Malatya
14 Eylül, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.39
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    4845.6
  • BIST
    10.372
  • BTC
    115924.51$

Demir: Malatya’da çok ciddi bir rağbet var


Demir: Malatya’da çok ciddi bir rağbet var
Malatya’da öğrenciler, geleceklerine yön verecek teknoloji eğitimleri alıyorlar.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği tarafından hayata geçirilen proje ile kentte çeşitli okullarda eğitim gören lise ve ortaokul öğrencileri hafta sonları geldikleri atölye de kodlama, robotik ve endüstriyel tasarım konularında eğitim alıyor.

A_117

ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR 
12 kişilik guruplar halinde atölye eğitimi alan öğrenciler, Kodlama Atölyesinde analiz yapabilme, problem çözebilme, algoritma geliştirebilme yetilerini kazanırken, Robotik Atölyesinde ise mekanik, elektronik, kablosuz iletişim, otonom sistemler konularında becerilerini geliştiriyorlar. 3D yazıcıların icadıyla üretim sistemlerinin farklı bir boyuta taşındığı Endüstriyel Tasarım Atölyesi ile de öğrenciler bu yönde Endüstriyel Tasarım ve Üretim eğitimi alıyor.

B_72

BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER EĞİTİME ALINIYOR 
TÜGVA Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, 60 öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, “Malatya'da çok ciddi bir rağbet var. Öğrencilerimiz bize direk başvuruyor. Bir sınav süreci var, burada başarılı olan öğrencileri eğitime alıyoruz. Eğitim bittikten sonra başarılı olan öğrencilerimizin Teknofest gibi yarışmalara da katılmalarına katkı sağlıyoruz” dedi.
Öğrenciler de, hafta sonları teknoloji üzerine eğitimler aldıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

C_32

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!