dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59076.69$

Diğer ilçelere göre muhasebesi en şeffaf belediye bizimkidir.


Diğer ilçelere göre muhasebesi en şeffaf belediye bizimkidir.
PütürgeÂ'nin eski Belediye Başkanı Necdet Ayaydın:Diğer ilçeler göre muhasebesi en şeffaf belediye bizimkidir
Narin


Pütürge Belediye başkanlığı görevini 10 yıl boyunca sürdüren ve 30 Mart yerel seçimleriyle görevini Mehmet Polat'a devreden Necdet Ayaydın, Malatya Time'a önemli açıklamalarda bulundu. Belediyenin büyük bir borçla devredildiğini iddia edenlere cevap veren Necdet Ayaydın, bu konunun tamamen bir yanlış anlamayla ilgili olabileceğini çünkü bir belediye için bu borcun gayet normal olduğunu belirtti.

Necdet Ayaydın, “Öncelikle hizmet etmek için Pütürge'ye geldiğimi belirtmek isterim. Ben de seçilmeden önce Pütürge'yle ilgili bazı araştırmalar yaparak belediye başkanlığına talip olmuştum. 10 yıl önce seçildiğim zaman yaptığımız araştırmalar sonrası, belediyenin piyasa borcu 200-250 bin lira civarındaydı. Bunun yanı sıra SSK ve emekli sandığı borcu da 2 milyona yakındı. Sağlık kuruluşlarına olan borç ise 400-500 bin lira civarındaydı. Ben araştırdığımda bu borcun bir belediye için önemli bir borç olmadığı kanısına vararak benden önceki belediye başkanı arkadaşıma teşekkür ederek görevi devraldım.” Dedi.

HALKIMIZA HİZMET İÇİN ÇALIŞTIK

Göreve gelir gelmez kolları sıvayarak işe koyulduklarını aktaran Necdet Ayaydın, 10 yıl içerisinde alt yapı işlerini yani kanalizasyon ve su şebekeleri aktif hale geçirdik. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Pütürgemiz çok göç veren bir yerdir. Yüzölçümü çok büyük olmasına rağmen nüfus oranı düşüktür. O dönemde İller Bankası'ndan 2 bin 400 nüfusa göre pay almaktaydık. Yine de hiçbir serzenişte bulunmayarak halkımıza hizmet yapmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

GELEN ARKADAŞIMIZIN ELİ-KOLU BAĞLI OLMASIN DİYE UĞRAŞTIM

Alt yapı çalışmalarına ağırlık verdikleri için hizmetlerinin pek görünmediğini söyleyen Ayaydın, “Bütün kamuoyu tarafından bilinen bir hizmetimiz vardı. Bir önceki seçilmemizde son olarak seçildiğimi bir daha aday olmayacağımı belirtmiştim. Hizmet amaçlı oradaydım. Yapacağım işleri bitirdiğim anda da bırakacağımı söylemiştim. Ben bütün hemşerilerime parti ayrımı gözetmeksizin hizmet etmeye çalıştım. Gelen belediye başkanı arkadaşıma eli kolu bağlı olmasın diye çok iyi bir belediye bırakmaya çalıştım. İller Bankası'ndan gelen paranın yüzde 40'ının personele verilmesi gerekirken benim zamanımda yüzde 100'ünü personele gidiyordu . Ayrıca başkanlığım süresince belediyeye hiç personel almadım, 12 kişiyi emekli ederek tazminatlarını bütçeden ödedim. Bütçeyi yüzde 40 personel giderine düşürmeye çalıştım. Benim 10 yıllık belediye başkanlığımın tamamında İller Bankası'ndan gelen paranın yüzde 40'ı kesilerek ödendi. Buna rağmen hizmetlerime devam ettim. Bırakırken de çıktığım bir televizyon programında “Ben borçlu belediye bırakıyorum” diyerek bıraktım. Toplam borcumuz sosyal güvenlik borcunun dışında piyasaya olan borcumuz 140 bin liraydı. Bu da mazot borcudur. Büyükşehir olduktan sonra 2 yıl bizim ödeneklerimizde 60 bin lira gelmesi gerekirken 40 bin lira geldi. Beşinci sınıf belediyeden birinci sınıf belediyeye düşünce İller Bankası payımız da yüzde 30 düştü. SSK ve emekli sandığı borcumuz 470 bin liradır. 200 bin lira aldığımız kredi, 100 bin lira maliye borcumuz ve piyasa borcumuz 140 bin liradır. Toplam borcumuz 970 bin liradır.” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM

Kamuoyuna durumu bu şekilde izah ettiğini söyleyen Necdet Ayaydın, “Yerel siyasete kesinlikle karışmadım. Birlik ve beraberlik içinde yaşamaya çalıştım. Bunda da muvaffak olduğuma inanıyorum. Bundan sonra da gelen arkadaşıma her türlü desteği vereceğimi söyledim. Pütürgeli hemşerilerime de Malatya ve Pütürge'de siyaset yapmayacağımı söyleyerek ayrıldım. Benim yaptıklarım ve insanlar arasındaki imajım herkes tarafından bilinmektedir. Bu borç konusunda da iyi incelenirse normal olduğunu görülecektir. Yeni gelen arkadaşımıza her türlü yardımcı olacağımı belirtmek isterim. Geçtiğimiz 10 yıl içinde özellikle muhasebe konusunda hassas davrandığımızı belirtmek isterim. Diğer ilçelere göre muhasebesi en sağlıklı olan belediye Pütürge Belediyesi'dir.” İfadelerini kullandı.

İNŞALLAH GÖNÜLLERDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMIŞIZDIR

Maddi kazanca değil maneviyata önem verdiğini belirten Ayaydın, Bu güne kadar maneviyatım için çaba sarf ettim. İyi bir Pütürge, iyi bir Malatya için çalışan bir insan olmaya çalıştım. Borçla ilgili en küçük bir çekincem yoktur. Benim bu konuda başka söyleyecek bir şeyim yoktur. Pütürge insanı mert ve cömerttir. Siyasi çekişmelerin insanımıza ve memleketimize zarar vereceğini bilir. Pütürge insanı çok iyi inceler ve iyi görür ona göre de hareket eder. İnşallah bundan sonra gerekli hizmetler alınır. Her zaman Pütürge'ye ve Malatyamıza desteğimizi vermeye çalışacağız. İnşallah gönüllerde hoş bir seda bırakmışızdır. Her hangi bir konuda sorulacak bir şey varsa beni arayıp sorabilirler. Daima şeffaf oldum. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayalım istedim. İnşallah gelen kardeşimiz de başarılı olur. Elimden gelen bütün desteği vermeye hazır olduğumu tekrar belirtmek isterim. Pütürgemiz ve Malatyamız için hayırlısı istediğimi tüm kamuoyu bilsin.” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!