dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Dev yatırımlar Pütürge'de hayata geçiyor


Dev yatırımlar Pütürge'de hayata geçiyor
Bir dizi yatırımın hayata geçildiği Pütürge tarihi bir güne şahitlik etti. İlçenin AK Parti’nin iktidarıyla birlikte ciddi yatırımlara kavuştuğunu belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, 'Pütürge altyapı ve üstyapı hizmetleri açısından birçok hizmeti son 3-4 yıl içerisinde fazlasıyla aldı. Köy yollarının iyileştirilmesi ve birçok köprü ve yolların yeniden yapımı, içme suyu ve sulama suyu çalışmaları bu dönemde hayata geçirildi'dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Pütürge'nin her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, " Özellikle Kubbe Dağı Tünel Projesine herkes hayal diyerek olacak gözüyle bakmazken, başkanım hayal denilen Kubbe Dağı Tüneli'nin yapımının hayalden gerçeğe dönüşmesini sağlamıştır" dedi.

Pütürge tarihi günlerinden birini yaşadı. Pütürge Belediyesi tarafından yapımı devam eden biten bir dizi projenin toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Vatandaşlarım yoğun ilgi gösterdiği törene AK Parti Malatya İl Teşkilatı tam kadro katıldı.

PROJELER HAYATA GEÇTİ
Pütürge için önem taşıyan projelerin açılış töreninde konuşan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, ilçenin AK Parti'nin iktidarıyla birlikte ciddi yatırımlara kavuştuğunu belirterek, "
Pütürge altyapı ve üstyapı hizmetleri açısından birçok hizmeti son 3-4 yıl içerisinde fazlasıyla aldı. Köy yollarının iyileştirilmesi ve birçok köprü ve yolların yeniden yapımı, içme suyu ve sulama suyu çalışmaları bu dönemde hayata geçirildi"dedi.
Başkan Polat, ilçeden desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Bey ve tüm ekibine de teşekkür etti.

YOLLAR DÜMDÜZ OLACAK
Kubbe Dağı Tüneli'ne ilişkin de açıklama yapan Başkan Polat, projenin hizmete girmesiyle Malatya Pütürge Doğanyol arasının 20 kilometre kısalarak ve Kubbe dağındaki 300 adet virajın yok olacağını söyledi. Başkan Polat, "Karlı buzlu 1930 rakımlı olan Kubbe Dağı devre dışı kalacak. Halkımızın, bölgemizin makus talihi değişecek. Bölge özellikle ekonomik ve turizm anlamında geri kalmışlıktan kurtulacak" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN BARINMADIR
TOKİ'nin Pütürge'ye yapacağı konutlara ilişkin de bilgi veren Başkan Polat, "İlçenin en büyük sorunu barınmadır. Bu sorun süratle çözülecek. Tepehan Hilltop Oteli'nin yapılmasıyla Nemrut Dağı'na gelen turistlerin konaklama sorunu büyük bir ölçüde giderilmişti. Ayrıca Pütürge Belediyesi olarak takviye ettiğimiz 21 araçla belediyenin araç filosu güçlendirildi" dedi.

EN İYİSİNİ HAKEDİYORUZ
Pütürge her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Pütürgeli her daim devletinin ve milletinin yanında oldu. Bugün burada çok önemli günlerden biri yaşanıyor. Sizin bir evladınız olan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat'a çok teşekkür ediyorum. Başkanım hiç kimsenin hayal edemeyeceği proje ve yatırımlara imza atmıştır. Özellikle Kubbe Dağı Tünel Projesine herkes hayal diyerek olacak gözüyle bakmazken, başkanım hayal denilen Kubbe Dağı Tüneli'nin yapımının hayalden gerçeğe dönüşmesini sağlamıştır. Ayrıca başkanım her fırsatta bizi Malatya'ya geldiğimizde ve Ankara'ya ziyaretlerinde sıkıştırarak Pütürge için olması gereken projeleri ve yatırımların takipçisi olmuştur. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PÜTÜRGE'YE MÜJDELER GÖTÜRDÜ

Pütürge İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarının temel atma törenine katılan Çalık, daha sonra Pütürge Belediyesi tarafından hizmete sunulan araç filosunun kurdele kesimini gerçekleştirdi.
Çalık, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Pütürge İlçesinde gerçekleştirilen yatırımların tanıtımına katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Çalık, Pütürge'ye 10 milyon TL bedelli emniyet binası ve lojmanı kazandırdıklarını kaydetti.

10 MİLYONLUK YATIRIM

Çalık, Pütürge İlçesi'ne hükümet konağının kazandırıldığını ifade ederek, "Hükümet konağı Pütürge'ye yakışmıyordu. İçişleri Bakanımız ve müsteşarlarımızla yaptığımız görüşmede, Pütürge'ye bir hükümet konağı gerek ve şart dedik. Hükümet konağı 10 milyon TL'lik yatırım tutarı ile Mayıs ayında hizmete açılacak" dedi.

"KUBBE DAĞI TÜNELLE AŞILACAK"

'Geçilmez' denilen Kubbe Dağının tünelle aşılacağını dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pütürge'de yolumuzun çok uzun, çok dar ve çok zorlu olduğunu biliyoruz. 94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nde de birçok alanda yolumuzu kesmek isteyenler oldu. Ama biz bu yol kesenlerle Allah nasip ederse hep birlikte 16 Nisan'da sandığa gideceğiz ve bugüne kadar yaptıklarının o sandıkta sonlanması için 'evet' mührünü vuracağız. Pütürge'mizin 94 kilometrelik yolunun parlamenter sistemdeki 94 yıllık bir yol gibi çilelerle dolu bir yol olduğunu biliyorum. 94 kilometrelik Pütürge yolumuz için karayollarıyla yol açılsın diye 20 milyon TL'lik yatırım yaptık. Pütürge Kubbe Dağı geçilmezdi. Kardan, yoldan, dar olmasından dolayı geçilmezdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'ın talimatıyla Kubbe Dağının proje ihalesi yapıldı. Proje ihalesi tamamlanınca, Kubbe Dağı yatırım programına alınacak ve 'olmaz yol dediğimiz' yol, Kubbe Dağının geçilmez denilen mıntıkası tünelle aşılacak."

94 MODEL BİR ŞAHİN! 

Parlamenter sistemin 94 yıl boyunca çok defa darbelere, engellemelere maruz kaldığını kaydederek, mevcut sistemin artık miadını doldurduğunu ifade etti. Çalık, parlamenter sistemin 94 yıllık Pütürge yolu gibi yeni bir tünelle, yolla yoluna devam etmesi gerektiğine işaret ederek, "94 yıllık parlamenter sistem, 94 model bir şahin. Artık biz onu boyadık, cilaladık, rektefeye soktuk, motorunu değiştirdik ama artık parlamenter sistem işlemiyor. Artık bizim karayollarında yaptığımız çalışmalar gibi çok emek verdik. Ama esas geçişi nasıl Kubbe Dağını delip, Pütürge ile Malatya'yı buluşturuyorsak, 94 yıllık parlamenter sistemi de değiştirip, yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirerek, çok daha hızlı bir şekilde milletimize hizmet edeceğiz" diye konuştu.

PÜTÜRGE'YE 325 KONUT 

Çalık, Pütürge İlçesinde esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Pütürge İlçesi'ne bağlı Pazarcık Mahallesindeki TOKİ konutlarının temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde konuşan Çalık, "Pütürge deprem bölgesinde ve birçok kez deprem gördü. Vatandaşlarımızın daha konforlu bir yaşam alanına kavuşabilmeleri için TOKİ ile görüşmeler yaptık. Çok sıkı takiple Pütürge'de 325 konutun temelini atıyoruz. Hem Tepehan'da hem de Pütürge merkezde yapacağız. Toplam 54 milyon TL, bu bedeli de TOKİ'yle görüşüp, biraz daha aşağıya çekeceğiz. Hizmette sınır yok. Dermek yok, yola devam" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ 'EVET' ZAMANI

Tepehan'da bir otelin açılışını gerçekleştiren çalık, Tepehan ve Nohutlu Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, ziyaretlerinde 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun önemine dikkat çekerek, "Pütürge 16 Nisan'da 'evet'le sandıkları taçlandıracak, inşallah Türkiye'de derece yapıp, birinci olacak. Şimdi 'evet' zamanı ve tam zamanı, 16 Nisan'da sandıklardan 'evet' çıksın" diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞTIK
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da "Pütürge İlçemiz yatırımlar noktasında ,Malatya Büyükşehir olduktan sonra ciddi hizmetler almaya başlamıştır. Pütürge'nin tüm köylerinde ki yolların yapımında ve asfaltlanmasında , özellikle içme suyu ve sulama suyu konusunda verdiğimiz hizmetlerle Pütürge'nin bir çok sorununu Pütürge Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz çalışmalarla giderilmiştir. Mehmet Polat Başkanıma Pütürge ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SAĞLAM İRADEYLE YÖNETİLECEĞİZ 

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:"Hizmetlerimizin devam edebilmesi için ülkemizin sağlam bir iradeyle devam etmesi gerekiyor. 2001 yılında kurulmuş olan partimiz, 2002'den beri kesintisiz olarak tek başına iktidar oldu. Bundan sonrada ülkemizde bir çift başlılık olmaması, koalisyonlar döneminin bir daha yaşanmaması, hükümet krizleri yaşanmaması için Pütürge'nin bugüne kadar vermiş olduğu desteğin daha da fazlasını vereceğini umut ediyorum. 17 Nisan sabahında daha farklı ve sağlam iradeyle yönetilen bir ülkede olacağız. Pütürge her daim arkamızda durdu, yüzde 87 destek verdi. Malatya, referandumda ilk beşin içerisinde yer alacak ama Pütürge'de Malatya'da birinci olacaktır."

TAM KADRO KATILIM
Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık , Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır , AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Teşkilat Üyeleri , AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Mikail Sülük ve Teşkilat Üyeleri , MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir , Pütürge Kaymakamı Erkan Savar , Daire Müdürleri , İstanbul'dan Gelen İş Adamları , Sivil Toplum Örgüt Başkanları ve üyeleri ve Pütürgel

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!