dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.44
  • ALTIN
    2485.9
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    61956.17$

Dikkat! Virüse Bulaşmayın


Dikkat! Virüse Bulaşmayın
Sosyal Medya Yazarı Abdulkadir Mercanoğlu sosyal medya hesaplarında virüslerden nasıl korunabileceğini yazdı. Mercanoğlu hesaplardan şüphellenilen tüm uygulamaları kaldırmayı ve gelen linklere tıklamamayı tavsiye ediyor.
Narin

Abdulkadir Mercanoğlu sosyal medya hesaplarındaki virüslere bulaşmamanın yollarını yazdı. Mercanoğlu'na göre, Facebook ve Twitter'da can sıkan, virüs yayan uygulamalardan kurtulmak  ‘Ayarlar' oradan da ‘uygulamalar' sekmesine girin ve şüphelenilen uygulamaları kaldırmakla başlar. Mercanoğlu'nun bunların dışında tavsiyesi şunlar:

Twitter kullanıcılarının  şikayet ettiği virüs mesajlarına dikkat edin. Kullanıcıların çoğu her gün onlarca virüslü mesaj yüzünden gerçek mesajları görememekten şikayetçi. Mesajı gönderen kendisini Twitter çalışanı gösterip hesabın tehlikede olduğunu yazıyor. Sakın inanmayın ve o linklere tıklamayın.

HESAPLAR GÜVENLİMİ ?

Twitter'ın ise aylık 328 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Ancak sosyal medya platformlarında bulunan hesapların çoğu güvenlik bakımından zayıf bulunuyor. Öncesinde yalnızca e-posta adresi ile hesap oluşturabiliyorken artık e-posta, telefon hatta bazen de kimlik belgesi istenebiliyor. Bu güvenlik uygulamaları başlamadan önce oluşturulan hesaplarda güvenlik zafiyeti bulunmaktadır.

HESAPLARI KORUMANIN YOLLARI

Facebook'ta ayarlardan ‘Uygulamalar' sekmesine girerek güven vermeyen bilmediğiniz uygulamaları kaldırın ardından ‘Güvenlik ve Giriş' sekmesinden ‘İki faktörlü kimlik doğrulaması' seçeneğini aktif hale getirin. Bu özellik hesabınıza giriş yaparken telefonunuza kodu SMS yollayarak sizden başka birinin giriş yapmasını engelliyor. Twitter'da ise yapılması gereken ayarlar da Facebook'takine benzer. Hesabınızda ayarlar ve gizlilik bölümünden hesap sekmesine giriş yaparak, ‘Güvenlik' başlığı altında bulunan ‘Giriş isteklerini doğrula' seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Hesabınıza giriş yaparken gerekli olacak kodu Twitter, SMS olarak telefonunuza gönderecektir.

GELEN LİNKLERE TIKLAMAYIN

Twitter hesaplarına DM (Direct Message) yoluyla gelen mesajlara dikkat edilmesi gerekiyor. ‘Twitter' veya ‘Security Turkey' adı ile kullanıcılara mesaj gönderiliyor. Mesajda hesabınızın güvende olmadığı söyleyerek mesajın sonunda kısaltılmış virüslü bir link eklerler. Bu mesajdaki linke sakın tıklamayın! Çünkü virüs. Twitter, sakıncalı gördüğü durumlarda kullanıcılara Direct Message yoluyla asla ulaşmaz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!