10 Ağustos, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Darende İçin Tarihi Hamle: Yolu Olmayan Hiçbir Mahalle Kalmayacak

Darende İçin Tarihi Hamle: Yolu Olmayan Hiçbir Mahalle Kalmayacak
Darende Belediyesi tarafından 40 milyon liranın üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen sıcak asfalt üretim tesisi ve yeni makine parkı düzenlenen törenle hizmete açılırken, Başkan Alican Bozkurt ilçenin artık kendi asfaltını üreteceğini ve yolların hızla yenileneceğini belirtti.

Darende Belediyesi tarafından ilçenin yol ve ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 40 milyon liranın üzerinde yatırımla sıcak asfalt üretim tesisi ve yeni makine parkı hizmete kazandırıldı. Saatte 5 kamyon asfalt üretme kapasitesine sahip tesis sayesinde ilçenin asfalt ihtiyacının yerinde karşılanması ve yol çalışmalarına daha hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor. Darende Belediyesi önünde düzenlenen programda, belediye bünyesinde hizmet verecek sıcak asfalt üretim tesisi ile yeni hizmet araçları ve iş makinelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

BAŞKAN BOZKURT: DARENDE KENDİ ASFALTINI ÜRETECEK

Programda konuşan Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, ilçenin ulaşım altyapısına önemli katkı sağlayacak tesisin 40 milyon liranın üzerinde yatırımla Darende’ye kazandırıldığını söyledi. Asfalt plentinin saatte 5 kamyon üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Bozkurt, yeni tesisle birlikte asfaltın artık ilçede üretileceğini ifade etti. Bozkurt, asfaltın başka bölgelerden taşınması sırasında yaşanan ısı ve zaman kayıplarının da önüne geçileceğini belirterek şu sözleri kaydetti:

“İhtiyacımız olduğunda beklemeyeceğiz. Başka yerlerden asfalt beklemeyeceğiz. Kendi planlamamızı kendimiz yapacağız. Darende üretecek, Darende çalışacak, Darende’nin yollarını Darende Belediyesi yapacak”

YOLU OLMAYAN YER KALMAYACAK

Darende genelinde kapsamlı bir yol çalışma programı hazırladıklarını aktaran Bozkurt, çalışmaların ihtiyaç ve öncelik sırasına göre etaplar halinde gerçekleştirileceğini belirtti. Yol yatırımlarının yalnızca ulaşım hizmeti olmadığını vurgulayan Bozkurt, “Yolu olmayan yer kalmayacak. Mahallelerimizin yollarını yenileyeceğiz. Kırsal bölgelerimizin ulaşım sorunlarını çözeceğiz. Yol; medeniyettir, hizmettir, üretimdir, turizmdir, kalkınmadır” diye konuştu.

YENİ ARAÇ VE İŞ MAKİNELERİ TANITILDI

Program kapsamında asfalt plentinin yanı sıra Darende Belediyesi’nin araç filosuna kazandırılan yeni hizmet araçları ve iş makineleri de tanıtıldı. Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci ise tesisin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Belediyemizin bu tesisinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Rabbimden, bu tesisin hayırlı hizmetlere vesile olmasını, kazasız ve belasız bir şekilde kullanılmasını bizlere nasip etmesini niyaz ediyorum”

Tanıtım programına ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Programın sonunda konuşan Başkan Bozkurt, “Söz verdik, çalışıyoruz. Kaynaklarımızı koruyoruz, yatırım yapıyoruz. Üretiyoruz, Darende’yi büyütüyoruz. Güçlü Belediye, Güçlü Darende” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!