Deprem Bölgesi Malatya Gözünü Ege’ye Çevirdi Buldan’da 5.1 Büyüklüğünde Sarsıntı

Geçmişte büyük acılar yaşayan ve deprem hassasiyeti en üst düzeyde olan Malatya, güne Denizli’den gelen sarsıntı haberiyle başladı. Denizli'nin Buldan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde büyük korkuya neden oldu. AFAD verilerine göre yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı sonrası bölgede saha taramaları başlatıldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli’nin Buldan ilçesinde bugün saat 09.21’de 5.1 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini bildirdi. Sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Depremin merkez üssü ise 38.08694 kuzey enlemi ile 28.97389 doğu boylamı olarak saptandı.
Sarsıntı sadece Denizli merkezinde değil; Aydın, Nazilli ve çevre ilçelerde de oldukça yoğun bir şekilde hissedilerek paniğe yol açtı.
CAN KAYBI VEYA CİDDİ HASAR BİLDİRİLMEDİ
Yapılan ilk incelemeler ve saha taramaları sonucunda, deprem kaynaklı herhangi bir can kaybı ya da ciddi bir maddi hasar bilgisine ulaşılmadı. Yetkililer, olay sonrası ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini ve durumun titizlikle takip edildiğini belirtti.
YETKİLİLERDEN ARTÇI SARSINTI UYARISI
Uzmanlar, 5.1 büyüklüğündeki bu depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam edebileceği konusunda vatandaşları uyardı. Kamuoyuna yapılan duyurularda, vatandaşların panik yapmadan sadece resmi kanallardan gelen bilgilere itibar etmeleri gerektiği vurgulandı. AFAD ve ilgili yerel yönetim birimlerinin sahadaki inceleme çalışmaları devam ediyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Son Usta Havlu Atıyor! Çeyiz Kültürünün Unutulmaz Parçası Yorgancılık Yok Olma Noktasında
- Behçet Bakır’ın İsmi Gündemde! Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır Neden Resmi Makamlara Gidiyor?
- Seçim Bitecek Köprü Gelecek Demişlerdi Ama Akçadağ ve Yazıhan Halkı Tohma Çayı'nı Halâ Yüzerek Geçiyor
- Meclis Üyeleri Mahallelerin Taleplerini ve İlçenin Geleceğini Bu Toplantıda Masaya Yatırdı
- MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan Görevinden İstifa Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.