Doğal Yaşam Şehre İndi: Su Samuru Dilek Mahallesi'nde Dükkan Dükkan Dolaştı

Malatya'nın Dilek Mahallesi'nde gece saatlerinde nadir görülen bir doğa misafiri güvenlik kamerasına yansıdı. Mahallede yeni iş yeri açan Kerem Avcı'nın dükkanının önünde beliren bir Su Samuru (Lutra lutra), meraklı tavırlarıyla çevreyi uzun süre inceledi. Gece avlanan ve oyun oynamayı seven bu etçil memelinin şehir merkezine yakın bir noktada görülmesi, bölgedeki doğal yaşamın zenginliğini bir kez daha gözler önüne sererken, mahalle sakinleri bu ilginç görüntüyü şaşkınlıkla karşıladı.
Dilek Mahallesi’nde nadir görülen bir doğa misafiri, gece saatlerinde ilginç bir görüntüye imza attı. Dilek Mahallesi’nde nadir görülen bir doğa misafiri, gece saatlerinde ilginç görüntülere sahne oldu. Mahallede yeni iş yeri açan Kerem Avcı’nın dükkanının güvenlik kamerasına bir su samuru (Lutra lutra) takıldı.
KAMERALAR KAYDETTİ
Görüntülerde meraklı tavırlarıyla dikkat çeken su samuru, dükkan çevresini titizlikle inceledi. Su samurları, nehir ve göl kenarlarında yaşayan, sansargiller familyasına mensup etçil memeliler olarak biliniyor. Gece aktif olan bu tür, çoğunlukla avlanmak için karanlığı tercih ediyor. Oyun oynamayı seven su samurları, güreşmek, kuyruklarını kovalamak ve toprak setlerden suya kaymak gibi eğlenceli davranışlarıyla biliniyor.
DERE GÜZERGAHINDAN GELDİ
Yuvalarını su kenarındaki çukurlara yapan su samurları, girişlerini su altına açarak kendilerini güvende tutuyor. İçlerini kuru yaprak ve yosunlarla döşedikleri yuvalarında yaşamlarını sürdürüyorlar. Dilek Mahallesi’nde görülen su samurunun dere güzergâhından geldiği düşünülürken, bölgedeki doğal yaşamın zenginliği de gözler önüne serildi. Mahalle sakinleri, bu beklenmedik misafirin görüntülerini şaşkınlık ve memnuniyetle karşıladı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'nın Altyapı ve Ulaşım Projeleri İçişleri Bakanlığında Masaya Yatırıldı
- Boş Parsel Hak Sahipleri İçin Kura Çekim Programı Netleşti
- Siyaset Sahaya İndi... Esnafın Ekonomik Çilesi Masaya Yatırıldı
- Dik ve Sarp Araziden Helikopterle Alınan Yaralılar Hastanede Tedavi Altına Alındı
- Pütürgeli Serdar Erşahin’den Seçim Sonrası Çarpıcı Açıklamalar Geldi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.