dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Diplomalı İnönülüler!


Diplomalı İnönülüler!
İnönü Üniversitesi öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim yılında düzenlenen törenle mezun oldu. 8 bin 500 öğrencinin mezun olduğu törende diplomalarına kavuşan öğrenciler büyük coşku yaşadı. Rektör Kızılay'ın öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu törenin ardından Grup 84 konser verdi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

İnönü Üniversitesinden 2016-2017 akademik yılında mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Öğrenciler mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. İnönü Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni İnönü Üniversitesi Stadyumunda yapıldı. 8 bin 500 öğrencinin mezun olduğu törende diplomalarına kavuşan öğrenciler büyük bir coşku yaşadı.

8 BİN 500 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Tören, mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin 42. akademik yılını geride bıraktıklarını bu gün de 8 bin 500'den fazla öğrencinin mezuniyet sevincini yaşadıklarını söyledi.

44 BİN GENCE YÜKSEKÖĞRETİM İMKANI
İnönü Üniversitesi'nin akademik, idari ve eğitim birikimiyle iki büyük kampüsü ve yedi meslek yüksekokulu yerleşkesinde 44 bin gence yükseköğretim verdiğini anlatan Rektör Kızılay, "İnönü Üniversitesi köklü bir üniversitedir. Üniversitemiz eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan sadece Türkiye'de değil Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. Ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek ve 2071 vizyonunu belirleyecek olan bu gençlerimizi sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ihtiyacımızı karşılayacak nitelikte yetiştiriyoruz" diye konuştu.

BİN 300 YABANCI ÖĞRENCİ VAR
Üniversitede 53 farklı ülkeden bin 300 civarında yabancı uyruklu öğrencinin de eğitim aldığını belirten Kızılay, "30'a yakın yabancı uyruklu öğretim elemanımız bulunmaktadır. Bu İnönü Üniversitesinin aynı zamanda 'Dünya Üniversitesi' olduğunu göstermektedir" dedi. Rektör Kızılay, 42 yıllık akademik geçmişi olan İnönü Üniversitesinin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha çok çalışarak daha fazla yayın yapacağını, daha fazla proje geliştireceğini dile getirerek, "Üniversite-şehir, üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkileri bağlamında muhataplarımızla daha güçlü ilişkiler kurmaktayız. Dolayısıyla üniversitemizi şehrine, bölgesine ve ülkesine her açıdan katma değer sağlayan hüviyete kavuşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Öğrencilerin geçmiş, güçlü kadrosu, geleceği inşada oluşturduğu zengin vizyonuyla sadece Türkiye'de değil artık dünyada da adından söz ettiren bir üniversiteden mezun olduklarını vurgulayan Rektör Kızılay, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. "Bugüne kadar aldığınız nitelikli eğitimle hak ettiğiniz diplomayla hem kendi geleceğinizi hem de ülkemizin geleceğini inşa edeceksiniz" diyen Kızılay, "Zamanla yarışacaksınız. Yaşanılan her an çok değerlidir. Geride kalan zamanın telafisi yoktur. Bu bilinçle vizyon sahibi, akademik algısı yüksek, analitik düşünebilen bireyler olarak geleceğe daha emin adımlarla yürümelisiniz. Enformasyonun ve dezenformasyonun algıların oluşturulmasında etkisinin çok güçlü olduğu bir dönemdeyiz. Sadece süreci okumak değil sürece yön verebilmek için her konuda güçlü ve üstün olmak zorundasınız" dedi.

15 TEMMUZ DİRENİŞİ HERŞEYİ AÇIKLIYOR
15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde teknoloji, bilişim ve en önemlisi algı yönetiminin ne kadar etkili olduğunu hatırlatan Kızılay, "Eğer buna karşın süreci hızlı bir şekilde okumayıp sağlıklı bir irade ve mücadele sergilemeseydik bugün ülkemiz çok vahim durumda olurdu. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum. Bu tür hainliklerin bir daha yaşanmaması için iç ve dış düşmanlarımızdan daha güçlü olmamız aşikardır. Güç ise eğitim, bilim, teknoloji, sanayi, tarım, sanat ve spor gibi her alanda çok çalışma, araştırma ve geliştirmeyle ancak elde edilir. Dünyanın endüstri 4.0 dönemini yaşadığı bu dönemde sizlerin de bu yeniliklere ayak uyduracağınızdan eminim. Bunlarla birlikte tabi en önemlisi vatanına, milletine bağlı, inançlı, ahlaklı, azimli ve çalışkan olmaktadır. Bu vasıflara sahip gençler ve öğrencilere sahip olduğumuzu şanlı 15 Temmuz direnişinde sizler gösterdiniz" diye konuştu.

TECRÜBELERİNİZLE AŞACAKSINIZ
Mezun olan öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında kendilerini bekleyen güçlükleri İnönü Üniversitesi'nden aldıkları eğitim ve edindikleri yaşam tecrübesiyle aşacaklarını belirten Rektör Kızılay, "Hayatta başarılarınızı bizimle paylaşın, üniversitemizi sık sık ziyaret edin, bizimle iletişimi sürdürün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Bu duygularla hepinize mutlu ve hayırlı bir gelecek diliyorum" şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2016-2017 Akademik Yılını birincilikle bitiren Seçkin Karakuş ve ikinci Esma Güneş'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen ise üniversite üçüncüsü Taner Terece'ye plaket takdim etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen de ön lisans alanında üniversite sıralamasında dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etmesinin ardından tören öğrencilerin kep atmasıyla devam etti.

GRUP 84 KONSER VERDİ
Daha sonra Grup 84 mezun öğrencilere konser verirken, öğrenciler konserde doyasıya eğlendi.
Yaklaşık 3 saat süren mezuniyet töreninde bazı öğrenciler halay çekerek mezuniyetlerini kutlarken bazıları da fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. İnönü Üniversitesi Stadında gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!