dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66158.580$

Depremler paniğe neden oldu


Depremler paniğe neden oldu
Malatya'nın ilçeleri olan Arguvan ve Hekimhan'da iki ayrı deprem meydana geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

ARGUVAN'DA DEPREM

Malatya'nın Arguvan ilçesinde art arda yaşanan depremler korkuya neden oldu. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremlerde vatandaşlar panikle kendilerini sokağa attı. 
Malatya'nın Arguvan ilçesi bu sabah art arda meydana gelen depremlerle sallandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitlerine göre, ilk sarsıntı Arguvan ilçesinde saat 05.44'te 1.4 büyüklüğünde oldu. Sonrasında ise ilçede kısa aralıklarla 1 ile 3 büyüklükleri arasında 18 artçı sarsıntı daha hissedildi. 

1002_582

HEKİMHAN'DA DEPREM

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 
Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 08.25'te merkez üssü Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, deprem 5.0 kilometre derinlikte meydana geldi. 

 

1005_114

YAŞANAN PANİK OBJEKTİFLERE YANSIDI

Malatya'nın Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen depremler sırasında yaşanan panik kameralara yansıdı. 
Sabah erken saatlerde Arguvan ilçesinde yaşanan, en büyüğü 3.9 ve 4.1 şiddetindeki depremler çevre ilçelerde de hissedildi. Arguvan'a komşu olan Hekimhan ilçesinde de depremler hissedilirken, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde vatandaşların yaşadığı panik görülüyor. 
Hekimhan'daki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, içeride bulunan vatandaşların depremle birlikte panik ile dışarı kaçıştıkları görülüyor. 

1003_426

 

1002_583

VALİ BARUŞ İNCELEMELERDE BULUNDU

Malatya'nın Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, 15 evde ağır hasar oluştuğunu belirterek AFAD ve Kızılay'ın acil yardım için bölgede olduğunu söyledi. 

Depremin ardından beraberinde Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın ve diğer yetkililerle depremin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Baruş, vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

1002_588

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI"

Hasar görev evlerde incelemelerde bulunan Vali Baruş, özellikle ağır hasar gören 15 evde kalınmaması adına Kızılay ve AFAD'ın gerekli önlemleri aldığını söyledi. AFAD'ın evi ağır hasar gören vatandaşlar için bölgeye çadır kurduğunu ve diğer ihtiyaçların da Kızılay tarafından karşılanacağını ifade eden Baruş, “Çok şükür can kaybımız ve yaralımız yok. Buradaki yapılar genelde eski kerpiç evler, hasara dayanması zor yapılar. Vatandaşların ağır hasar gören evlerde kalmalarının mahsurlu olduğunu belirledik. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerimiz de tespitlere devam ediyor. 15 ağır hasarlı ev var, 50 civarında da az hasarlı evler var.” dedi. 
Öte yandan sabah saatlerinde meydana gelen 4,1 şiddetindeki depremin ardından AFAD verilerine göre bölgede 46 artçı deprem yaşandı. 

 

 1003_429

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!