Deprem Sonrası Yürütülen Çalışmalarla İl Genelinde Toplam Derslik Sayısı Yedi Bini Geçti

2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesinde okulların fiziki durumu, yürütülen projeler ve yeni yatırımlar Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı. Deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmalar sonucunda tamamlanan ve hizmete sunulan derslik sayıları kamuoyuyla paylaşıldı.
2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sağlıklı, güvenli ve verimli bir şekilde başlamasına yönelik hazırlıkların değerlendirildiği "Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı", Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde eğitim alanında yürütülen yatırımlar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tamamlanan ve devam eden projeler ile okulların fiziki altyapısına ilişkin çalışmalar kapsamlı bir şekilde ele alındı.
DEPREM SONRASINDA 93 OKUL VE 1.494 DERSLİK TAMAMLANDI
6 Şubat depremlerinin ardından eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında önemli mesafeler katedildiği bildirildi. Deprem öncesinde 6.177 dersliğin bulunduğu ilde, deprem nedeniyle 895 derslik kullanılamaz hale gelmişti.
Yürütülen yatırımlar neticesinde 78 yeni okul inşa edilerek 1.283 derslik eğitim-öğretime kazandırıldı. Ayrıca 15 okulda gerçekleştirilen güçlendirme çalışmalarıyla 209 derslik yeniden hizmete alındı. Böylece toplamda 93 okul ve 1.494 derslik tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.
2026 YATIRIM PROGRAMI İLE YENİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR
2026 Yatırım Programı kapsamında yer alan 72 projenin tamamlanmasıyla birlikte kente 1.102 yeni derslik, 300 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon, 2 spor salonu, 19 atölye ve 300 yatak kapasiteli 3 öğretmenevi kazandırılacak.
Eylül 2026 itibarıyla tamamlanan 21 okul binasıyla 352 derslik daha eğitime kazandırılırken, 100 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon binası da hizmete alındı. Bu yatırımlarla birlikte deprem sonrasında tamamlanan toplam derslik sayısı 1.846’ya, il genelindeki toplam derslik sayısı ise 7.128’e ulaştı. Yetkililer, planlanan takvim doğrultusunda yatırımların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatyada İş Dünyasının Mücbir Sebep Mücadelesi Bölgesel Dayanışmaya Dönüştü
- Yeni Parti Malatya İl Başkanlığı Kuruluş Dilekçesini Valiliğe Vererek Resmen Kuruldu
- Malatya'da Artan İntihar Vakalarına Bir Yenisi Daha Eklendi! Daha 18 Yaşındaki Genç Kız...
- Malatya Organize Sanayi Bölgesindeki Kazada Pres Makinesine Sıkışan Amanullah Serferbay Can Verdi
- Akçadağ Mevkiinde İki Otomobil Çarpıştı! Can Pazarı Yaşandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.