Çöşnük Fayı Doğanşehir'den Malatya merkezine kadar kırıldı!

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, yıkıcı depremlerden sonra Malatya ile ilgili yorumlarına devam ediyor. Önal: "6 Şubat 2023 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra, artçı deprem verilerine göre, Çöşnük Fayının Doğanşehir'den Malatya merkezine kadar kırıldığı artık kesindir" dedi.

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:"6 Şubat 2023 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra, artçı deprem verilerine göre, Çöşnük Fayının Doğanşehir'den Malatya merkezine kadar kırıldığı artık kesindir.
ABD, Rusya ve Türkiye'deki yayınlarımda Çöşnük fayından bahsetmiştim. Çanakkale deprem çalıştayındaki sunumumuzda ''DAF'da büyük bir deprem olursa Çöşnük Fayını da tetikler, çok sayıda binaların altından geçen bu fay büyük zararlara yol açabilir'' demiştik. İnanmayanlar hesap???
Deprem bölgelerinde 7 katın üzerindeki binalarda güçlendirmeye izin verilmesin. Özellikle Malatya'da zemini kötü olan bölgelerde kötü sonuçları olabilir. Lütfen biz bilim insanlarına inanın" dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bakan Kurum Malatya’da Verdiği Sözleri Bir Kez Daha Hatırlattı
- TOKİ, Malatya’daki 2.5 Milyonluk İşyeri Satışlarıyla Yatırımcıyı Bekliyor!
- Sağlık Bakanlığı 37 Bin Personel Alımı Yapacak: Başvuru Süreci Başlıyor!
- Sami Er: "Malatya’yı Yeni Sanayi Vizyonuyla Büyüteceğiz"
- Malatya’da 2 Mayıs’ta Elektrik Kesintisi: Onlarca Mahalle Etkilenecek
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.