Dereceler Sıfırın Altına Düşüyor: Malatya Genelinde Mevsim Normalleri Aşılacak

Meteoroloji, 22 Ocak 2026 raporunda Malatya için kar yağışı ve dondurucu soğuk uyarısı yaptı. Öğleden sonra başlayacak yağışların Doğanşehir ve Arapgir’de kuvvetli olması beklenirken, çığ ve buzlanma riski için önlem çağrısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 22 Ocak 2026 tarihli günlük hava tahmin raporuna göre Malatya genelinde havanın çok bulutlu, öğleden sonra ise kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının il genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
İLÇELERDE DONDURUCU SOĞUK ETKİLİ OLACAK
Merkezde en yüksek sıcaklığın 0 derece olacağı öngörülürken; Battalgazi ve Yeşilyurt 2, Akçadağ 1, Darende ise 0 dereceyi görecek. Sıcaklıklar Arguvan’da -1, Hekimhan ve Arapgir’de -2 dereceye kadar düşecek. Yazıhan ve Doğanyol’da sıcaklığın 3 dereceye çıkması beklenirken; Kuluncak’ta -1, Kale ve Pütürge’de ise 2 derece seviyelerinde seyretmesi tahmin ediliyor.
ARAPGİR VE DOĞANŞEHİR İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Rüzgarın değişik yönlerden hafif, zamanla kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli eseceği ifade edildi. Özellikle Arapgir ve Doğanşehir ilçelerinde kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı bildirildi.
TEHLİKELERE KARŞI ÖNLEM ÇAĞRISI
Hava koşullarının ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkileme ihtimaline karşı meteoroloji yetkilileri önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada vatandaşların şu hususlara dikkat etmesi istendi: "Malatya genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurgularken, özellikle yüksek kesimlerde ve eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğunu bildirdi. Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücülerin ve ilgililerin gerekli önlemleri almasının önem arz ettiği belirtildi."
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.