DarendeÂ'nin tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız

Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Halil Taşkesen, Darende ilçesinde bulunan vakıflara ait eserleri inceledi.
Taşkesen, “Kurumumuza ait bu eserleri koruyarak geleceğe aktarmak bizlerin en önemli görevidir. Eserlerimizin bakım onarımlarını düzenli olarak yapmaya çalışıyoruz, bu eserlerin ayakta kalmasında bize ne kadar görev düşüyorsa vatandaşlarımıza da görev düşmektedir. İnanlarımızın bu eserlere yapıtlara sahip çıkmalarını tahrip edilmesini önlemelerini istiyoruz. Darende miz bu eserler bakımından oldukça zengin bu güzellikleri daha da güzel çalışmalarla gün yüzüne çıkaracağız” dedi.
Taşkesen'in incelemelerine Belediye BaşkanYardımcıları Tacettin Ateş ve Durmuş Doğan' da eşlik ederek ilçede yapılacak çalışmalar ile ilgili görüş alış verişinde bulundular.
Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ise, “İlçemiz tarihi kültür varlıkları açısından oldukça zengin bir yapıya sahip, bizlerde belediye olarak kurumlarımızla istişare ederek bu eserleri nasıl daha iyi değerlendirebilir, hem gelecek nesillere taşır hem de ilçemizin turizmine nasıl katkı sağlarız bunların çalışmalarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Eğitimci ve Siyasetçi Altuğ Gürkan Demir Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu
- Kekik ve Geven Yaylalarından Gelen Eşsiz Lezzet İçin Kovanlarda Yoğun Mesai Başladı
- Ankara'da Görev Yapan Malatyalı Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den Minikler İçin Örnek Proje
- Geleceğin Gastronomi Yıldızı Yeşilyurt'ta Parladı: Hatem Sudenaz Aygün Büyük Ödülün Sahibi Oldu
- Malatya Çevreyolunda Sivil Polis Aracı İle Motosiklet Çarpıştı: Asfalta Savrulan Sürücü Yaralandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.