dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2488.5
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63510.55$

“Değerler Önce Ailede Kazanılır”


“Değerler Önce Ailede Kazanılır”
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) iş birliğinde ‘Ailede Değerler Eğitimi’ konferansı verildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) iş birliğinde ‘Ailede Değerler Eğitimi' konferansı verildi. 

PROGRAMA KATILANLAR

Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konferanslarını vermek üzere Aile Danışmanı- Sosyolog Elif Şengönül katıldı.

"PSİKOLOJİK DUYARLILIK KONUSUNDA HİZMET VERİYORUZ"

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “ Toplumsal ve ailesel ilişkilerimizde var olan saygı, sevgi, cesaretli olmak, hoşgörü gibi değerlerimiz önemli davranış modelleridir. Bunları çocuklarımıza öğretmeli ve davranışlarımızla uygulanır kılmalıyız” ifadelerine yer verdi. Kadınlara her alanda hizmet vermekten mutluluk duyduklarını belirten Bulut, “Bu kapsamda yaptığımız hizmetlerden biride ‘Psikolojik Dayanıklılık' konusunda Kent Konseyi'nde danışmanlık hizmeti vermekteyiz” şeklinde konuştu. 

"DEĞERLER ÖNCE AİLEDE KAZANILIR"

Aile Danışmanı- Sosyolog Elif Şengönül ise “Değer, toplumun benimsediği, toplum tarafından değer gören, özellikle varlığı ve faaliyeti bireysel ve toplumsal önem arz eden her türlü davranıştır" ifadelerini kullandı. 
Değerin önce ailede kazanıldığını, öğretmenlerin ve toplumun buna katkıda bulunduğunu ifade eden Şengönül, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Saygı, sevgi, sadakat kavramını, aile birliğinin önemini, kişiler arası iletişimi iyi olan, cinsiyet ayrımcılığı yapmayan insana insan olduğu için değer veren bireyler yetişsin istiyorsak öncelikle bizler çocuklarımıza davranışlarımızla rol model olmalıyız. Özellikle konuşma adabında konuşan kişiyle kurulan göz teması iletişimi sağlıklı kılacaktır. Ama başkalarının kendi aralarında alçak sesle konuşmalarına kulak kabartmak, konuşan kişiyle göz teması kurmamak, esnemek, söz kesmek gibi durumlar yapılmaması gereken davranışlardır” 

1001_42
Program sonunda katılımcılar Aile Danışmanı- Sosyolog Elif Şengönül'e konu ile ilgili sorular sorarak sunumlarından dolayı teşekkür ettiler. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!