali İhsan Sılkım, çocuklara verilecek eğitimlerle evde ve okulda alacakları basit önlemlerin büyük fayda sağlayabileceğini söyledi.
İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber - ENVER Başkanı Ali İhsan Sılkım, Türkiye’de enerji tüketiminin yıllık ortalama yüzde 2-3, elektrik talebi yüzde 5-6 oranında artış gösterdiğini belirterek, sürdürülebilir bir dünyanın daha iyi bir gelecek için enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması önem arz ettiğini söyledi.
Nüfus artışı, refah düzeyinin yükselmesi, artan şehirleşme oranı, hizmet sektörünün güçlenmesi ve sanayileşme gibi nedenlerden dolayı Türkiye’nin enerji kullanımının gelişmiş ülkelere göre daha hızlı arttığını dile getirdi.
BASİT ALIŞKANLIKLA ENERJİ TASARRUFU
Geleceğin gerçek sahibi olan çocukların enerji verimliliği noktasında eğitimlerine özel önem verilmesi gerektiğini söyleyen Sılkım, “Çocuklarımızı birer enerji dedektifi olarak yetiştirmemiz gerekiyor.
Basit alışkanlıklarla önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayabiliriz.
Örneğin televizyonları ve diğer kumandalı aletleri mutlaka düğmelerinden kapatın. Odadan çıkınca ışıkları kapatın ve gün ışığı varken lambaları gereksiz yere açmayın.
Yakın mesafeleri yürüyün, toplu ulaşım araçlarını tercih edin.
İhtiyacınızdan fazlasını almayın, alışverişlerde geri dönüşümü kolay bez torba ya da file kullanın” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bakan Akın Gürlek Açıkladı! Malatya'da Günlerdir Aranan Aysel Yıldırım Cinayete Kurban Gitmiş
- Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Tarihin Doğru Tarafındayız Diyerek Meydan Okudu
- Cinnet Geçiren Baba Kurşun Yağdırdı: Anne Feray Timurkaan ve Kızı Beyza Timurkaan Vefat Etti
- Hiçbir Şikayeti Olmayan Hasta Aile Hekimliğindeki Tarama Testiyle Kanseri Erken Evrede Yendi
- İnönü Üniversitesi ve Melekbaba Ortaokulu İş Birliğiyle Yürütülen Matematik Projesi Sona Erdi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.