dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2456.9
  • BIST
    9772.63
  • BTC
    64346.12$

Covid-19 kontrolü!


Covid-19 kontrolü!
Malatya’ya kayısı bahçelerinde çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerine Covid-19 nedeniyle sağlık kontrolleri yapılıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-AKÇADAĞ 

Akçadağ İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından, kayısı işinde çalışmaya özellikle il dışından gelen tarım işçilerine, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ateşleri ölçülüp ilçeye alınıyor.

V_10

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KONTROLDEN GEÇTİ
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilen tarım işçilerinin toplanma alanlarında gerekli sağlık kontrolleri yapılarak, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırlarda muhtemel bulaşıcı hastalıklara karşı riskin azaltılması için, maske, mesafe kurallarına uyma ve hijyen önleminin alınmasına dikkat edilmesi gerektiği görevlilerce anlatılıyor. Ayrıca ilçeye çalışmaya gelen tarım işçilerinin bilgileri çiftçiler tarafından Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunuluyor.
Gerek bahçe sahipleri ve gerekse il dışından gelen tarım işçilerine, Covid-19 kuralları hatırlatıp, Kaymakamlık görevlileri ile Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından gerekli cezai işlemler uygulanacağı yönünde bilgilendirilmeler yapılıyor.

Y_9

ÖTE YANDAN ESNAFLARA COVİD-19 DENETİMİ YAPILIYOR

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde esnaflara Covid-19 denetimi yapılıyor.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin görüldüğü andan itibaren salgının kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve salgının yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alarak uygulamaya geçiren Akçadağ Kaymakamlığı işi sıkı tutuyor. İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirleyerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesini sağlamaya çalışıyor. Akçadağ İlçesinde de bu çerçevede faaliyet gösteren tüm iş yerleri Covid-19 sebebiyle hijyen, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra belirlenen diğer kural ve esaslara riayet edilmesi yönünden denetlenmesi yapıldı. Ayrıca tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı yönünde tüm iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuluyor.

V_12

Y_11

Z_11

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!