dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2408.1
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57575.77$

Darbenin Malatya ayağında korkunç detaylar: 'Babanız gelse vurun!'


Darbenin Malatya ayağında korkunç detaylar: 'Babanız gelse vurun!'
2. Ordu Eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve 2. Ordu eski Garnizon Komutanı Avni Angun'un da aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davaya Başbakanlık da müdahil oldu. Duruşmanın ikinci gününde tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulunurken, Mahkeme Başkanı Vedat Koç, duruşma öncesi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığından gelen müdahil olma talebini okudu. Koç, 'Duruşmaya Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının suçtan zarar görme durumu dikkate alınarak davaya katılma isteğinin oy birliği ile kabul edilmesine karar verilmiştir' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

 

15 Temmuz darbe girişiminin Malatya ayağının yargılandığı davanın 2. duruşması, başbakanlığın davaya müdahil olma talebinin kabul edilmesiyle başladı. Aralarında 2. Ordu Eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve 2. Ordu eski Garnizon Komutanı Avni Angunulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşma öncesi  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığından gelen müdahil olma talebini okuyan Mahkeme Başkanı Vedat Koç, "Duruşmaya Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının suçtan zarar görme durumu dikkate alınarak davaya katılma isteğinin oy birliği ile kabul edilmesine karar verilmiştir" dedi.Duruşma boyunca Başbakanlığı vekaleten bir avukat oturumlara müdahil olarak katılacak.

 

BABANIZ GELSE VURUN! 

Davanın ikinci gününde tutuksuz yargılanan erlerin savunmalarına devam edildi. Darbe gecesi 2. Ordu Karargahında er olarak görev yapan Ömer Faruk Hezer, 

"Darbe gecesi kendilerine bomba yüklü bir kamyonun kışlaya saldıracağı bilgisinin verildi. Gece yarısı 04.00'e kadar koğuşta kaldık.Daha sonra Üsteğmen Hüseyin Çakıcı kamuflajları giyerek aşağı inin emrini verdi" dedi.  Aşağı indiklerinde Binbaşı Fatih Kılıç ile karşılaştıklarını belirten Hezer, "Fatih binbaşı bize 'Ani Müdahale Mangası bölgesine gidin' dedi. Biz saat 7 sıralarına kadar bu bölgede bekledik. Fatih Kılıç buraya gelerek silahlarımızı almamızı istedi. Bu sırada İbrahim Dede Binbaşı da bize 'Tel örgülerden asker, polis, sivil halk, hatta babanız olsun kim gelirse gelsin vurun' şeklinde emir verdi"şeklinde konuştu. 

 

EMİR VERİLDİĞİ İÇİN ATEŞ ETTİM 

Kışlaya dışarıdan bir ZTP'nin girdiğini söyleyen Hezer, daha sonra çatışma seslerinin yükseldiğini belirterek, "Ben tankın önüne doğru bir el ateş ettim. Bize dışarında kim gelirse gelsin ateş edin emri verildiği için ateş ettim. Ateş emrini bekleyin diye emir alsaydım ateş etmezdim. Sadece bir kez tankın önüne doğru ateş ettim. Tankın olduğu yerde bize de ateş ediliyordu. Tanktan birinin de indiğini gördüm, bunun üzerine otopark bölgesine doğru geri çekildim. Geri çekilirken havaya 1-2 el ateş ettim. Bando bölüğü önünden koğuşa gittim. Oradayken telefon irtibatı kurdum silahlarımızı İsa Başçavuşun odasına kilitledik. Kendisi de oradaydı. Öğle saatlerine yakın Hüseyin Çakıcı yanımıza geldi ve ne yapmak istediğimizi sorduk biz de teslim olmak istediğimizi söyleyince 'Tamam' dedi daha sonra toplu olarak teslim olduk" ifadelerini kullandı. Er Hezer ayrıca Binbaşı İbrahim Dede'nin kendilerine 'Dışarından ordu komutanımızı almaya geliyorlar, ölsek de komutanımızı vermeyeceğiz' dediğini belirterek 'Sonuçta bize öğretilen emri sorgulanmayacağıdır. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım verilen emirleri yerine getirdik" diye konuştu.

 

SEGBİS ÜZERİNDEN SAVUNMA 

Trabzon'da yaşayan tutuksuz sanık Onbaşı Ali Göktaş'ın savunması SEGBİS üzerinden alındı. Darbe girişiminin yaşandığı gece daha sonradan isminin İbrahim Dede olduğunu öğrendiği bir binbaşının bulundukları yere gelerek kendilerine silahlanmalarını söylediğini ve 'Ordu komutanını almaya geldiler, komutanımızı asla vermeyeceğiz' dediğini ileri sürdü. Daha sonra nizamiye tarafına gelerek mevzilendiklerini iddia eden Göktaş, bu sırada bir zırhlı personel taşıyıcısının (ZPT) karargahın dış duvarına çarparak içeri girmeye çalıştığını gördüğünü söyledi.

 

 

KİM GİRERSE VURUN! 

ZPT'den bir askerin ateş açarak dışarı çıktığını gördüğünü ileri süren Göktaş, "Ben bu askere dur ihtarı verdim ama durmadı. Ben daha sonra park halindeki bir aracın arka lastiğine doğru ateş açtım korksun diye ilerlemesin diye. Sonra durmayacağını anladım ve bir el de ayaklarına ateş ederek yaraladım. Vurulan askerin daha sonradan öğrendiğim kadarıyla Altay Kışlasından Yarbay Ahmet Üçbudak olduğunu öğrendim. Bize İbrahim Dede Binbaşı tarafından verilen emirde 'kim girerse, polis, jandarma vurun' denildi. Bu sırada çatışma yoğunlaşmıştı korktum geri çekildim. Bu sırada toplamda 3 el ateş ettim" ifadelerine yer verdi. Daha sonra bir emir astsubayının yanlarına geldiğini söyleyen Göktaş, bunun üzerine arkadaşları ile birlikte oradan ayrıldıklarını ileri sürdü. Onbaşı Göktaş, sonrasında üstlerinde bulunan hücum yelekleri ve mühimmatları bırakarak teslim olduklarını ifade etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!