Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 Dönemi 'Aile Ve Nüfus 10 Yılı' İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de katıldığı Aile ve Kültür-Sanat Sempozyumu'nda, Türkiye'nin demografik geleceği için kritik kararları açıkladı. Erdoğan, 2026-2035 yıllarını "Aile ve Nüfus 10 Yılı" ilan ettiklerini belirterek, doğurganlık oranındaki düşüş için "Şu anda bir felaketi yaşıyoruz" uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen "Aile ve Kültür-Sanat Sempozyumu"nun kapanış konuşmasında, Türkiye'nin geleceği için en önemli meselenin aile ve demografik yapı olduğunu vurguladı. Erdoğan, demografik yapıyı iyileştirmek ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla 2026-2035 yıllarını kapsayan dönemi Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ettiklerini açıkladı.
DOĞURGANLIK ORANINDA 'FELAKET' UYARISI
Konuşmasında nüfus artış hızının azalmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin demografik yapısının karşı karşıya kaldığı duruma ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Erdoğan, "Doğurganlık oranına baktığımızda şu anda bir felaketi yaşıyoruz. Toplum olarak bireyselleşiyor, bunun sonucu olarak yalnızlaşıyoruz," dedi. Erdoğan, aile mahremiyeti ve birlikteliğinin giderek zemin kaybettiğini, bu nedenle aile kurumunu güçlendirme çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.
FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 250 BİN TL’YE YÜKSELDİ
Genç çiftlere destek amacıyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki faizsiz kredi desteğine değinen Cumhurbaşkanı, şu ana kadar 62 binden fazla çiftin kredi almaya hak kazandığını söyledi. Erdoğan, gelir kriterlerinde kolaylaştırıcı düzenlemeler yaptıklarını belirterek, destek tutarını 150 bin liradan 200-250 bin lira seviyesine yükselttiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı, yılbaşından itibaren evlenecek gençlere daha yüksek tutarda destekler verileceğinin müjdesini verdi.
DOĞUM YARDIMLARINA BÜYÜK DESTEK GELİYOR
Aile kurumunu güçlendirmeye yönelik bir diğer önemli adım ise doğum yardımlarında atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni destek paketini detaylandırarak, ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılacağını bildirdi. Ayrıca, ikinci çocuk için 5 yaşını tamamlayıncaya kadar aylık bin 500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 5 yaşını dolduruncaya kadar aylık 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.
DİJİTAL GÜVENLİKTE ULUSLARARASI LİDERLİK
Konuşmasının bir bölümünde dijital güvenliğe değinen Erdoğan, dijital okuryazarlığı artırdıklarını ve çocuklar ile ailelere yönelik eğitim programlarını yaygınlaştırdıklarını vurguladı. Türkiye'nin, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne öncülük ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, bu vizyonla dünyaya "Çocuk Dostu Dijital Dönüşüm" çağrısı yaptıklarını ve yavrular için daha güvenli dijital geleceğin inşasına Türkiye olarak liderlik ettiklerini gururla ifade etti.
KAYNAK: İGFA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.