Malatya
28 Temmuz, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    40.55
  • EURO
    47.57
  • ALTIN
    4356.3
  • BIST
    10.626
  • BTC
    118841.84$

Deprem çocuklarına psikolojik destek!


Depremden etkilenen çocuklara psikolojik destek zamanı... 6,8 şiddetindeki depremle sarsılan Malatya’da öğrenciler hazırlanan özel eğitim programları ile o geceyi unutmaya çalışıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli şiddetli depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Bir taraftan deprem bölgesinde yaralar sarılırken, bir taraftan da depremin oluşturduğu travmanın izleri silinmeye çalışılıyor.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR 
Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile depremin en yıkıcı olduğu Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde gün içinde öğrencilere özel etkinlikler yapılıyor. Doğanyol Öğretmenevinde gerçekleşen özel etkinliklere katılan çocuklar bir nebze de olsa deprem stresini atmaya çalışıyor.

12_112

DEPREMİN YOL AÇTIĞI KORKU HALA SÜRÜYOR 
Malatya Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Mesut Aşık, dün itibariyle bölgede 10 psikolojik danışman ile çocuklara ilk psikolojik yardım hizmetlerini sunmaya başladıklarını söyledi. 3 grup halinde etkinlikler yaptıklarını ifade eden Aşık, “Burada çocuklara ısınma etkinlikleri, güvenli ilişkiler eğitimi, travma sonrası stres bozukluğunu azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar bakanlığımızın koordinasyonunda devam edecek” dedi.
Depremzedeler ise 6,8 şiddetindeki depremin yol açtığı korku ve travmanın halen sürdüğünü belirterek bu tür etkinliklerle çocukların bu stresten kurtulacağını söyledi.

13_95

ÇOCUKLARLA BİZZAT İLGİLENİLİYOR 

Malatya'da depremden etkilenen öğrenciler izin psikolojik destek veriliyor. Öğrenciler uygulanan tedavi yöntemi ile deprem travmasını atlatmaya çalışıyor.Elazığ'ın Sivrice ilçe merkezli geçtiğimiz Cuma günü saat 20,55'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin şiddetle hissedildiği ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği Malatya'da, depremden etkilenen çocuklara psiko tedavi uygulanıyor. Deprem sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı başkanlığında Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ve Rehber Öğretmenler tarafından oluşturulan Psiko-Sosyal Müdahale ekibi, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde depremzede çocuklarımıza yaşadıkları korkunun travmaya dönüşmemesi için çocuklarla bizzat ilgileniyorlar. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Psiko-Sosyal danışmanlar tarafından yaptırılan oyun ve etkinliklere katılan öğrencilerimiz, depremin neden olduğu korkudan uzaklaşıyor. Velilerimizin çocuklara nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda çeşitli görüşmeler yapılarak velilerimizle de yakından ilgilenildi" dedi.

14_57

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!