dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Diş hastanesi, açılış için gün sayıyor!..


Diş hastanesi, açılış için gün sayıyor!..
Bu senenin bahar aylarında hizmete girmesi planlanan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binası, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastane, eğitim ve sağlık hizmetinin bir arada yürütüldüğü merkez halini alacak. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Akdemir Şimşek, Malatya Time’a özel açıklamalarda bulundu.
Narin

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binasının yüzde 55’i tamamlanmış durumda. Önceki sene temeli atılan yeni binayla diş hastanesi, ülkenin en büyük, bölgenin ise tek Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi olacak. Bu senenin bahar aylarında hizmete girmesi planlanan yeni bina, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastane, 245 diş üniti ve 6 ameliyathanesiyle, eğitim ve sağlık hizmetinin bir arada yürütüldüğü bir merkez halini alacak.

DEKAN ŞİMŞEK: SAĞLIK HİZMETİ VE EĞİTİM STANDARDIMIZ, EN ÜST SEVİYEYE ÇIKMIŞ OLACAK

Kurulduğu günden bugüne kadar, çeşitli kademelerde görev aldığını belirten İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Akdemir Şimşek, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Kasım ayında bu göreve geldim. Dekanlıkta yeni olabilirim ancak fakültemizin taşında toprağında her yerinde emeğim var. Bundan sonraki süreçte de fakültemizi daha ileri bir seviyeye getirme hedefim var. Yeni binamızın inşaatı sürüyor. Şu anda inşaatın yüzde 55’lik kısmı tamamlanmış durumda. Önümüzdeki aylarda tamamen bitirilip faaliyete geçecek olan binamızla, bölgemize daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermenin yanı sıra, fakültemizin eğitim standardını da en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Yeni binaya taşınmayla birlikte, ülkemizin ilk, bölgemizin ise tek Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni faaliyete geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı. Artan lisans ve uzmanlık öğrencisi kontenjanları ve hasta sayısı sebebiyle mevcut binanın yetersiz kaldığını söyleyen Prof. Dr. Neslihan Akdemir Şimşek, “Yeni Diş Hekimliği Fakültesi sağlık ve eğitim blokları olmak üzere iki bloktan oluşmakta. Yeni bina, mevcut fakültenin yaklaşık iki buçuk katı kadar kapasiteye sahip olacak. Eğitim ve sağlık hizmeti anlamında bölgeye ve ülkemize büyük bir kazanım sağlayacaktır.” dedi. 

DEKAN ŞİMŞEK: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye’deki sağlık turizmi konusunda Malatya’nın büyük bir boşluğu doldurduğunu belirten Dekan Neslihan Akdemir Şimşek, “Bilindiği gibi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin, karaciğer nakli konusundaki ünü artık ülke sınırlarımızı aşmış durumda. Yapılan yatırımlarla şehirdeki hastane sayısı daha da artıyor. Diş Hekimliği Fakültesi olarak, bizim de Malatya ve çevre illere verdiğimiz hizmet var. Daha büyük bir binada ve teknolojinin son ürünü modern ekipmanlarıyla, bu hizmeti daha da artırmış olacağız. Yeniliklerle birlikte, hem lisans hem de uzman öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim imkânı sağlayacağız. Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanemizin tamamlanması için Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 Yılı Yatırım Programı’nda 70 milyon liralık bir ödenek de ayrılmış durumda. Bu büyük yatırımın hayata geçirilmesi için emek harcayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KIZILAY olmak üzere, herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.   

ETKİN İŞ GÜCÜ DESTEĞİ DE SAĞLANIYOR

Hali hazırda; Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Restoratif Diş Tedavisi olmak üzere 8 anabilim dalında, 26 öğretim üyesi, 95 araştırma görevlisi ve 104 idari personelle hizmet veren İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bölgenin ihtiyacını karşılıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar etkin bir performans gösteren İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, lisansüstü programlarında verilen eğitimle, Malatya’ya etkin bir iş gücü desteği de sağlanıyor. 

YÜZDE 55’İ BİTMİŞ DURUMDA

Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin yeni binası, yüzde 55 oranında bitirilmiş durumda. 2023 yılının ortalarında açılması planlanmakta. Yeni Diş Hekimliği Fakültesi, sağlık ve eğitim blokları olmak üzere iki bloktan oluşacak. Mevcut fakültenin yaklaşık iki buçuk katı daha fazla kapasiteye sahip olmasıyla eğitim ve sağlık hizmeti anlamında Malatya için büyük bir kazanım olacak. 

MEVCUT BİNA İLE İNŞAASI SÜREN BİNA ARASINDA, BÜYÜK FARK VAR

Mevcut fakülte binası, yaklaşık 9 bin metrekareyken, devam eden hastane binası 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Mevcutta kullanılan fakülte binasında toplam 160 hasta üniti ile sağlık hizmeti verilmekte iken, yeni fakülte binasında diş üniti sayısı 245'e çıkacak, aynı zamanda 6 adet ameliyathane ve hasta odalarıyla sağlık hizmeti verilebilecek.
Mevcut fakültede 60 öğrenci kapasiteli preklinik ve 45 ünit kapasiteli phantom laboratuvarı bulunmakta. Yeni binanın eğitim bloğunda modern ve yeni tasarlanmış 237 öğrenci kapasiteli preklinik laboratuvarı ve 86 ünit kapasiteli phantom laboratuvarı, 1 adet alçı laboratuvarı bulunacak. 
Mevcut binada eğitim alanında derslik sıkıntısı yaşanıyordu. Yeni binada ise 4 adet amfi ve 1 adet 128 kişilik çok amaçlı konferans salonuyla birlikte toplam 5 eğitim dersliği bulunuyor. 
İnşaatı devam eden yeni hastanenin eğitim bloğunda 120 kişi kapasiteli kütüphane, 2 tane 150 öğrenci kapasiteli serbest çalışma laboratuvarı ve öğrenci giyinme odaları yapılıyor.
Diş Hekimliği Fakültesi, artmakta olan öğretim üyesi, asistan doktor ve lisans öğrencisi sayısıyla her geçen gün daha fazla hastaya hizmet veriyor. Son teknolojiye sahip cihazlarla donatılacak yeni hastane ve eğitim binası, Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip sayılı Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanelerinden biri olacak. Böylece hem eğitim, hem de sağlık hizmeti artarak, daha kaliteli hale gelecek, dedi.

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!