dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2440.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63771.52$

Çocukların yeri sokak olmamalı!


Malatya’da Cadde başında bir otobüs durağının yanında, yere koyduğu kartonun üzerinde kâğıt mendil satarken aynı zamanda resim çizen küçük çocuk görenlerin yüreklerini parçaladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

Malatya'da Cadde başında bir otobüs durağının yanında, yere koyduğu kartonun üzerinde kâğıt mendil satarken aynı zamanda resim çizen küçük çocuk görenlerin yüreklerini parçaladı. 

YAŞADIĞI HAYATA ALDIRMADAN EN GÜZEL RESMİNİ ÇİZDİ

Günümüzde küçük yaşlarda çalıştırılan çocuk manzaraları görmek oldukça kolay hale geldi. Dışarı çıktığımızda mendil satan, çalışan çocuk manzaraları görmek oldukça mümkün. Hatta bu durum maalesef öyle bir hal aldı ki, neredeyse kanıksanır hale geldi. Objektiflere yansıyan bu çocuğun farkı ise yer ve zaman fark etmeden hayallerini kaleme döküyor olmasıydı. Oturmuş olduğu kaldırım, arkasında duran kâğıt topladığında kullandığı arabası, yanına satın alınması için dizdiği mendillerinden uzak kendine küçük bir dünya kurmuştu. O dünyada kendisi çok başarılı bir ressam edasında en güzel resmini çiziyordu. Belki de tek hayali yaşıtları gibi rahat bir ortamda ders çalışarak, resim çizerek bir ressam olmak. Resminde kalpler içerisinde Türk Bayrağı yapan çocuk, çizdiği resmiyle takdir de topladı.

2009_20

ÇOCUKLARIN YERİ SOKAKLAR DEĞİL

İşte tam bu noktada duygusallıktan çıkıp bilinçli düşünmek gerekiyor. Aslında sokak ve trafik lambalarında dilenen, mendil satan, araba temizleyen çocuklara verilen paralar, onların sokakta kalmalarına sebep oluyor. Bir çocuğun yerinin sokak veya otobüs duraklarının yanı olmadığını yetkililer ve vatandaş olarak bilmemiz gerekiyor.

ÇOCUKLARINI ÇALIŞTIRAN AİLELER BİLİNÇLENDİRİLMELİ

 Günümüzde yardıma ihtiyacı olan ailelere devlet tarafından uygun görüldüğü takdirde çeşitli yardımlar yapılmakta. İçinde Türkiye sevgisi, vatan sevdası olan bu çocuklar belki de ileride adaletli birer hâkim, merhametli birer doktor, becerikli birer ressam olabilirler. Ve aynı zamanda vatanlarına, milletlerine, yaşadıkları topraklara faydalı birer birey olabilirler. Bu nedenle yetkililerin ve uzmanların belirttiği gibi sokakta satış yapan çocuklardan bir şey alınmaması gerekiyor. Bu çocukların arkasında olan ailelerinin bilinçlendirilmesinin gerekliliği ise işin başka önemli bir boyutu. Ebeveynler çocukların omuzlarına yük yüklemeden kendi sorumluluklarını yerine getirerek de yaşam standartlarını yükseltebileceklerinin bilincine varmaları gerekiyor.

2008_28

ALDIĞINIZ HER MENDİL ONLARI SOKAĞA DAHA ÇOK BAĞLAR

Emniyet yetkilileri tarafından da bu konuyla ilgili her zaman önemli açıklamalar ve duyurular yapılıyor. Yetkililer de bu durumlar karşısında "Lütfen, vicdanınızı rahatlatmak için onlardan alışveriş yapmayın. Aldığınız her mendil, verdiğiniz her kuruş para, maalesef onları sokağa sıkı sıkı bağlamakta ve çalışmaya mecbur bırakmaktadır" diyor.

ÇOCUKLAR EN GÜZEL RESMİNİ EN GÜZEL ORTAMDA YAPMALI

Bir çocuğun yeri ailesidir. Ailede sıcaklığı, sevgiyi görmeyen çocuklar zamanla suça yönlenebilir. Vatandaşların özellikle sokakta ve trafik ışıklarında mendil satan çocuklardan alışveriş yapmamaları lazım. Bu tür çalışan çocuklardan yapılan alışverişler onları sokağa bağlamaktadır. Emniyet yetkilileri de çocuklarımızın hayatlarının doğal akışı içerisinde, sahip oldukları hak ve sorumluluklarının bilinciyle güvenli ve huzurlu yaşamlarının sürekliliğine en üst düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyor. Bütün çocukların temel haklarını özgürce kullanabilecekleri ortamların hazırlanması gerekiyor. İşte bu noktada toplum olarak bilinçlenmemizin tam zamanı… Ve her çocuğun en güzel resmini en güzel ortamda yapmaya hakkı vardır.

Haber: Sevgi Sulubay

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!