dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63653.923$

Dikkat! En Küçük İhtiyaca Cevap Veren Allah, Peygamberimizin (asm) En Büyük Duasını Nasıl Kabul Etmeyecek?


Dikkat! En Küçük İhtiyaca Cevap Veren Allah, Peygamberimizin (asm) En Büyük Duasını Nasıl Kabul Etmeyecek?
Narin

Halkalı’da, İlker kardeşimizin evinde toplandığımız bu buluşmada, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin “Sözler” kitabının 10. Sözü’nün 5. hakikatine derinlemesine daldık. Üstad, Allah’ın mahlukatın en küçük ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiğini anlatarak başladı ve bu muazzam gerçeklikten Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (asm)’in en büyük ihtiyacı ve duasına doğru bir köprü kurdu.

Allah, her bir yaratılmışın en minimal ihtiyacını bile göz ardı etmeyen, onların fısıltılarını dahi işiten sonsuz bir merhamet sahibidir. Peki, bu sonsuz kudret ve şefkat sahibi Allah, kainatın efendisi, en büyük kulu ve en sevgili mahbubu olan Peygamberimiz (asm)’in duasını nasıl işitmez ve kabul etmez? Elbette ki, işitir ve kabul eder.

Peygamberimiz (asm), 1445 yıldır müminler tarafından kabul gören, yeryüzünün yarısını kucaklayan ümmetin önderidir. Dünya üzerindeki iki milyar mümin, her gün beş vakit namazlarında Peygamberimiz (asm) için dua eder, salat ve selam gönderir. Bu, onun ne kadar büyük bir sevgi ve saygı gördüğünün kanıtıdır. Ayrıca, Peygamberimiz (asm) tüm Müslümanların  kalplerinin mahbubu, ruhlarının mürebbisi olarak kabul edilir.

Peygamberimiz (asm)ın mucizeleri, her nevi varlık üzerinde kendini göstermiştir: Güneşten aya, dağlardan bulutlara, hayvanlardan insanlara kadar geniş bir yelpazede. Bu mucizeler, onun Allah’ın en büyük abdi ve sevgili mahbubu olduğunu ispatlar niteliktedir.

Dolayısıyla, en küçük bir tohumun duasına icabet eden Yüce Allah, kıyamet günü, haşrde ölülerin diriltilmesi, ölümün sona erdirilmesi ve en önemlisi, Peygamberimiz (asm) ile cennetin şereflenmesi gibi, onun ebedi duasına nasıl icabet etmeyecek? Bu, imkansızdır. Allah’ın vaadi gerçektir ve Peygamberimiz (asm)’in duası, kesinlikle kabul görecektir.

Bu buluşma, bize Peygamberimiz (asm)’in duasının ve ümmetinin ona olan bağlılığının, kıyametin kopması, haşrin gerçekleşmesi ve cennetin şereflenmesiyle nasıl taçlanacağını bir kez daha hatırlattı. İman dolu bu dersten ayrılırken, her birimiz, Allah’ın sonsuz rahmetine ve Peygamberimiz (asm)’in şefaatine olan inancımızı tazeledik.

Murat Çetin

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!